autor:

Sidy

» » Aperitive

Rulada aperitiv in trei culori

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 februarie 2013

Ingrediente
De cand am fost pe blogul lui Sara, Culorile din farfurie, si am vazut aceasta minunata reteta, stiam cu siguranta ca am sa o fac si eu, asa cum ii promisesem Sarei., , Aluatul portocaliu, 2 oua, 2 linguri ulei, 1 lingura smantana, 2 linguri faina, 1/3 lingurita praf de copt, 2 linguri pasta de gogosari, sare, , Aluatul galben, 2 oua, 2 linguri ulei, 1 lingura smantana, 2 linguri faina, 1/3 lingurita praf de copt, 4 linguri cas de oaie ras, , Aluatul verde, 2 oua, 2 linguri ulei, 1 lingura smantana, 2 linguri faina, 1/3 praf de copt, 2 linguri spanac fiert si tocat, sare, , Umplutura, 300 g crema de branza, 3 linguri smantana, 1 lingurita vegeta Bio, sare, marar verde (optional)

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

24 voturi

Mod de preparare

Prima data separam cele doua albusuri de galbenusuri si le batem spuma dupa ce am adaugat putina sare. Frecam bine galbenusurile cu uleiul, smantana, faina cernuta impreuna cu praful de copt si in fiecare bol, adaugam separat ingredientul ce ii va da culoarea. Amestecam apoi cu albusurile batute spuma.


Intr-o tava mare de aragaz, punem hartie de copt, o ungem cu putin unt si intindem cele trei compozitii pe care le-am pus pe fiecare in cate o punga de plastic careia i-am taiat un colt. Compozitiile le intindem alternand culorile.


Dam tava la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade C pentru 20-30 de minute, avand grija sa nu se arda rulada.


Cand rulada este coapta o rasturnam peste un prosop umed, o rulam si o lasam asa pina se raceste.


Preparam umplutura omogenizand crema de branza cu smantana si o condimentam, adaugand si mararul verde tocat.


Desfacem rulada, intindem crema pe toata suprafata si o rulam din nou, lasand-o in prosop cateva ore sau pina a doua zi cand o vom portiona.


Pofta mare !


Mai multe poze :


http://sidyskitchen.blogspot.ro/2012/06/rulada-aperitiv-tricolora.html
Retete
Alte retete din Aperitive

Clătite aperitiv cu sfeclă roșie, ciuperci brune și cremă de Gorgonzola

După ce am fiert și am răcit sfecla roșie, am tăiat-o și am pus-o într-un vas împreună cu

4 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive

Bulete de branza cu cascaval si ceapa verde

Ce sunt aceste bilute care seamana cu chiftelutele? Sunt de fapt niste crochete, cu crusta crocanta

7 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive

  • 15 comentarii
  • Fara foto

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 05 ianuarie 2016

    Aveti dreptate doamna Maria Solomon, am rugat Admin-ul sa corecteze ! In al doilea alineat, dupa cuvantul sare( scris cu rosu) este punct si incepe cu litera mica ...acolo trebuia sa apara"galbenusurile". Multumesc de intelegere...

  • Fara foto

    Maria Solomon , 29 decembrie 2015

    Sidonia Toncean dar nu specificati de galbenusuri nimic!

  • Fara foto

    Ecaterina Pop , 17 noiembrie 2015

    Pentru culoarea galbena ,se poate pune curcuma.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 04 iunie 2015

      Georgeta hartia o ungi cu putin unt si apoi pui rulada, iar de luat , o scoti dupa ce e coapta si s-a odihnit cateva minute....

    • Fara foto

      georgeta , 28 mai 2015

      spune mi ,te rog, de ce nu se desface bine hartia de copt

    • Fara foto

      Violeta Tabacaru , 14 aprilie 2015

      **Eu am folosit pt. cremă, telemea şi unt - e mai gustoasă.

    • Fara foto

      Busuioc Emilia (Bucatar) , 29 martie 2015

      Este grozavă această ruladă, f.uşor de făcut, gustoasă si demare efect. Am făcut-o de două ori şi cu siguranţa o voi mai face. :)

    • Fara foto

      Adriana Ion , 29 martie 2015

      eu am so incerc si voi posta rezultatul

    • Fara foto

      Cristina Bata , 12 martie 2015

      superb cel mai gustoase retete

    • Fara foto

      Toncean Sidonia , 14 ianuarie 2014

      In poze se vede ce se pune in fiecare culoare dar se face cum scrie in comentariu !

    • Fara foto

      Hahui Costina , 13 ianuarie 2014

      in poze sunt toate ingredientele puse deodata pe cat timp la indicatii scrie sa se bata separat ouale ,si apoi celelalte ingrediente.cum iese mai bine? sau nu e nici o diferenta?

    • nela

      nela (Chef de cuisine) , 01 martie 2013

      Imi place foarte mult cum arata. O sa o fac cu siguranta. Imi place mancarea colorata si frumos montata. Bravo!

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 28 februarie 2013

      Sigur ca e o bunatate. ?..si e tare frumoasa

    • Fara foto

      Adina (Chef de cuisine) , 28 februarie 2013

      O frumusete !:)

    • www.divainbucatarie.ro

      www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine) , 27 februarie 2013

      Foarte frumoasa rulada!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

24 voturi

Ingrediente

  • De cand am fost pe blogul lui Sara
  • Culorile din farfurie
  • si am vazut aceasta minunata reteta
  • stiam cu siguranta ca am sa o fac si eu
  • asa cum ii promisesem Sarei.
  • Aluatul portocaliu
  • 2 oua
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura smantana
  • 2 linguri faina
  • 1/3 lingurita praf de copt
  • 2 linguri pasta de gogosari
  • sare
  • Aluatul galben
  • 2 oua
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura smantana
  • 2 linguri faina
  • 1/3 lingurita praf de copt
  • 4 linguri cas de oaie ras
  • Aluatul verde
  • 2 oua
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura smantana
  • 2 linguri faina
  • 1/3 praf de copt
  • 2 linguri spanac fiert si tocat
  • sare
  • Umplutura
  • 300 g crema de branza
  • 3 linguri smantana
  • 1 lingurita vegeta Bio
  • sare
  • marar verde (optional)

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy

Paste (spaghete) cu ton, rosii si busuioc

Curatam usturoiul si il tocam marunt. Intr-o cratita nonaderenta punem putin ulei vegetal de pe

1 vot    0 comentarii
3 min
Mancaruri cu peste

Camembert in grilaj crocant

Aluatul se decongeleaza la temperatura camerei. Se încalzeşte cuptorul la 200 g C. Aluatul se

1 vot    0 comentarii
50 min
Aperitive

Minciunele (cirighele)

Punem intr-un bol faina amestecata cu praful de copt, zaharul, ouale, coaja de lamaie , sarea, zaharul

141 voturi    35 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje

Sidy (Chef de cuisine)

Aveti dreptate doamna Maria Solomon, am rugat Admin-ul sa corecteze ! In al doilea alineat, dupa cuvantul sare( scris cu rosu) este punct si incepe cu litera mica ...acolo trebuia sa apara"galbenusurile". Multumesc de intelegere...

Adauga reteta
Retete
din Aperitive
Cosulete cu spanac si branza

Cosulete cu spanac si branza

Lasam aluatul sa se decongeleze.Tocam rondelele de spanac congelat si le punem pe foc impreuna cu untul.Lasam pe foc pana scade tot

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Rulouri cu sunca si cascaval

Rulouri cu sunca si cascaval

Un aperitiv rapid pentru care nu trebuie cantitati fixe. Lasam aluatul sa se decongeleze.Intre timp dam pe razatoare sunca si cascavalul,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive