autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Rahat turcesc

Autor: Monica (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Turcia


    Reteta postata pe: 08 aprilie 2010
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

1. Pune zaharul, faina de porumb, crema de tartru si apa intr-o cratita si amesteca-le.


Se fierbe timp de 3 minute.


2.


Se ia cratita de pe foc si se adauga apa de trandafir si boabele de fistic sau migdale tocate marunt.


3.


Se unge o tava pentru cuburi de gheata cu ulei, apoi se toarna amestecul.


4.


Se lasa la racit, apoi se scot cuburile din tava.


Se rostogoleste fiecare cub prin zahar pudra, se asaza pe un platou si se serveste cu multa pofta!

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Iuliana Tită , 20 ianuarie 2015

    Amidon de porumb, nu faina! Altfel iese mamaliga dulce, nu rahat...

Dificultate

Medie

Timp

30 min

9 voturi

Ingrediente

  • 450 g de zahar
  • 250 ml de apa
  • 2 linguri de faina de porumb
  • 1/2 lingura de crema de tartru (tartru rafinat)
  • 2 linguri de apa de trandafir (sau 1/2 lingurita de aroma de trandafir)
  • o mana de fistic sau migdale (numai daca va plac)
  • zahar pudra

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Monica

Festin de pui " a la Fiji "

1. Se preincalzeste cuptorul la marcajul de gaz 4 / 180 grade Celsius. Se scoate pielea de pe pulpele

2 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Paianjeni de ciocolata

1. Se prepara amestecul de briose conform instructiunilor de pe pachet, dupa caz. Dupa ce se scot

1 vot    3 comentarii
45 min
Dulciuri diverse

Sandwich

1. Se taie chifla in jumatate. 2. Se pun cele doua jumatati de chifla in prajitorul de paine pentru

6 voturi    3 comentarii
10 min
Sandviciuri
Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Boccacio

Boccacio

Blatul: Freci bine zaharul pudra cu galbenusurile. Adaugi 150 g nuca macinata, faina amestecata cu praful de copt, albusul batut

2 voturi    2 comentarii
1h 25 min
Dulciuri diverse
Rulada cu crema

Rulada cu crema

Blat: Albusurile se bat spuma cu praful de sare .Adaugam zaharul treptat si mixam pana obtinem o bezea lucioasa. Galbenusurile se

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse