autor:

autor

» » Aperitive

Rulada cu brinza si marar

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
625 ml lapte, 4 oua mari, 150 gr. margarina, 150 gr. faina, 400 gr brinza vaci bine stoarsa, grasa, marar verde, sare

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

9 voturi

Mod de preparare

Se pune laptele la fiert impreuna cu margarina. Cind fierbe, se adauga dintr-o data faina.


Se amesteca bine sa nu se faca cocolosi si se lasa pe foc pina da un clocot - doua, amestecind continuu.


Se ia de pe foc si cind este pe jumatate racita compozitia de mai sus se incorporeaza unul cite unul cele 4 oua intregi, amestecind dupa fiecare.


Se adauga sare dupa gust. Rezulta o compozitie de consistenta unei smintini groase, care se toarna intr-o tava mare, unsa cu margarina si tapetata cu faina.


Se da la cuptor la foc mediu 40 minute pina devine usor maronie. Cam dupa 20 de minute de la introducerea in cuptor se inteapa pentru a nu se crapa.


Se rastoarna pe un prosop si imediat se unge cu brinza care a fost frecata cu mixerul si la care s-a mai adaugat marar verde tocat.


Se ruleaza cu ajutorul prosopului se unge putin deasupra cu unt sau margarina si se mai introduce pentru 10 minute la cuptor la foc mic, asezata pe diagonala in tava.


Se serveste taiata felii rece sau calda. Este foarte buna si reincalzita la cuptor.
Se pune laptele la fiert i
Retete
Alte retete din Aperitive

Tarta cu piept de pui si ciuperci

Preparare Amestecam cu mainile faina, sarea si untul rece taiat cubulete, adaugam galbenusul(albusul

9 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Aperitive

Fursecuri cu cartofi si cascaval

Cartofii se spala si se fierb in coaja, dupa care se scot din apa si se lasa sa se racoreasca. Untul

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

9 voturi

Ingrediente

  • 625 ml lapte
  • 4 oua mari
  • 150 gr. margarina
  • 150 gr. faina
  • 400 gr brinza vaci bine stoarsa
  • grasa
  • marar verde
  • sare

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete
din Aperitive cu brinza
Placinta cu spanac, in aluat de foietaj

Placinta cu spanac, in aluat de foietaj

Eu am folosit spanac proaspat pe care l-am curatat si l-am spalat bine. L-am oparit in apa cu sare si apoi l-am tocat. Se poate folosi

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Chec cu cascaval

Chec cu cascaval

Este perfect la micul dejun, alaturi de un iaurt sau o cana cu lapte! Se bat ouale bine cu sarea si piperul. Se adauga smantana si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive