autor:

autor

» » Fripturi

Reteta mititei

   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se fierbe o zeama din oase de vaca cu maduva, care se scade bine, din 500 grame de oase la fiece kilogram de carne.


Se framanta carnea intr-un vas pe masura timp de un ceas, adaugand la inceput bicarbonatul de sodiu, care se stinge cu zeama de lamaie. Jumatate din zeama de oase si toate celelalte condimente, afara de usturoi, se adauga treptat, uniform si putin cate putin.


Amestecul se acopera si se da la gheata o zi si o noapte, dupa care se scoate, se lasa cateva ceasuri la dezmortit si se mai framanta o data pret de o jumatate de ceas cu restul de zeama de oase dezmortita.


Se face un mujdei de usturoi cu apa calduta dintr-o capatana pentru fiecare kilogram de carne, care se lasa la tras o jumatate de ceas.


Se stoarce mujdeiul de usturoi intru-n tifon, se adauga sucul de mujdei si se mai framanta odata amestecul pret de un sfert de ceas.


Se da din nou la congelator pana a doua zi.


Pret de trei ceasuri inainte de a fi prajiti si serviti mititeii, se scoate amestecul de la congelator, pentru a se incalzi si inmuia; dupa trei ceasuri sau cand s-a dezmortit amestecul, se formeaza mititeii ca de de un deget mare lungime si ca de doua degete grosime, se ung cu untdelemn pe toate partile si la capete si se lasa sa stea la zvantat un ceas.


Se prajesc pe jar iute de lemne sau carbune, ungindu-se din cand in cand cu mujdei, asa ca sa prinda o crusta rumena de jur-imprejur. Gratargii nostri intorc fiecare mititel doar de trei ori pana este prajit.


La prajit mititeii vor scadea putin, de unde si denumirea lor, sau cea de mici. Nu se lasa sa se patrunda, ca sa nu se usuce sucul care contine savoarea condimentelor. Daca se prajesc la foc prea mic, mititeii scad prea tare, se usuca, iese tot sucul aromat si devin seci.


Se servesc alaturi de chifle proaspete ori felii de franzela, cu Mustard de Dijon sau mustar picant si aromat, dupa preferinta si cu sare si ciusca.


Se servesc numai proaspat prajiti pe gratar de jar, fie cu tacam, ori la scobitoare sub forma de gustare.

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

    Reteta este foarte buna .Felicitari !

Dificultate

Ridicata

Timp

1h

170 voturi

Ingrediente

  • 1 kg carnita de vaca de la gat
  • 8 grame de piper proaspat pisat marunt
  • 12 grame de cimbru uscat cat mai proaspat pisat marunt
  • 4 grame de ienibahar pisat marunt
  • 2 grame de coriandru pisat marunt
  • 2 grame de chimion turcesc pisat marunt
  • 1 gram de anason stelat pisat marunt
  • 8 grame de bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita de zeama de lamaie
  • 1 lingura de untdelemn
  • 1 capatana buna de usturoi aromat si nu din cel iute

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Vita cu sparanghel, ardei si orez - stil chinezesc

Pentru sosul de ceapa verde, amestecati toate ingredientele si lasati deoparte. Intr-o oala

2 voturi    0 comentarii
30 min
Fripturi

Piept de pui picant şi brânză feta la grătar

Ingrediente pentru 4 persoane: 500-600 gr piept de pui 200 ml smântână 2 linguri

1 vot    2 comentarii
30 min
Fripturi

Costite de porc la gratar cu miere si sos teriyaki

Am vazut un “rack of ribs” sau niste coaste bestiale de porc intr-o vitrina la o macelarie

0 voturi    1 comentariu
45 min
Fripturi
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Reteta este foarte buna .Felicitari !

Ti-a placut? Da-o mai departe!
coca cola

Adauga cate un ingredient* pe rand si vei gasi retetele dorite pentru cei dragi.
* adauga pe rand si apasa butonul "adauga" dupa fiecare ingredient



Adauga reteta
Retete
din Fripturi
Pui cu mustar si usturoi a la Jacques Pepin

Pui cu mustar si usturoi a la Jacques Pepin

Incepem prin a porni cuptorul si a-l seta la 180°C, dupa care trecem la pregatirea puiului. Acesta se spala cu grija, se sterge

4 voturi    1 comentariu
1h 15 min
Fripturi
Friptura de rata cu sos de cirese

Friptura de rata cu sos de cirese

Crestam pulpele si pieptul de rata pe partea cu pielea si le asezonam bine cu piper negru macinat si sare. Intr-o tigaie teflonata

1 vot    2 comentarii
1h
Fripturi