autor:

autor

» » Fripturi

Rata cu portocale

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
o rata, 4 buc. portocale, 2 linguri cu virf de unt, 1/2 lingurita de zahar, un paharel de coniac, o lingura de faina, o lingura de untura, sare

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

43 voturi

Mod de preparare

Se taie rata, se curata si se spala foarte bine.


Se rumeneste intreaga in unt la cuptor.


Separat, pe foc mic, se pune intr-o cratita grasimea si se adauga faina, amestecind mereu. Cind aceasta se aureste, se adauga coaja rasa de la doua portocale si un pahar cu apa. Dupa primele clocote, se pune rata usor rumenita, sucul de la portocale si coniacul.


Se potriveste de sare. da vasul la cuptor sa fiarba incet, si se mai adauga - daca este nevoie- cite putina apa. Cind carnea este gata, se scoate rata din sos, se taie in bucati, se pune pe un platou, se toarna deasupra sosul si se garniseste cu felii de portocale.

Retete
Alte retete din Fripturi

Rata cu portocale

Pieptul de rata se spala si se dezoseaza lasandu-i pielea.Se sareaza, se pipereaza si se stropeste

9 voturi    4 comentarii
2h
Fripturi

Friptura de rata cu sos de portocale si arpagic

Spalati bine pulpele si stergeti-le bine cu prosopele de hartie. Se tine carnea la marinat cca 20

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Fripturi

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

43 voturi

Ingrediente

  • o rata
  • 4 buc. portocale
  • 2 linguri cu virf de unt
  • 1/2 lingurita de zahar
  • un paharel de coniac
  • o lingura de faina
  • o lingura de untura
  • sare

Raporteaza reteta

Frigarui in sos (Schaschlik)

Carnea, spalata si curatata de pielite, se taie in bucati potrivite si se condimenteaza dupa gust

2 voturi    1 comentariu
1h
Fripturi

Vita cu sparanghel, ardei si orez - stil chinezesc

Pentru sosul de ceapa verde, amestecati toate ingredientele si lasati deoparte. Intr-o oala

3 voturi    0 comentarii
30 min
Fripturi

Piept de pui picant şi brânză feta la grătar

Ingrediente pentru 4 persoane: 500-600 gr piept de pui 200 ml smântână 2 linguri

1 vot    2 comentarii
30 min
Fripturi


Adauga reteta
Retete
din Fripturi
"Roast beef " la cuptor, cu sos si ciuperci

"Roast beef " la cuptor, cu sos si ciuperci

Ca felul principal de sarbatorile Pascale am ales" Roast beef "la cuptor, dupa cum vedeti am incercat sa inlocuiesc friptura de miel,

0 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Fripturi
Miel la cuptor cu garnitura de legume

Miel la cuptor cu garnitura de legume

Carnea se spala, se sterge si se cresteaza. Se freaca bine cu condimente si ulei de masline. Se introduce cateii de usturiu in crestaturi

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Fripturi