Rulada cu crema de lamaie si branza

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Rulada cu crema de lamaie si branza

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 5 albusuri
  • 5 linguri de zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 4 linguri faina
  • un praf de sare
  • Crema:
  • 400 ml lapte
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri amidon
  • semintele de la jumatate de pastaie de vanilie
  • coaja rasa de la o lamaie potrivita
  • 3 linguri zeama de lamaie
  • 150 branza de vaci cremoasa
  • miam-miam de vanilie pentru servit (gasiti la Bunatati din Natura)
  • bombonele pentru decor

Mod de preparare

Blatul:

Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare.

Adaugam zaharul si mixam in continuare pana obtinem o bezea ferma.

Praful de copt il amestecam cu faina, le incorporam peste albusuri, impreuna cu esenta de vanilie, cu ajutorul unei palete de silicon.

Tapetam cu hartie de copt o tava mare de aragaz, turnam compozitia, o nivelam.

Introducem blatul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 12 minute.

Cand este gata il scoatem, il dezlipim usor de pe hartia de copt si il rulam.

Blatul rulat il rulam apoi in hartia de copt si il tinem asa pana il umplem.

Crema:

Intr-un bol amestecam amidonul, 6-7 linguri de lapte, zaharul, semintele de la pastaia de vanilie.

Restul de lapte il punem la fiert.

Cand da in clocot, incorporam amestecul cu amidon, dam focul la mic si amestecm continuu pana se ingroasa ca o budinca.

Luam de pe foc cand este gata, adaugam coaja si zeama de lamaie.

Acoperim cu o folie si lasam sa se racoreasca, atat cat sa fie calduta.

Dupa acest timp punem branza faramitata cu mana peste crema, mixam circa 1 minut.

Desfacem blatul, punem crema, o nivelam si rulam strans.

Invelim rulada in folie alimentara, strangem bine capetele si o dam la firigder pentru 2-3 ore.

O feliem si o servim fie simpla, fie cu miam-miam de vanilie asa cum am procedat noi.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise