autor:

Cely Snijec

» » Conserve si muraturi

Rosii in otet

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 iulie 2009
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 iulie 2009

Ingrediente
5 kg rosii (lunguiete de preferinta), 1 l otet, 3 l apa, 3 linguri sare mare, 100 ml ulei, 3 linguri miere de albine, boabe de piper, de mustar, de enibahar,foi de dafin, 2 capatani usturoi, 2-3 crengi marar uscat, 2-3 crengi frunza de visin

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

4 voturi

Mod de preparare

Asezi rosiile spalate in borcane,peste care torni baitul obtinut prin fierberea otetului cu apa, sare, condimente, ulei, miere.Lasi 5 minute, strecori baitul, il clocotesti, torni peste rosii , repeti operatia inca o data(asa incat sa fie oparite de trei ori).Dupa a treia umplere cu baitz, adaugi in borcane usturoiul curatat, crengile de visin si mararul. Capsezi. Este o muratura minunata. Atentie! rosiile sa nu fie inghesuite in borcan,ca la strecurare sa nu se preseze.Borcanul trebuie a fie plin cu baitz, incat rosiile sa fie acoperite.

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 22 iulie 2009

    Super reteta am copiat-o.Felicitari.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

4 voturi

Ingrediente

  • 5 kg rosii (lunguiete de preferinta)
  • 1 l otet
  • 3 l apa
  • 3 linguri sare mare
  • 100 ml ulei
  • 3 linguri miere de albine
  • boabe de piper
  • de mustar
  • de enibahar,foi de dafin
  • 2 capatani usturoi
  • 2-3 crengi marar uscat
  • 2-3 crengi frunza de visin

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Cely Snijec

Salata de toamna cu gogonele

Speli legumele, le cureti. Tai fasii de ardei si gogosari,felii de morcov, ceapa,gogonele. Faci un

18 voturi    2 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi

FRIPTURA CU DULCEATA DE ARDEI IUTE

Condimentez carnea cu amestecul de piper, sare, enibahar, ncsoara macinate, las la frigider pentru

4 voturi    6 comentarii
2h
Fripturi

Somon la tigaie cu sos de susan

Cartofii intregi se dau la fiert cu sare. Somonul file, stropit cu zeama de lamaie, se asaza pe

2 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu peste
dicarmencitta1957

dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)

Super reteta am copiat-o.Felicitari.



Adauga reteta
Retete
din Conserve si muraturi
Pasta de ardei iuti

Pasta de ardei iuti

Curatam ardeii de cotoare, lasand insa semintele. Se pun intr-un castron si adaugam sarea. Amestecam. Acoperim cu un capac peste

0 voturi    1 comentariu
2h 10 min
Conserve si muraturi
Gem fin de caise

Gem fin de caise

Caisele se oparesc in apa clocotita 1-2 minute, apoi se scot pe o tava sa se raceasca, astfel incat sa putem indeparta pielita de deasupra. Rupem

2 voturi    3 comentarii
1h 50 min
Conserve si muraturi