autor:

Fara foto

» » Aperitive

Racituri (piftie) de porc

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 iunie 2005
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 10 portii: 500 g picioare de porc, 1,250 kg cap de porc, 500 g carne de porc, 150 g ţelină, 150 g morcovi, 150 g ceapa, 75 g usturoi, 50 g sare, 2 ouă fierte.

Dificultate: Medie Timp: 1h

348 voturi

Mod de preparare

Capetele si picioarele de porc se trec prin flacara, se inlatura unghiile, se taie in bucati, se spala si se oparesc.


Zarzavatul se curata, se spala; usturoiul se piseaza si se adauga putina apa, ouale se taie felii, capul de porc, picioarele si carnea de porc se fierb in apa rece cu sare.


Dupa spumare, se adauga zarzavatul si se continua fierberea la un foc moderat, pina se desprinde carnea de pe oase.


Carnea, curatata de pe oase (cap si picioare), se pune in portii, in farfurii sau forme decorate cu felii de oua si de morcov taiate cit mai frumos. Supa se lasa sa se raceasca si se strecoara.


Se adauga usturoiul strecurat. Supa astfel pregatita se toarna peste carne in farfurii sau in forme.


Se pastreaza la rece.

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Gheorghe Radu , 31 decembrie 2014

    Hmmmm.asta nu e reteta,asta e o gluma

  • Fara foto

    Cornel Vasian , 30 decembrie 2014

    "picioarele de porc si carnea se fierb in apa rece cu sare"???

  • Fara foto

    Ady Serban , 29 decembrie 2014

    Da cica se pune si ceva gelatina ? :P sa fie asa un pic flexibil :D

    • Fara foto

      Marcel Tudor , 19 decembrie 2014

      se fierb in....apa RECE??????????????????????????

    • Fara foto

      Irimia Maria Lucia , 05 ianuarie 2014

      PAI........................CU TOT RESPECTUL NU ATI MENTIONAT CA SE PUNE APA INDEAJUNS DEOARECE DUPA NU SE MAI POATE ADAUGA APA.ADICA DACA APA SCADE SI INCA CARNEA NU ESTE FIARTA.NU SE MAI POATE ADAUGA APA. ESTE BINE DE MENTIONAT ASTA DEOARECE NU TOATE GOSPODINELE STIU ASTA.

    • Fara foto

      petro , 14 februarie 2010

      sincera sa fiu nu am mai auzit ca se pune si oua.e ceva nou pt mine.orcum mersy mult de reteta.

    • Fara foto

      petronela(petruta) , 14 februarie 2010

      da e reusita dar oua nu prea merge in ea

    • draguta

      draguta (Chef de cuisine) , 23 decembrie 2009

      intradevar....o reteta ca la mama acasa...singurul lucru nou pt mine.....sunt ouale....

    • Fara foto

      cariushka001 , 12 octombrie 2009

      o reteta cu intradevar reusita "MERSY"

    • Fara foto

      laura , 16 aprilie 2009

      O reteta excelenta!

    • Fara foto

      iosif claudia , 27 decembrie 2008

      Foarte buna reteta si simpla, exact racituri ca la mama acasa. Felicitari!

    • Fara foto

      iosif claudia , 27 decembrie 2008

      Foarte buna reteta si simpla, exact racituri ca la mama acasa. Felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

348 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 500 g picioare de porc
  • 1,250 kg cap de porc
  • 500 g carne de porc
  • 150 g ţelină
  • 150 g morcovi
  • 150 g ceapa
  • 75 g usturoi
  • 50 g sare
  • 2 ouă fierte.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Dana Cernat

Mancare de cartofi cu smantana

Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi; ceapa se curata, se spala, se taie marunt si se inabusa

236 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Cozonac moldovenesc

Se cerne faina intr-un vas adinc si se incalzeste laptele pe foc mic. In 250 de ml lapte se adauga

34 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    15 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne

petro

sincera sa fiu nu am mai auzit ca se pune si oua.e ceva nou pt mine.orcum mersy mult de reteta.



Adauga reteta
Retete
din Aperitive cu carne
Briose aperitiv, cu carne tocata si legume

Briose aperitiv, cu carne tocata si legume

Incepem cu umplutura, pentru ca trebuie preparate definitiv legumele si carnea tocata, apoi date la rece. Curatam si tocam legumele

3 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Placintele cu ficatei

Placintele cu ficatei

Umputura: Ceapa tocata marunt o calim in ulei, apoi adaugam ficateii spalati si tocati in bucati mici. Îi lasam sa fiarba pana scade

4 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne