autor:

autor

» » Fripturi

Reteta mititei

   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
1 kg carnita de vaca de la gat, , 8 grame de piper proaspat pisat marunt, , 12 grame de cimbru uscat cat mai proaspat pisat marunt, , 4 grame de ienibahar pisat marunt, , 2 grame de coriandru pisat marunt, , 2 grame de chimion turcesc pisat marunt, , 1 gram de anason stelat pisat marunt, , 8 grame de bicarbonat de sodiu, , 1 lingurita de zeama de lamaie, , 1 lingura de untdelemn, , 1 capatana buna de usturoi aromat si nu din cel iute

Dificultate: Ridicata Timp: 1h

171 voturi

Mod de preparare

Se fierbe o zeama din oase de vaca cu maduva, care se scade bine, din 500 grame de oase la fiece kilogram de carne.


Se framanta carnea intr-un vas pe masura timp de un ceas, adaugand la inceput bicarbonatul de sodiu, care se stinge cu zeama de lamaie. Jumatate din zeama de oase si toate celelalte condimente, afara de usturoi, se adauga treptat, uniform si putin cate putin.


Amestecul se acopera si se da la gheata o zi si o noapte, dupa care se scoate, se lasa cateva ceasuri la dezmortit si se mai framanta o data pret de o jumatate de ceas cu restul de zeama de oase dezmortita.


Se face un mujdei de usturoi cu apa calduta dintr-o capatana pentru fiecare kilogram de carne, care se lasa la tras o jumatate de ceas.


Se stoarce mujdeiul de usturoi intru-n tifon, se adauga sucul de mujdei si se mai framanta odata amestecul pret de un sfert de ceas.


Se da din nou la congelator pana a doua zi.


Pret de trei ceasuri inainte de a fi prajiti si serviti mititeii, se scoate amestecul de la congelator, pentru a se incalzi si inmuia; dupa trei ceasuri sau cand s-a dezmortit amestecul, se formeaza mititeii ca de de un deget mare lungime si ca de doua degete grosime, se ung cu untdelemn pe toate partile si la capete si se lasa sa stea la zvantat un ceas.


Se prajesc pe jar iute de lemne sau carbune, ungindu-se din cand in cand cu mujdei, asa ca sa prinda o crusta rumena de jur-imprejur. Gratargii nostri intorc fiecare mititel doar de trei ori pana este prajit.


La prajit mititeii vor scadea putin, de unde si denumirea lor, sau cea de mici. Nu se lasa sa se patrunda, ca sa nu se usuce sucul care contine savoarea condimentelor. Daca se prajesc la foc prea mic, mititeii scad prea tare, se usuca, iese tot sucul aromat si devin seci.


Se servesc alaturi de chifle proaspete ori felii de franzela, cu Mustard de Dijon sau mustar picant si aromat, dupa preferinta si cu sare si ciusca.


Se servesc numai proaspat prajiti pe gratar de jar, fie cu tacam, ori la scobitoare sub forma de gustare.
Retete
Alte retete din Fripturi

Franzela cu sunca, cascaval si ciuperci

Se incalzeste cuptorul. O tava de chec se unge cu unt. Franzela se taie felii dar nu pana jos,

23 voturi    26 comentarii
1h
Fripturi

Pork baby-back ribs - Costite de porc

Se spala costilele si se pun la fiert in apa rece sa fie acoperite cu ceapa, usuroiul si foile de

46 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

    Reteta este foarte buna .Felicitari !

Dificultate

Ridicata

Timp

1h

171 voturi

Ingrediente

  • 1 kg carnita de vaca de la gat
  • 8 grame de piper proaspat pisat marunt
  • 12 grame de cimbru uscat cat mai proaspat pisat marunt
  • 4 grame de ienibahar pisat marunt
  • 2 grame de coriandru pisat marunt
  • 2 grame de chimion turcesc pisat marunt
  • 1 gram de anason stelat pisat marunt
  • 8 grame de bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita de zeama de lamaie
  • 1 lingura de untdelemn
  • 1 capatana buna de usturoi aromat si nu din cel iute

Raporteaza reteta

Frigarui in sos (Schaschlik)

Carnea, spalata si curatata de pielite, se taie in bucati potrivite si se condimenteaza dupa gust

2 voturi    1 comentariu
1h
Fripturi

Vita cu sparanghel, ardei si orez - stil chinezesc

Pentru sosul de ceapa verde, amestecati toate ingredientele si lasati deoparte. Intr-o oala

3 voturi    0 comentarii
30 min
Fripturi

Piept de pui picant şi brânză feta la grătar

Ingrediente pentru 4 persoane: 500-600 gr piept de pui 200 ml smântână 2 linguri

1 vot    2 comentarii
30 min
Fripturi
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Reteta este foarte buna .Felicitari !



Adauga reteta
Retete
din Fripturi
Ciocanele de pui cu cartofi

Ciocanele de pui cu cartofi

Se face o marinada din sos tiganesc, soia, sare si cimbru in care se pune ciocanele de pui si se da la frigider pentru 2 ore. Cartofii

0 voturi    0 comentarii
3h
Fripturi
Pulpe de pui cu cartofi la cuptor

Pulpe de pui cu cartofi la cuptor

Spalam bine pulpele si le crestam. Punem in tava sare, piper, oregano, adaugam pulpele, sare piper, oregano, vinul, apa si 1/2 pahar

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Fripturi