autor:

Sidy

» » Aperitive cu brinza

Rulada aperitiv in trei culori

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 februarie 2013
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Preparam cele trei aluaturi, deodata, in trei boluri diferite.Dupa cum se observa difera doar ingredientul care va da culoare aluatului.


Prima data separam cele doua albusuri de galbenusuri si le batem spuma dupa ce am adaugat putina sare. le frecam bine cu uleiul, smantana, faina cernuta impreuna cu praful de copt si in fiecare bol, adaugam separat ingredientul ce ii va da culoarea.Amestecam apoi cu albusurile batute spuma.


Intr-o tava mare de aragaz, punem hartie de copt , o ungem cu putin unt si intindem cele trei compozitii pe care le-am pus pe fiecare in cate o punga de plastic careia i-am taiat un colt.Compozitiile le intindem alternand culorile.


Dam tava la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade C pentru 20-30 de minute, avand grija sa nu se arda rulada.


Cand rulada este coapta o rasturnam peste un prosop umed , o rulam si o lasam asa pina se raceste.


Preparam umplutura omogenizand crema de branza cu smantana si o condimentam, adaugand si mararul verde tocat.


Desfacem rulada, intindem crema pe toata suprafata si o rulam din nou, lasand-o in prosop cateva ore sau pina a doua zi cand o vom portiona.


Pofta mare !


Mai multe poze :


http://sidyskitchen.blogspot.ro/2012/06/rulada-aperitiv-tricolora.html

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Toncean Sidonia , 14 ianuarie 2014

    In poze se vede ce se pune in fiecare culoare dar se face cum scrie in comentariu !

  • Fara foto

    Hahui Costina , 13 ianuarie 2014

    in poze sunt toate ingredientele puse deodata pe cat timp la indicatii scrie sa se bata separat ouale ,si apoi celelalte ingrediente.cum iese mai bine? sau nu e nici o diferenta?

  • nela

    nela (Chef de cuisine) , 01 martie 2013

    Imi place foarte mult cum arata. O sa o fac cu siguranta. Imi place mancarea colorata si frumos montata. Bravo!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

5 voturi

Ingrediente

  • De cand am fost pe blogul lui Sara
  • Culorile din farfurie ,si am vazut aceasta minunata reteta
  • stiam cu siguranta ca am sa o fac si eu
  • asa cum ii promisesem Sarei.
  • - aluatul portocaliu
  • 2 oua
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura smantana
  • 2 linguri faina
  • 1/3 lingurita praf de copt
  • 2 linguri pasta de gogosari
  • sare
  • -aluatul galben
  • 2 oua
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura smantana
  • 2 linguri faina
  • 1/3 lingurita praf de copt
  • 4 linguri cas de oaie ras
  • - aluatul verde
  • 2 oua
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura smantana
  • 2 linguri faina
  • 1/3 praf de copt
  • 2 linguri spanac fiert si tocat
  • sare
  • Umplutura
  • 300 g crema de branza
  • 3 linguri smantana
  • 1 lingurita vegeta Bio
  • sare
  • marar verde(optional)

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Sidy

Prajitura Kinder pingui

Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile la mixam bine cu zaharul si zaharul vanilat pina

49 voturi    11 comentarii
2h 10 min
Dulciuri diverse

Coronita ( guguluf) din albusuri cu struguri

Albusurile cu sarea se bat bine de tot cu mixerul pina se intaresc. Adaugam apoi zaharul si mixam

1 vot    3 comentarii
45 min
Dulciuri diverse

Galette din cartofi cu piept de curcan

Pregatim umplutura:curatam ceapa si o taiem julien. Ardeii ii feliem subtire. Pieptul il taiem

3 voturi    2 comentarii
1h
Aperitive cu carne

Toncean Sidonia

In poze se vede ce se pune in fiecare culoare dar se face cum scrie in comentariu !

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Aperitive cu brinza
“Labaneh” cu ierburi aromate

“Labaneh” cu ierburi aromate

Prepararea iaurtului(”laban”) Se incalzeste laptele la foc mic pana fierbe; se lasa sa se raceasca , dar nu de tot, sa fie doar

4 voturi    5 comentarii
48h
Aperitive cu brinza
Placinta cu spanac si telemea de oaie

Placinta cu spanac si telemea de oaie

Spalam frunzele de spanac si le oparim cateva minute ,apoi il scurgem si il tocam marunt. Taiem ceapa verde si ceapa si le calim in

0 voturi    2 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje