festivalul blogurilor gustoase

autor:

lucica mihaila

» » Dulciuri diverse

Rulada cu crema diplomat de cacao

Autor: lucica mihaila (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 decembrie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Rulada:


Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga


zaharul in ploaie,se pun galbenusurile, uleiul si in final faina cernuta amestecand usor de jos in sus cu o lingura.


Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor cca 25 minute la 180grade.


Se scoate pe un prosop ud, se ruleaza si se da la rece.


Crema:


Se inmoaie geletina in apa. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si 75g.zahar. Pe baie de abur se pun la foc pentru 8 minute - 50g. zahar, 2 galbenusuri, cacaoa si geletina dizolvata.


Se amesteca continuu.O lasam la racit in apa rece amestecand in continuare. Aceasta compozitie se amesteca mai intai cu albusul spuma, apoi intreaga compozitie cu frisca batuta.


Se lucreaza cu lingura, amestecand usor. In final se pun cojile de portocala.


Se desface rulada din prosopul umed, se umple cu aceasta crema, se ruleaza si se da la rece pentru 1/2 ora.


Se orneaza rulada cu glazura si se cerne un pic de cacao deasupra.


Pofta buna!

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 18 decembrie 2009

    Superba prezentarea,foarte clara,iar rulada este apetisanta rau.Nota 10 cu felicitari.

  • lumi

    lumi (Chef de cuisine) , 18 decembrie 2009

    e frumos colorata si cred ca e buna!

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 17 decembrie 2009

    Arată foarte bine!

    • IONELA

      IONELA (Chef de cuisine) , 11 decembrie 2009

      Si eu vreau Monik sa imi prepare cineva o rulada mai ares ca arata super bine macar acum in prag de sarbatori

    • Fara foto

      monik , 10 decembrie 2009

      Vreau sa-mi faca si mie cineva!

    • Fara foto

      nona , 10 decembrie 2009

      Am mancat-o toata!!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 09 decembrie 2009

      Felicitari!

    • Fara foto

      valentina ionita , 04 decembrie 2009

      Un deliciu si in plus arata super bine...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

10 voturi

Ingrediente

  • Pentru rulada: 5 oua
  • 100g. zahar
  • 5 linguri ulei
  • 250g. faina
  • un praf de sare. 2 plicuri zahar vanilat.
  • Pentru crema diplomat: 2.oua
  • 150g. zahar
  • 2 linguri cacao
  • 25g. gelatina alba
  • 75 ml. apa rece
  • un praf de sare
  • 2 plicuri zahar vanilat. o cutie .de 200g. frisca Hulala
  • coaja de portocala pentru prajituri.
  • Pentru ornat:un plic de glazura "Decor"-Dr.Oetker
  • un praf de cacao.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de lucica mihaila

Chec delicios glazurat

Spumati margarina cu zaharul, adaugati ouale pe rand, amastecati praful de copt cu faina si o adaugati

9 voturi    14 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje

Tort de ciocolata neagra

Se spumeaza untul cu zaharul, se adauga ouale pe rand, apoi faina amestecata cu praful de copt, cacaoa

11 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Torturi

Saleuri cu chimen

Aluatul se desface pe masa de lucru, se taie cu rozeta la dimensiunile dorite (vezi poza), se bate

7 voturi    3 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje

dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)

Superba prezentarea,foarte clara,iar rulada este apetisanta rau.Nota 10 cu felicitari.

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Brioșe cu migdale in stil de sărbătoare

Brioșe cu migdale in stil de sărbătoare

Mixăm intr-un bol ingredientele uscate, adică făina, migalele, praful de copt si bicarbonatul de sodiu. Separat mixăm ouăle cu

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tiramisu

Tiramisu

Prima data se face cafeaua sa aiba timp sa se raceasca pana se face crema. Galbenusurile se amesteca cu zaharul. Dupa ce se obtine

0 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse