autor:

autor

» » Aperitive

Rulada cu brinza si marar

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
625 ml lapte, 4 oua mari, 150 gr. margarina, 150 gr. faina, 400 gr brinza vaci bine stoarsa, grasa, marar verde, sare

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

9 voturi

Mod de preparare

Se pune laptele la fiert impreuna cu margarina. Cind fierbe, se adauga dintr-o data faina.


Se amesteca bine sa nu se faca cocolosi si se lasa pe foc pina da un clocot - doua, amestecind continuu.


Se ia de pe foc si cind este pe jumatate racita compozitia de mai sus se incorporeaza unul cite unul cele 4 oua intregi, amestecind dupa fiecare.


Se adauga sare dupa gust. Rezulta o compozitie de consistenta unei smintini groase, care se toarna intr-o tava mare, unsa cu margarina si tapetata cu faina.


Se da la cuptor la foc mediu 40 minute pina devine usor maronie. Cam dupa 20 de minute de la introducerea in cuptor se inteapa pentru a nu se crapa.


Se rastoarna pe un prosop si imediat se unge cu brinza care a fost frecata cu mixerul si la care s-a mai adaugat marar verde tocat.


Se ruleaza cu ajutorul prosopului se unge putin deasupra cu unt sau margarina si se mai introduce pentru 10 minute la cuptor la foc mic, asezata pe diagonala in tava.


Se serveste taiata felii rece sau calda. Este foarte buna si reincalzita la cuptor.
Retete
Alte retete din Aperitive

Paine umpluta

Este foarte buna se poate servi atat calda dar si rece. Punem faina intr-un lighean. Facem o gaura

1 vot    0 comentarii
2h 15 min
Aperitive

Flori aperitiv

Aluatul: Se pregateste maiaua din 100 ml lapte caldut, zaharul, putina faina si drojdia, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

9 voturi

Ingrediente

  • 625 ml lapte
  • 4 oua mari
  • 150 gr. margarina
  • 150 gr. faina
  • 400 gr brinza vaci bine stoarsa
  • grasa
  • marar verde
  • sare

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete
din Aperitive cu brinza
Cornuri cu telemea

Cornuri cu telemea

Se pune intr-un vas cca 150 ml lapte caldut in care adaugam 1 lg faina, zaharul si drojdia. Lasam sa dospeasca pentru 10 minute. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Chifle cu branza si cartofi

Chifle cu branza si cartofi

Preparam mai intai un piure obisnuit de cartofi. Curatam, spalam si portionam cartofii, apoi ii punem la fiert in apa cat sa fie acoperiti,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu brinza