autor:

autor

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ratatouille

    Reteta postata pe: 13 aprilie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Reteta postata pe: 13 aprilie 2005

Ingrediente
500 g vinete, 500 g dovlecei, 500 g ardei gras (rosu, verde, galben), 3 linguri ulei. Pentru sos: 3 linguri ulei, 4 cepe tocate, 1 kg rosii oparite si curatate de pielita, 4 catei de usturoi (zdrobiti), sare, piper, o foaie de dafin, nucsoara, patrunjel verde tocat.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

207 voturi

Mod de preparare

Se taie vinetele si dovleceii (cu coaja) cuburi mai mari, iar ardeii - fasii.


Se calesc toate - pe rand - intr-o tigaie, dupa care se pun intr-o cratita si se amesteca.


Sosul: Se pune la-ncins uleiul si se rumeneste ceapa. adauga rosiile taiate, nucsoara, usturoiul, foaia de dafin, sarea si piperul.


Se lasa sa dea intr-un clocot, apoi se introduc vinetele, dovleceii si ardeii, se presara deasupra patrunjelul tocat si se serveste imediat.

Se taie vinetele si dovleceii (cu coaja) cuburi mai ma
Retete
Alte retete din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ratatouille la cuptor (dietetic)

Se taie vinetele, dovleceii, ardeii si rosiile in felii rotunde. Intr-o tigaie de teflon de pune

4 voturi    4 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ratatouille cu pui

Azi vă propun o delicatesă din bucătăria franțuzească, mai ales că piețele abundă de legume

19 voturi    1 comentariu
1h 50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rita Stoica , 16 octombrie 2013

    Pofta buna!

  • Fara foto

    Nicolae Ploscaru , 16 octombrie 2013

    delicios.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 24 august 2010

    Super !

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

207 voturi

Ingrediente

  • 500 g vinete
  • 500 g dovlecei
  • 500 g ardei gras (rosu
  • verde
  • galben)
  • 3 linguri ulei. Pentru sos: 3 linguri ulei
  • 4 cepe tocate
  • 1 kg rosii oparite si curatate de pielita
  • 4 catei de usturoi (zdrobiti)
  • sare
  • piper
  • o foaie de dafin
  • nucsoara
  • patrunjel verde tocat.

Raporteaza reteta

Frigarui in sos (Schaschlik)

Carnea, spalata si curatata de pielite, se taie in bucati potrivite si se condimenteaza dupa gust

3 voturi    1 comentariu
1h
Fripturi

Platou cu legume la gratar

Taiem dovleceii si vinetele in rondele groase de 5 mm. Curatam ardeii grasi de seminte si ii taiem

2 voturi    4 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Fasole si linte cu caise si carnaciori afumati

Taiem carnaciorii in bucati mici. Intr-o cratita punem ulei de porumb la incins si calim carnaciorii.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta cu branza de capra

Tarta cu branza de capra

-Se rade branza de capra prin razatoarea mica si se amesteca cu ouale,apoi se pune ceapa tocata marunut.Se omogenizeaza usor cu o furculita. -Se

18 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Placinta aperitiv

Placinta aperitiv

-Se rade branza intr-un castron,peste branza se adauga trei oua si se mixeaza,la final se adauga si ceapa verde tocata marunt(nu mai

30 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje