autor:

autor

» » Fripturi

Rata cu portocale

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
o rata, 4 buc. portocale, 2 linguri cu virf de unt, 1/2 lingurita de zahar, un paharel de coniac, o lingura de faina, o lingura de untura, sare

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

43 voturi

Mod de preparare

Se taie rata, se curata si se spala foarte bine.


Se rumeneste intreaga in unt la cuptor.


Separat, pe foc mic, se pune intr-o cratita grasimea si se adauga faina, amestecind mereu. Cind aceasta se aureste, se adauga coaja rasa de la doua portocale si un pahar cu apa. Dupa primele clocote, se pune rata usor rumenita, sucul de la portocale si coniacul.


Se potriveste de sare. da vasul la cuptor sa fiarba incet, si se mai adauga - daca este nevoie- cite putina apa. Cind carnea este gata, se scoate rata din sos, se taie in bucati, se pune pe un platou, se toarna deasupra sosul si se garniseste cu felii de portocale.

Retete
Alte retete din Fripturi

Rata cu portocale

Pieptul de rata se spala si se dezoseaza lasandu-i pielea.Se sareaza, se pipereaza si se stropeste

9 voturi    4 comentarii
2h
Fripturi

Friptura de rata cu portocale

Cureti rata, o speli si o umpli cu felii de la 2 portocale fara samburi. Sarezi, ungi rata cu

3 voturi    2 comentarii
nespecificat
Fripturi

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

43 voturi

Ingrediente

  • o rata
  • 4 buc. portocale
  • 2 linguri cu virf de unt
  • 1/2 lingurita de zahar
  • un paharel de coniac
  • o lingura de faina
  • o lingura de untura
  • sare

Raporteaza reteta

Frigarui in sos (Schaschlik)

Carnea, spalata si curatata de pielite, se taie in bucati potrivite si se condimenteaza dupa gust

3 voturi    1 comentariu
1h
Fripturi

Vita cu sparanghel, ardei si orez - stil chinezesc

Pentru sosul de ceapa verde, amestecati toate ingredientele si lasati deoparte. Intr-o oala

3 voturi    0 comentarii
30 min
Fripturi

Piept de pui picant şi brânză feta la grătar

Ingrediente pentru 4 persoane: 500-600 gr piept de pui 200 ml smântână 2 linguri

1 vot    2 comentarii
30 min
Fripturi
Adauga reteta
Retete
din Fripturi
Friptura de pui si legume la cuptor cu sos remulad de avocado

Friptura de pui si legume la cuptor cu sos remulad de avocado

Intr-un bol mare se amesteca cimbrul uscat, boiaua, zaharul brun, sarea si piperul proaspat macinat impreuna cu uleiul de masline si

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Fripturi
Piept de pui cu garnitura de cartofi

Piept de pui cu garnitura de cartofi

Se face un mix de condimente din zeama de la lamaie, sare, piper si condimentele ptr. carne de pasare si se unge carnea de pui. Se

2 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Fripturi