autor:

Sidy

» » Aperitive cu brinza

Rulada aperitiv in trei culori

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 februarie 2013
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Preparam cele trei aluaturi, deodata, in trei boluri diferite.Dupa cum se observa difera doar ingredientul care va da culoare aluatului.


Prima data separam cele doua albusuri de galbenusuri si le batem spuma dupa ce am adaugat putina sare. le frecam bine cu uleiul, smantana, faina cernuta impreuna cu praful de copt si in fiecare bol, adaugam separat ingredientul ce ii va da culoarea.Amestecam apoi cu albusurile batute spuma.


Intr-o tava mare de aragaz, punem hartie de copt , o ungem cu putin unt si intindem cele trei compozitii pe care le-am pus pe fiecare in cate o punga de plastic careia i-am taiat un colt.Compozitiile le intindem alternand culorile.


Dam tava la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade C pentru 20-30 de minute, avand grija sa nu se arda rulada.


Cand rulada este coapta o rasturnam peste un prosop umed , o rulam si o lasam asa pina se raceste.


Preparam umplutura omogenizand crema de branza cu smantana si o condimentam, adaugand si mararul verde tocat.


Desfacem rulada, intindem crema pe toata suprafata si o rulam din nou, lasand-o in prosop cateva ore sau pina a doua zi cand o vom portiona.


Pofta mare !


Mai multe poze :


http://sidyskitchen.blogspot.ro/2012/06/rulada-aperitiv-tricolora.html

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Toncean Sidonia , 14 ianuarie 2014

    In poze se vede ce se pune in fiecare culoare dar se face cum scrie in comentariu !

  • Fara foto

    Hahui Costina , 13 ianuarie 2014

    in poze sunt toate ingredientele puse deodata pe cat timp la indicatii scrie sa se bata separat ouale ,si apoi celelalte ingrediente.cum iese mai bine? sau nu e nici o diferenta?

  • nela

    nela (Chef de cuisine) , 01 martie 2013

    Imi place foarte mult cum arata. O sa o fac cu siguranta. Imi place mancarea colorata si frumos montata. Bravo!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

6 voturi

Ingrediente

  • De cand am fost pe blogul lui Sara
  • Culorile din farfurie ,si am vazut aceasta minunata reteta
  • stiam cu siguranta ca am sa o fac si eu
  • asa cum ii promisesem Sarei.
  • - aluatul portocaliu
  • 2 oua
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura smantana
  • 2 linguri faina
  • 1/3 lingurita praf de copt
  • 2 linguri pasta de gogosari
  • sare
  • -aluatul galben
  • 2 oua
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura smantana
  • 2 linguri faina
  • 1/3 lingurita praf de copt
  • 4 linguri cas de oaie ras
  • - aluatul verde
  • 2 oua
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura smantana
  • 2 linguri faina
  • 1/3 praf de copt
  • 2 linguri spanac fiert si tocat
  • sare
  • Umplutura
  • 300 g crema de branza
  • 3 linguri smantana
  • 1 lingurita vegeta Bio
  • sare
  • marar verde(optional)

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Sidy

File de vitel cu sos de ceapa si rosii

Curatam si taiem rondele ceapa verde si usturoiul verde, apoi le tragem la tigaie in 2 linguri ulei

1 vot    0 comentarii
1h 50 min
Fripturi

Pulpite de pui pane cu trei feluri de piure

Prima data am spalat si curatat pulpele, le-am indepartat pielita, le-am taiat in doua si apoi

2 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Fripturi

Piept de pui cu rösti si sos de visine

Pentru inceput preparam rösti , curatan cartofii, ii spalam si apoi ii taiem cu un cutit sub forma

2 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi

Toncean Sidonia

In poze se vede ce se pune in fiecare culoare dar se face cum scrie in comentariu !

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Aperitive cu brinza
Tarta cu branzeturi

Tarta cu branzeturi

Aluatul: Frecam drojdia cu zaharul pana se dizolva. Intr-un vas punem faina cernuta, praful de sare, drojdia si incepem sa framantam. Turnam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu brinza
Placinta cu branza

Placinta cu branza

Se freaca drojdia cu zaharul pana devine lichida, apoi se pune o lingurita de faina peste drojdie, se amesteca putin si se lasa deoparte.

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu brinza