autor:

Cely Snijec

» » Conserve si muraturi

Rosii in otet

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 iulie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Asezi rosiile spalate in borcane,peste care torni baitul obtinut prin fierberea otetului cu apa, sare, condimente, ulei, miere.Lasi 5 minute, strecori baitul, il clocotesti, torni peste rosii , repeti operatia inca o data(asa incat sa fie oparite de trei ori).Dupa a treia umplere cu baitz, adaugi in borcane usturoiul curatat, crengile de visin si mararul. Capsezi. Este o muratura minunata. Atentie! rosiile sa nu fie inghesuite in borcan,ca la strecurare sa nu se preseze.Borcanul trebuie a fie plin cu baitz, incat rosiile sa fie acoperite.

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 22 iulie 2009

    Super reteta am copiat-o.Felicitari.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

4 voturi

Ingrediente

  • 5 kg rosii (lunguiete de preferinta)
  • 1 l otet
  • 3 l apa
  • 3 linguri sare mare
  • 100 ml ulei
  • 3 linguri miere de albine
  • boabe de piper
  • de mustar
  • de enibahar,foi de dafin
  • 2 capatani usturoi
  • 2-3 crengi marar uscat
  • 2-3 crengi frunza de visin

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Cely Snijec

FRIPTURA CU DULCEATA DE ARDEI IUTE

Condimentez carnea cu amestecul de piper, sare, enibahar, ncsoara macinate, las la frigider pentru

3 voturi    1 comentariu
2h
Fripturi

Somon la tigaie cu sos de susan

Cartofii intregi se dau la fiert cu sare. Somonul file, stropit cu zeama de lamaie, se asaza pe

1 vot    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu peste

Scrumbie marinata

Pestele curatat se spala,se sterge cu un servet si se lasa sa se zvante.Intre timp taiem ceapa-pestisori,

7 voturi    2 comentarii
15 min
Aperitive cu peste
dicarmencitta1957

dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)

Super reteta am copiat-o.Felicitari.

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Conserve si muraturi
Compot de visine

Compot de visine

Se pun in fiecare borcan cate 10 visine, se adauga zaharul si apa pana la buza borcanului. Se inchide ermetic cu un capac si se agita

0 voturi    2 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Oua de prepelita murate

Oua de prepelita murate

Se fierb ouale tari dupa care se curata de coaja. Se fierbe apa cu mirodenii, iar cand incepe sa clocoteasca se adauga otetul. Sfecla

1 vot    2 comentarii
1h 15 min
Conserve si muraturi