autor:

autor

» » Fripturi

Rata la cuptor

    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se curata bine pasarea, se pudreaza cu putina sare si piper, se asaza intr-o punga obisnuita din carton care a fost impregnata in ulei.


Se pune rata in punga, se inchide si asaza in tava cuptorului potrivit de incins.


Se pune o ceasca de ulei si tot atita apa si se lasa friptura sa se friga incet.


Se intoarce punga, se mai adauga grasime, daca apa s-a evaporat, si cind friptura s-a rumenit se indeparteaza punga.


Se serveste cu sos condimentat, piure de cartofi si masline, separind copanele, iar pieptul taindu-l in felii potrivite.

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    andreea , 14 martie 2010

    mi se pare o delicatesa exceptionala 10 caruia a facuto!!!!

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

32 voturi

Ingrediente

  • o rata de peste 1 kg.
  • 4 linguri de coniac
  • 1 pahar de vin alb sec
  • sare
  • piper
  • sos condimentat

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Vita cu sparanghel, ardei si orez - stil chinezesc

Pentru sosul de ceapa verde, amestecati toate ingredientele si lasati deoparte. Intr-o oala

2 voturi    0 comentarii
30 min
Fripturi

Piept de pui picant şi brânză feta la grătar

Ingrediente pentru 4 persoane: 500-600 gr piept de pui 200 ml smântână 2 linguri

1 vot    2 comentarii
30 min
Fripturi

Costite de porc la gratar cu miere si sos teriyaki

Am vazut un “rack of ribs” sau niste coaste bestiale de porc intr-o vitrina la o macelarie

0 voturi    1 comentariu
45 min
Fripturi
Fara foto

andreea

mi se pare o delicatesa exceptionala 10 caruia a facuto!!!!

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Fripturi
File de vita cu sos de gorgonzola (reteta video)

File de vita cu sos de gorgonzola (reteta video)

Pune brânza gorgonzola într-o tigaie fără ulei și mărunțește-o cu ajutorul unei linguri de lemn (1) (dacă vrei, o

0 voturi    0 comentarii
20 min
Fripturi
Friptura de vitel cu piure de cartofi si salata de varza

Friptura de vitel cu piure de cartofi si salata de varza

Carnea spalata putin in apa rece si stearsa cu un prosop curat de bucatarie se « maseaza » bine cu putin ulei de masline, piper proaspat

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi