autor:

Cely Snijec

» » Conserve si muraturi

Rosii in otet

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 iulie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Asezi rosiile spalate in borcane,peste care torni baitul obtinut prin fierberea otetului cu apa, sare, condimente, ulei, miere.Lasi 5 minute, strecori baitul, il clocotesti, torni peste rosii , repeti operatia inca o data(asa incat sa fie oparite de trei ori).Dupa a treia umplere cu baitz, adaugi in borcane usturoiul curatat, crengile de visin si mararul. Capsezi. Este o muratura minunata. Atentie! rosiile sa nu fie inghesuite in borcan,ca la strecurare sa nu se preseze.Borcanul trebuie a fie plin cu baitz, incat rosiile sa fie acoperite.

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 22 iulie 2009

    Super reteta am copiat-o.Felicitari.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

4 voturi

Ingrediente

  • 5 kg rosii (lunguiete de preferinta)
  • 1 l otet
  • 3 l apa
  • 3 linguri sare mare
  • 100 ml ulei
  • 3 linguri miere de albine
  • boabe de piper
  • de mustar
  • de enibahar,foi de dafin
  • 2 capatani usturoi
  • 2-3 crengi marar uscat
  • 2-3 crengi frunza de visin

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Cely Snijec

FRIPTURA CU DULCEATA DE ARDEI IUTE

Condimentez carnea cu amestecul de piper, sare, enibahar, ncsoara macinate, las la frigider pentru

3 voturi    3 comentarii
2h
Fripturi

Somon la tigaie cu sos de susan

Cartofii intregi se dau la fiert cu sare. Somonul file, stropit cu zeama de lamaie, se asaza pe

1 vot    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu peste

Scrumbie marinata

Pestele curatat se spala,se sterge cu un servet si se lasa sa se zvante.Intre timp taiem ceapa-pestisori,

8 voturi    2 comentarii
15 min
Aperitive cu peste
dicarmencitta1957

dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)

Super reteta am copiat-o.Felicitari.

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Conserve si muraturi
Salata cu ghebe

Salata cu ghebe

Spalam bine borcanele cu apa fierbinte si le punem la scurs cu gura in jos, pe un prosop curat (mie mi-au iesit 4 borcane de 800 gr). Curatam

2 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Gogosari si conopida in otet

Gogosari si conopida in otet

Baitul se pune la fiert. Conopida se desface buchetele si se pune o jumatate de ora in apa cu sare. Gogosarii se curata si se taie

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi