autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Rahat turcesc

Autor: Monica (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Turcia


    Reteta postata pe: 08 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Monica (Chef de cuisine)   
Specific:  

Turcia


Reteta postata pe: 08 aprilie 2010

Ingrediente
450 g de zahar, 250 ml de apa, 2 linguri de faina de porumb, 1/2 lingura de crema de tartru (tartru rafinat), 2 linguri de apa de trandafir (sau 1/2 lingurita de aroma de trandafir), o mana de fistic sau migdale (numai daca va plac), zahar pudra

Dificultate: Medie Timp: 30 min

9 voturi

Mod de preparare

1. Pune zaharul, faina de porumb, crema de tartru si apa intr-o cratita si amesteca-le.


Se fierbe timp de 3 minute.


2.


Se ia cratita de pe foc si se adauga apa de trandafir si boabele de fistic sau migdale tocate marunt.


3.


Se unge o tava pentru cuburi de gheata cu ulei, apoi se toarna amestecul.


4.


Se lasa la racit, apoi se scot cuburile din tava.


Se rostogoleste fiecare cub prin zahar pudra, se asaza pe un platou si se serveste cu multa pofta!
Retete
Alte retete din Dulciuri diverse

Cozonac cu rahat turcesc/stafide

1. Preparam maiaua astfel: dizolvam drojdia in lapele caldut, amestecam cu zaharul si cu cele 3 linguri

3 voturi    1 comentariu
45 min
Dulciuri diverse

Dulceaţă de caise cu fructoză

Se spala caisele, se scot sâmburii şi se pun în cratiţă. se presară fructoza şi se lasă până

3 voturi    3 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Gabriela Alexandru , 15 aprilie 2015

    eu cred ca sunt retete traditionale vechi turcesti au niste secrete ,ca altfel ar face toata lumea rahat

  • Fara foto

    Iuliana Tită , 20 ianuarie 2015

    Amidon de porumb, nu faina! Altfel iese mamaliga dulce, nu rahat...

Dificultate

Medie

Timp

30 min

9 voturi

Ingrediente

  • 450 g de zahar
  • 250 ml de apa
  • 2 linguri de faina de porumb
  • 1/2 lingura de crema de tartru (tartru rafinat)
  • 2 linguri de apa de trandafir (sau 1/2 lingurita de aroma de trandafir)
  • o mana de fistic sau migdale (numai daca va plac)
  • zahar pudra

Raporteaza reteta

Retete
de Monica

Omleta de crevete perfecta

1. Pe un fund, se zdrobesc crevetele cu spatele unei linguri de lemn pana cand se formeaza o pasta.

5 voturi    4 comentarii
15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Festin de pui " a la Fiji "

1. Se preincalzeste cuptorul la marcajul de gaz 4 / 180 grade Celsius. Se scoate pielea de pe pulpele

2 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Sandwich

1. Se taie chifla in jumatate. 2. Se pun cele doua jumatati de chifla in prajitorul de paine pentru

6 voturi    3 comentarii
10 min
Sandviciuri


Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Biscuiti cu miere

Biscuiti cu miere

Buni pentru ceai, cafea sau chiar simpli Sunt atât de buni ca nu te saturi sa i mananci se mixeaza zahărul cu ouăle, se adaugă

0 voturi    0 comentarii
20 min
Dulciuri diverse
Ciocolata de casa (reteta traditionala)

Ciocolata de casa (reteta traditionala)

Apa impreună cu zahărul se pun la fiert la foc mic circa 10 min până se topeşte zahărul.Tot pe foc se adaugă 250 g de margarină

51 voturi    17 comentarii
30 min
Dulciuri diverse