festivalul blogurilor gustoase

autor:

delicious flavours

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Torturi

Rigo Jancsi :)

Autor: delicious flavours (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 octombrie 2011
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Legat de aceasta prajitura o sa va spun si o poveste foarte scurta :P


In vremuri mai indepartate, intr-o cofetarie din Budapesta, un baiat dintr-o clasa sociala mai saraca cu aceasta prajitura ii facea curte unei domnisoare al carei tata era un american milionar. Dragostea lor a durat opt ani, iar aceasta prajitura va dura o vesnicie...


Facem 2 blaturi din cate 4 oua fiecare astfel: separam albusurile de galbenusuri, batem spma albusurile cu un strop de sare, adaugam zaharul si mixam pana devine o spuma tare. Adaugam galbenusurile una cate una si amestecam usor. Apoi cu o lingura de lemn incorporam faina amestecata cu cacaoa si praful de copt. Punem compozitia intr-o tava nu foarte mare (ca sa iasa mai inalta) tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptorul preincalzit si lasam pana trece testul cu scobitoarea.


La fel vom proceda si cu al doilea blat.


Foaia de gelatina o punem la inmuiat in cele 2 linguri de rom, de preferinta intr-un bol care mai apoi poate fi introdus in microunde. Frisca rece o batem cu mixerul, dar in prima faza sa fie mai moale, adaugam zaharul pudra amestecat cu cacao (cacaoa este bine sa o dam prin sita) si amestecam incet. Gelatina o incalzim cateva secunde in microunde, sa fie calduta si sa se topeasca (atentie sa nu fiarba). Asa calduta o adaugam la frisca si mixam pana devine suficient de tare.


Intindem uniform crema obtinuta pe blatul racit si acoperim cu cel de-al doilea blat.


Pentru glazura topim ciocolata pe baie de aburi, incalzim frisca si cand ciocolata este topita turnam frisca si amestecam pana se omogenizeaza. Intindem peste blat si dam la rece pana se intareste glazura.


Cand portionam este bine sa folosim un cutit mare umezit in apa cat mai calda.


Pofta Buna!

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Feliana Gasparel , 30 octombrie 2013

    blaturile nu se insiropeaza?

  • Fara foto

    Geza Szilveszter , 14 octombrie 2013

    SUPER

  • Fara foto

    Cristina Gya , 07 octombrie 2013

    suppppppp

    • Fara foto

      ALINA , 27 iulie 2013

      ESTE DELICIOASA AM FACUT-O SI EU!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

13 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru blat:
  • -4 oua x 2
  • -4 linguri de zahar x 2
  • -3 linguri de faina x 2
  • -1 lingura mare cacao x 2
  • -½ praf de copt x 2
  • Ingrediente pentru crema:
  • -500 ml frisca
  • -1 foaie gelatina
  • -2 linguri esenta rom
  • -3 linguri cacao
  • -100 gr zahar pudra
  • Pentru glazura:
  • -50 ml frisca
  • -150 gr ciocolata

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de delicious flavours

Chocolate Crinkles

Cand am vazut aceste “fursecuri” la Laura Adamache, pot sa spun ca a fost dragoste la

8 voturi    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Eclere cu crema de vanilie

Intr-o oala mai mare punem apa impreuna cu uleiul la fiert. Cand incepe sa clocoteasca, luam de pe

23 voturi    16 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Rondele de somon cu sos de piper verde

Cu cel putin o ora inainte de a pregati acest preparat, vom hidrata piperul in apa rece, iar somonul,

13 voturi    12 comentarii
45 min
Aperitive cu peste

Feliana Gasparel

blaturile nu se insiropeaza?

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Torturi
Tort palarie, cu portocale si ciocolata

Tort palarie, cu portocale si ciocolata

Blat 1: 1. Preincalzim cuptorul la 190°C. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Mixam galbenusurile cu 60 g zahar, pana cand

0 voturi    0 comentarii
2h
Torturi
Exotic Pavlova

Exotic Pavlova

1. Preincalziti cuptorul la 180 C si tapetati o tava cu o hartie de copt pe care ati desenat un cerc de cca 22 cm. Bateti albusurile

0 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse