autor:

raluk

» » Prajituri

RAFAELO CU FOI

Autor: raluk (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: raluk (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 aprilie 2009

Ingrediente
Pt foi:5 oua,100g zahar,4 linguri faina,praf de copt. Pt crema 1:4 albuse 12 linguri zahar,100g nuca de cocos. Pt crema 2:4 galbenuse,4 linguri zahar,1 lingura miere de albina,putin lapte,1/2 pachet unt.

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

1 vot

Mod de preparare

Foile:se amesteca toate ingrendientele si se fac 4 foi. Crema 1:se bate albusurile cu zaharul pe abur,se adauga nuca de cocos, aceasta crema se imtinde pe toate cele 4 foi. Crema 2:galbenusurile,zaharul,mierea si laptele se bat pe abur, cand e rece se amesteca cu untul. obtinuta se intinde doar pe primele 3 foi a patra foaie ramanand unsa doar cu prima crema.
Foile:se amesteca toate ingrendientele si se fac 4 foi. Crema 1:se bate albusurile cu zaharul pe abur,se adauga nuca de cocos, aceasta crema se imtind
Retete
Alte retete din Prajituri

Straciatella Socrella

Avem nevoie de : Acest tort l-am facut rapid pentru soacra mea asa ca i-am spus ”Socrella” iar

12 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

Rulada cu gem de capsuni si glazura de ciocolata

Albusurile se separa de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu esenta de vanilie, faina cu praful

2 voturi    2 comentarii
45 min
Prajituri

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

1 vot

Ingrediente

  • Pt foi:5 oua,100g zahar,4 linguri faina,praf de copt. Pt crema 1:4 albuse 12 linguri zahar,100g nuca de cocos. Pt crema 2:4 galbenuse,4 linguri zahar,1 lingura miere de albina,putin lapte,1/2 pachet unt.

Raporteaza reteta

Retete
de raluk

PRAJITURA AURICA

Foile:se amesteca toate ingrendientele si se framanta un aluat care sa se poata modela.Se fac 3 foi

0 voturi    0 comentarii
45 min
Prajituri

VARZA A LA CLUJ

Orezul se fierbe,se stoarce si se spala in apa rece,varza se taie fin si se caleste in putin ulei

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

TORT DIPLOMAT CU FOI DE DOBOS

Foile:se amesteca toate ingrendientele si se fac 4 foi care se coc pe dosul tavii.

1 vot    1 comentariu
1h 30 min
Torturi
Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura cu branza de vaci si gem de caise

Prajitura cu branza de vaci si gem de caise

Preparam pentru inceput aluatul, mixand ouale intregi cu zaharul praf si sarea pina cand isi dubleaza volumul. Adaugam treptat uleiul

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Profiterol

Profiterol

Aluat choux  Puneți apa împreună cu sarea și uleiul la fiert; când au început să fiarbă,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje