autor:

autor

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ratatouille

    Reteta postata pe: 13 aprilie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Reteta postata pe: 13 aprilie 2005

Ingrediente
500 g vinete, 500 g dovlecei, 500 g ardei gras (rosu, verde, galben), 3 linguri ulei. Pentru sos: 3 linguri ulei, 4 cepe tocate, 1 kg rosii oparite si curatate de pielita, 4 catei de usturoi (zdrobiti), sare, piper, o foaie de dafin, nucsoara, patrunjel verde tocat.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

207 voturi

Mod de preparare

Se taie vinetele si dovleceii (cu coaja) cuburi mai mari, iar ardeii - fasii.


Se calesc toate - pe rand - intr-o tigaie, dupa care se pun intr-o cratita si se amesteca.


Sosul: Se pune la-ncins uleiul si se rumeneste ceapa. adauga rosiile taiate, nucsoara, usturoiul, foaia de dafin, sarea si piperul.


Se lasa sa dea intr-un clocot, apoi se introduc vinetele, dovleceii si ardeii, se presara deasupra patrunjelul tocat si se serveste imediat.

Retete
Alte retete din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ratatouille niçoise

Se taie ceapa rondele, usturoiul se striveste cu dosul furculitei, ardeii grasi, vinetele si dovleceii

19 voturi    2 comentarii
35 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ratatouille

Intr-o tigaie, in uleiul incins caliti ceapa si usturoiul. Cand ceapa devine translucida adaugati

3 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rita Stoica , 16 octombrie 2013

    Pofta buna!

  • Fara foto

    Nicolae Ploscaru , 16 octombrie 2013

    delicios.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 24 august 2010

    Super !

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

207 voturi

Ingrediente

  • 500 g vinete
  • 500 g dovlecei
  • 500 g ardei gras (rosu
  • verde
  • galben)
  • 3 linguri ulei. Pentru sos: 3 linguri ulei
  • 4 cepe tocate
  • 1 kg rosii oparite si curatate de pielita
  • 4 catei de usturoi (zdrobiti)
  • sare
  • piper
  • o foaie de dafin
  • nucsoara
  • patrunjel verde tocat.

Raporteaza reteta

Frigarui in sos (Schaschlik)

Carnea, spalata si curatata de pielite, se taie in bucati potrivite si se condimenteaza dupa gust

2 voturi    1 comentariu
1h
Fripturi

Platou cu legume la gratar

Taiem dovleceii si vinetele in rondele groase de 5 mm. Curatam ardeii grasi de seminte si ii taiem

2 voturi    4 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Fasole si linte cu caise si carnaciori afumati

Taiem carnaciorii in bucati mici. Intr-o cratita punem ulei de porumb la incins si calim carnaciorii.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !



Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofi aurii

Cartofi aurii

Se curata cartofi se spala, apoi se taie in cuburi mai mari, iar intr-o oala se pun cartofi cu secretul gustului, condimente de cartofi

19 voturi    15 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Naut cu zucchini si smantana

Naut cu zucchini si smantana

Nautul se pune in apa rece si se lasa peste noapte. A doua zi se scurge de apa si se pune intr-o craticioara la fiert, acoperit cu

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi