festivalul blogurilor gustoase

954
retete

» » Retete vegetariene

Retete vegetariene

+ Adauga o reteta

Alte sectiuni
  • Pizza de post

    Fac o maia din drojdie,faina,zahar si apa. Las sa creasca la cald 10 minute. Pregatesc ingredientele pentru blat, adaug maiaua, framant 10 minute.Las sa creasca la cald pana isi dubleaza volumul.Ciupercile le fierb, le dau pe robot sau pe masina de carne. Pregatesc

    17 comentarii

  • Budinca de conopida si brocoli

    Intr-o oala mai mare am pus la fiert conopida in buchete mai mici, iar intr-o oala mai mica am pus brocoli la fiert cu apa si putina sare timp de 15 min.Cand a fost fiarta am scurs-o de apa si am alsat-o sa se raceasca atat conopida cat si brocoli. Iar

    10 comentarii

  • Corabioare cu avocado

    Tai avocado spalat in doua, scoti samburele. Cu o lingurita scoti miezul.Pasezi miezul, storci zeama de lamaie, adaugi ouale, maioneza, sare dupa gust. Obtii o pasta omogena. Umplii jumatatile de coji de avocado. Ornezi cu rosii si castraveti. Asezi

    15 comentarii

  • Spanac la Doubletta

    Spal zarzavatul. Fierb spanaul, il strecor. Supa rezutata o folosesc la bors. Spanacul il mixez. Calesc foarte usor ceapa, adaug spanacul, usturoiul, apoi oul batut cu o lingurita de faina si smantana si o lingurita de pasta de tomate. Condimentez, presar

    10 comentarii

  • Vinete si dovlecei gratin

    Se spala vanata si dovlecei, se curata de coaja(un rand da , unul nu),se taie rondele nu prea groase .Se pun intr-o strecuratoare de plastic si se pudreaza cu sare.Se lasa la scurs cam 15 minute. In acest timp pregatim un vas rezistent la cuptor,il ungem

    23 comentarii

  • Fasole scazuta

    Moi fasolea de seara pana dimineata. Fierb cate 5 minute si schimb apa de 3-4 ori, apoi o fierb 20 minute la oala sub presiune.Calesc o ceapa, adaug fasolea, zarzavatul, sosul iute, putina zeama in care a fiert fasolea, las sa scada. Adaug pasta de tomate

    18 comentarii

  • Tocinei crocanti

    Cartofii curatati de coaja, spalati, se dau pe robot (sau pe razatoarea fina). Incorporam oul, smantana, faina, sarea si piperul. Cate o lingura din compozitie asezam in tigaia cu ulei incins. Se prajesc uniform pe ambele parti, se asaza pe prosop de

    14 comentarii

  • Salata de sfecla cu ciuperci (de post)

    Sfecla se fierbe in coaja,sau se coace in cuptor. Dupa ce se raceste, o dam pe razatoarea mare.Ceapa se caleste usor,apoi se adauga ciupercile de padure fierte.Incorporam cu sfecla, condimentam dupa gust cu sare, piper, otet.Cine doreste, adauga usturoi

    22 comentarii

  • Soia in crusta de pesmet si susan

    Soia se lasa la muiat 30 minute, dupa care se fierbe 10 minute in apa cu vin, sare,ceapa, foaie de dafin, boabe de piper. Amestecam pesmetul cu susan, sare si piper. Strecuram soia, scurgem bine in prosop, trecem prin pesmetul amestecat cu susan,prajim

    10 comentarii

  • Fasole cu sos de ardei copti

    Calim ceapa, adaugam ardeii copti taiati in cuburi,zarzavatul,sosul iute, apoi fasolea.Condimentam,adaugam pasta de tomate,lasam sa scada sosul. Servim cu mamaliguta si salata verde.

    8 comentarii

  • Cascaval pane cu salata verde si cartofi prajiti

    Prajesti cartofii in ulei incins. Presari cu sare, inainte sa-i asezi pe farfurie. Tai felii de cascaval, treci feliile prin faina, apoi prin ou batut cu sare, piper si o lingurita de ulei. Prajesti cascavalul pe ambele parti, in ulei incins. Scoti feliile

    7 comentarii

  • Orez indian cu lamaie

    Intr-un mixer se maruntesc ghimbirul, usturoiul si semintele de cardamom. Orezul Basmati se opareste si apoi se spala bine. Intr-o tigaie wok se incinge uleiul, se adauga ardeiul iute si condimentele si se prajesc la foc mediu 2 minute. Se adauga

    7 comentarii

  • Gratin Dauphinois/Cartofi gratinati

    O noua reteta din Turul Frantei prezentata la Eurosport. De data aceasta, o reţetă populară în Alpii Francezi, cu felii de cartofi şi brânză specifică zonei (Gruyère). Eu am adaptat-o zonei noastre si am folosit telemea de oaie si cascaval de

    9 comentarii

  • Mancarica de praz cu masline

    Incing tigaia cu ulei,adaug prazul taiat rondele si o cescuta de apa. Dupa 10 minute adaug maslinele, sosul iute. Dupa 5 minute adaugam sosul de rosii si sare dupa gust.Acoperim vasul, mai lasam 2-3 minute. Servim cu mamaliguta in zile de post.

    6 comentarii

  • Varza dulce cu sos de rosii si smantana

    Dau pe robot varza si ceapa.Calesc in ulei,adaug morcovul feliat,condimentez. Cand scade sucul propriu, adaug o ceasca de apa,las sa scada.Intre timp pregatesc sosul. Dau pe razatoare rosiile,dau un clocot cu sare,piper si foaie de dafin.Trec sosul prin

    10 comentarii

  • Bounty raw vegan

    Ador sa imi pun creativitatea la lucru in ceea ce priveste dulciurile raw vegane. Cateodata ma trezesc cu cate o idee, fac diverse combinatii in minte si apoi trec la treaba, ajustand pe parcurs. Nu-mi iese intotdeauna din prima exact cum mi-am dorit,

    12 comentarii

  • Supa crema de ciuperci

    Se pun 3l de apa la fiert.Se toaca telina,prazul si ceapa,nu marunt , se pot toca mai mari si se pun in apa cu lingura de supa baza sa fiarba. O sa spuneti de ce nu le calim in putin unt ? Eu nu prea sunt adepta legumelor calite pentru supe in general,pe

    4 comentarii

  • Piure de spanac cu ochiuri

    Fierb spanacul 10 minute dupa ce a fost spalat foaie cu foaie.Il strecor,mixez. Calesc ceapa si usturoiul 2 minute in ulei incins, adaug piureul de spanac si putina supa in care a fiert spanacul.Las sa fiarba 10 minute. Intre timp bat galbenusul cu faina

    11 comentarii

  •   1   2   3   4   5   6   7   8   9 »


Adauga reteta
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail: