festivalul blogurilor gustoase

autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Rahat turcesc

Autor: Monica (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Turcia


    Reteta postata pe: 08 aprilie 2010
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

1. Pune zaharul, faina de porumb, crema de tartru si apa intr-o cratita si amesteca-le.


Se fierbe timp de 3 minute.


2.


Se ia cratita de pe foc si se adauga apa de trandafir si boabele de fistic sau migdale tocate marunt.


3.


Se unge o tava pentru cuburi de gheata cu ulei, apoi se toarna amestecul.


4.


Se lasa la racit, apoi se scot cuburile din tava.


Se rostogoleste fiecare cub prin zahar pudra, se asaza pe un platou si se serveste cu multa pofta!

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

30 min

8 voturi

Ingrediente

  • 450 g de zahar
  • 250 ml de apa
  • 2 linguri de faina de porumb
  • 1/2 lingura de crema de tartru (tartru rafinat)
  • 2 linguri de apa de trandafir (sau 1/2 lingurita de aroma de trandafir)
  • o mana de fistic sau migdale (numai daca va plac)
  • zahar pudra

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Monica

Omleta de crevete perfecta

1. Pe un fund, se zdrobesc crevetele cu spatele unei linguri de lemn pana cand se formeaza o pasta.

5 voturi    4 comentarii
15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Festin de pui " a la Fiji "

1. Se preincalzeste cuptorul la marcajul de gaz 4 / 180 grade Celsius. Se scoate pielea de pe pulpele

2 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Sandwich

1. Se taie chifla in jumatate. 2. Se pun cele doua jumatati de chifla in prajitorul de paine pentru

6 voturi    3 comentarii
10 min
Sandviciuri
Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Tiramisu

Tiramisu

Prima data se face cafeaua sa aiba timp sa se raceasca pana se face crema. Galbenusurile se amesteca cu zaharul. Dupa ce se obtine

0 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Tort cu crema de ciocolata

Tort cu crema de ciocolata

Preparare blat Ouale se mixeaza cu zaharul aproximativ 5 minute. Faina se amesteca cu praful de copt si cacaoa si se trec prin sita,

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse