autor:

Vicky

» » Dulciuri diverse

Rulada cu gem

Autor: Vicky (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 mai 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se separa albusurile de gablenusuri, galbenusurile se amesteca bine cu zaharul intr-un castronel.Galbenusurile amestecate cu zaharul, le amestecam pana se mai dizolva zaharul.Peste gablenusurile amestecate cu zahar, adaugam albusurile batute spuma si omogenizam bine.


Se pune si faina, esenta de rom si zaharul vanilat si se mixeaza bine.Compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la foc potrivit pana se aureste pe margini.


Se pune un prosop umed pe masa si peste el se pune blatul cald, se pune peste tot blatul gem, se intinde uniform peste tot blatul si se ruleaza cat este inca cald, cu prosopul ne ajutam sa rulam mai repede.


Se ruleaza si se lasa sa se raceasca, apoi se taie feli cat vrem de groase.Rulada cu gem am imbracat-o in ciocolata si am pus, fulgi de nuca de cocos deasupra.

  • 19 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mădălina Florentina , 01 martie 2014

    madalina florentina

  • Fara foto

    Mădălina Florentina , 01 martie 2014

    mada maduta madalina

  • Fara foto

    Nicu Si Ionica , 07 februarie 2014

    o voi incerca si eu

    • Fara foto

      Mariana Staicu , 11 iulie 2013

      foarte buna

    • Fara foto

      Doina Onutu , 03 iunie 2013

      La efectuarea acestei rulade lipsesc urmatoarele directii. Atunci cind se scoate din tava si se pune pe prosop, se pune see you fata care a fost in tava, adica cea see you hirtia. Ce se intimpla see you hirtia, cind se scoate de pe foaie? In afara de faptul ca folosirea prosopului are o influenta asupra rularii mai usoare a ruladei, probabil ca are si o alta influenta asupra scoaterei hirtiei mai usor, the?

    • Fara foto

      Victorita Nichita , 02 iunie 2013

      buna si eftina , la criza care este merge f bine.

    • Fara foto

      Tudora Neacsa , 02 iunie 2013

      f. buna o fac des si le place tuturor.

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 30 septembrie 2011

      Simpla si delicioasa.

    • Fara foto

      Vicky , 24 aprilie 2010

      Asa este, se face foarte usor si este absolut delicioasa.

    • Truedelights

      Truedelights (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2010

      Am si eu aceasta reteta de rulada, chiar am postat astazi una. Se face foarte usor si e foarte aspectuoasa.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 iunie 2009

      Sunt foarte aspectoase feliile de rulada, o sa o notez la retete favorite.

    • Vicky

      Vicky (Chef de cuisine) , 25 iunie 2009

      Merita incercata Veronica, iti garantez ca nu vei regreta.

    • Vicky

      Vicky (Chef de cuisine) , 25 iunie 2009

      Am sa incerc si umplutura data de tine Patronik, multumesc.

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 25 iunie 2009

      Cred ca e tare buna! Eu rulada cu gem nu fac de obicei, am facut o data, pentru un tort diplomat cu rulade si mi-a placut tare mult, se face si usor, e si aspectuoasa.

    • veronica

      veronica (Chef de cuisine) , 14 iunie 2009

      Am sa-l salvez si sa-l incerc si eu , cred ca e delicios, foarte frumos prezentat.

    • patronik

      patronik (Chef de cuisine) , 13 iunie 2009

      Eu fac o umplutura cu o cescuta de miere de albine si 1-2 lamaii taiate , le amestec si le las cam 1 o ora sa se amestece bine,

    • motosca mariana

      motosca mariana (Chef de cuisine) , 22 mai 2009

      Ma indragostesc de tine si o sa-ti salvez toate retetele...felicitari!

    • Vicky

      Vicky (Chef de cuisine) , 07 mai 2009

      Multumesc Mihaela 76.

    • Fara foto

      Mihaela76 (Chef de cuisine) , 06 mai 2009

      Arata super! Felicitari pentru prezentare.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

107 voturi

Ingrediente

  • 4 oua
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 sticluta esenta de rom
  • gem sau dulceata
  • ori ciocolata topita.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Vicky

Tort diplomat

Galbenusurile se freaca cu zaharul,zaharul vanilat, adaugam laptele treptat si punem la fiert pe

13 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti

Fasole verde cu usturoi

Fasolea se spala si se pune la fiert. Separat se face mujdeiul de usturoi, tocam usturoiul, punem

17 voturi    15 comentarii
30 min
Retete de post

Sos de usturoi cu smantana

Usturoiul se curata si se piseaza bine, se pune sare si piper, se amesteca bine. Se adauga ulei si

32 voturi    10 comentarii
20 min
Sosuri

Mădălina Florentina

madalina florentina

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Briose cu malai si afine

Briose cu malai si afine

Punem malaiul peste faina. Adaugam zaharul si praful de copt si amestecam bine toate ingredientele uscate. Punem laptele batut (sau

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Floricele cu Nutella

Floricele cu Nutella

In robotul de bucatarie punem toate ingredientele in afara de ou si amestecam cu pulsuri pana devine faramicios. Adaugam oul batut si

2 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse