Risoto Mantovano (Orez Mantovan)

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Risoto Mantovano (Orez Mantovan)

Ingrediente

  • Pentru 2 portii: -O cana de orez. -100g carnat de porc proaspat (posibil fara usturoi). -4 costite de porc proaspete. -100 ml ulei de masline. -citeva frunzulite de rosmarin verde (poate fi si uscat
  • dar este necesara o cantitate mai mare). -Sare. -Parmezan.

Mod de preparare

Este o reteta italiana specifica provincie Mantova. Intr-o cratita,anti aderenta,punem orezul la fiert cu 2 cani de apa (proportia originala intre orez si apa este de 1:2), acoperim cu un capac si lasam sa fiarba la foc mic pentru circa 20-25 de minute sau pina a scazut apa de tot. Evitam sa mestecam in orez (pentru asta e nevoie de o cratita anti aderenta. Daca nu avem, putem utiliza orice cratita, dar si asa evitam sa amestecam. Daca amestecam, amestecam maxim de 2 ori).Cind este gata fiert orezul un pic "al dente", adica un pic tare si cu un aspect "sgranat"(boabele intregi si separate unul de altu).Putem pune orezul intr-o strecuratoare si sa il trecem pe sub un jet de apa rece,pentru a elimina amidonul care il face lipicios.Intre timp codimentam costitele si le punem la fript intr-o tigaie cu 50 ml de ulei si le lasam la fript pina se rumenesc frumos (Pentru cantitati mai mari,costitele pot fi facute la cuptor sau gratar).Dupa ce am fiert orezul,curatam carnatul de intestine si maruntim bine pasta de carne. Punem la incins, la foc potrivit, restul de ulei ramas. Cind uleiul este bine incins,adaugam carnea din cirnat si cele citeva frunzulite de rosmarin. Lasam sa se friga,mestecind in continuu,pentru circa 5 minute.Cind carnea este aproape fripta,adaugam orezul si lasam la fript pentru alte 5 minute,timp in care continuam sa mestecam incontinuu.Se serveste cald,cu 1-2 lingurite de parmezan deasupra.Merga servit cu 1 pahar de vin rosu sec. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise