autor:

autor

» » Fripturi

Reteta de mici

    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
1 kg pulpa degresat de porc, 1 kg pulpa de vitel (poate fi 1/2 kg pulpa vita si 1/2 kg pulpa batal), 1/2 litru supa de oase condimentata, 1 capatana usturoi, 1 lingurita bicarbonat, 1 lingurita cimbru

Dificultate: Redusa Timp: 1h

75 voturi

Mod de preparare

Supa de oase se prepare din 3 kg oase de vita sparte si fierte in 2 litri de apa.


Se lasa sa scada pina ajunge la 1/2 litru de supa.


Se da de pe foc si se condimenteaza cu usturoi, o capatina, maruntit si frecat cu circa 25-30 ml ulei de foarea soarelui sau masline, sare dupa gust si o lingurita de bicarbonat. Carnea proaspata, se toaca prin masina cu sita potrivita apoi se framinta turnindu-se cite putin supa de oase puna se inglobeaza toata supa si compozitia devine pastoasa si bine legata. Framintatul se face timp de circa 30 minute, ca altfel mici nu au gust.


Se lasa la macerat 24 de ore, in frigider intr-un vas acoperit. Pentru a da forma micilor se trece prin masina de tocat fara sita, doar cu palnia de carnati de porc si se portioneaza la lungimea palmei, intre degetul mic si aratator. Nu se folosesc alte condimente pentru ca strica gustul.


Cu mustar, mujdei de usturoi, cartofi prajiti si franzela

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

    Super !

  • Fara foto

    Razvan , 02 decembrie 2009

    La mici nu se pune carne de porc. E elementar.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 31 august 2009

    Si eu fac mititei

Dificultate

Redusa

Timp

1h

75 voturi

Ingrediente

  • 1 kg pulpa degresat de porc
  • 1 kg pulpa de vitel (poate fi 1/2 kg pulpa vita si 1/2 kg pulpa batal)
  • 1/2 litru supa de oase condimentata
  • 1 capatana usturoi
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 lingurita cimbru

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Vita cu sparanghel, ardei si orez - stil chinezesc

Pentru sosul de ceapa verde, amestecati toate ingredientele si lasati deoparte. Intr-o oala

2 voturi    0 comentarii
30 min
Fripturi

Piept de pui picant şi brânză feta la grătar

Ingrediente pentru 4 persoane: 500-600 gr piept de pui 200 ml smântână 2 linguri

1 vot    2 comentarii
30 min
Fripturi

Costite de porc la gratar cu miere si sos teriyaki

Am vazut un “rack of ribs” sau niste coaste bestiale de porc intr-o vitrina la o macelarie

0 voturi    1 comentariu
45 min
Fripturi

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !



Adauga reteta
Retete
din Fripturi
Pui pe sticla

Pui pe sticla

Mai intai curatam si spalam puiul si il lasam la scurs. Il condimentam bine in interior si exterior cu condimentele de la fuchs, si

0 voturi    0 comentarii
2h
Fripturi
Coaste de porc picante

Coaste de porc picante

Preparam marinada din ingredientele pe care le-am mentionat mai sus.Le punem pe toate ,intr-un vas sau cutie cu capac( asa am facut

3 voturi    0 comentarii
3h
Fripturi