autor:

dicarmencitta1957

» » Prajituri

Rulada cu nuca

Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 11 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 11 decembrie 2009

Ingrediente
Ingrediente:, , 600 gr faina alba., , 200 gr rama maestro., , 2 oua., , coaja rasa de la o lamaie., , zeama stoarsa de la o lamaie., , 1 lingura esenta de rom., , 1 cubulet de drojdie proaspata (25 gr)., , 150 ml lapte., , 6 linguri zahar., , 250 gr nuca strivita cu sucitorul (pentru umplututura)., , 4 sau 5 linguri cu zahar, pentru amestecul de nuca.

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

19 voturi

Mod de preparare

Mod de preparare:


Se framanta un aluat din aceste ingrediente:rama maestro,oua,faina,coaja rasa de la o lamaie si zeama stoarsa de la o lamaie,o lingura esenta de rom,1 cubulet de drojdie(25 gr),150 ml lapte caldut,ptr a dizolva drojdia,6 linguri de zahar. Aluatul trebuie sa fie potrivit.. Amestecam, pana se va face o coca elastica, dar nu prea tare. Mare atentie ca acest aluat prinde multa faina. Aceasta coca, o vom lasa circa 20-30 minute sa se odihneasca. Intre timp vom curata miezul de nuca si apoi il vom strivi cu sucitorul, apoi vom adauga si zahar dupa preferinte (cine vrea ca nuca sa fie mai dulce, pune mai mult zahar). Dupa cel putin 30 de minute vom imparti coca in 2 parti si vom face 2 suluri. Pe prima foaie vom pune jumatate din nuca strivita cu sucitorul, vom face prima rulada o vom pune in tava la cuptor pentru cel putin 45 de minute. La inceput vom lasa focul incet, iar dupa 30 de minute vom mari un pic flacara la cuptor. Pentru ca sa nu se incruzeasca le lasam sa se raceasca in cuptor. Aceasta rulada o putem servi, cu un pahar de suc proaspat din fructe. Pofta buna!
Retete
Alte retete din Prajituri

Rulada cu caramel mentolat si nuca

Blat : O tava mare, de 30x35 a fost a mea, am acoperit-o cu foaie de copt cerata . Intr-un castron

0 voturi    0 comentarii
30 min
Prajituri

Rulada cu nuca de cocos

Fierbi laptele, zaharul si cacaua pina dau in clocot,iei vasul de pe foc si adaugi biscuitii dati

26 voturi    4 comentarii
50 min
Prajituri

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • lucica mihaila

    lucica mihaila (Chef de cuisine):

    Am pregatit reteta si sunt incantata de ce mi-a iesit. Este o reteta destul de usor de facut, am respectat-o intocmai si a iesit foarte gustoasa. Am asezat rulourile in tavi de cozonac tapetate cu hartie. A fost singura modificare adusa retetei.

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 02 mai 2010

    Multumesc draga Lenuta, pentru comentariu.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 02 mai 2010

    Foarte buna, am trecut pe aici si mi s-a facut mare pofta!

  • maria mihalache

    maria mihalache (Chef de cuisine) , 07 aprilie 2010

    Felicitari Carmen.................arata foarte bine .....................ai votul meu.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2010

      Am salvat reteta Carmen, cred ca e foarte buna rulada aceasta.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2010

      Am salvat reteta Carmen, cred ca e foarte buna rulada aceasta.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010

      Un deliciu...

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2010

      Draga Lucica,asa este ai dreptate,reteta mi-a dat-o Diana,dupa cateva zile tot se pastreaza bine si sunt comestibile.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2010

      Foarte buna.

    • Fara foto

      estera , 21 decembrie 2009

      foarte delicioasa

    • vio panciu

      vio panciu (Chef de cuisine) , 11 decembrie 2009

      pare interesanta o sa o incerc si eu. bafta

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

19 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 600 gr faina alba.
  • 200 gr rama maestro.
  • 2 oua.
  • coaja rasa de la o lamaie.
  • zeama stoarsa de la o lamaie.
  • 1 lingura esenta de rom.
  • 1 cubulet de drojdie proaspata (25 gr).
  • 150 ml lapte.
  • 6 linguri zahar.
  • 250 gr nuca strivita cu sucitorul (pentru umplututura).
  • 4 sau 5 linguri cu zahar
  • pentru amestecul de nuca.

Raporteaza reteta

Retete
de dicarmencitta1957

Pastrav la cuptor cu cartofi ca la Alba-Iulia

Se curata cartofii si se taie in ce forma dorim.Se pun intr-un vas Roman(de lut)se pun condimentele

18 voturi    12 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu peste

Pastrav la cuptor cu taitei chinezesti

Pastravul curatat si spalat il punem intr-o tava de yenna,peste care adaugam condimentele pe care

20 voturi    9 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste

Negresa cu glazura de ciocolata.

Pentrut blat: Untul se freaca bine cu 3 galbenusuri, 200 g de zahar si 3 linguri de cacao. Se adauga

64 voturi    18 comentarii
45 min
Prajituri

dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)

Multumesc draga Lenuta, pentru comentariu.

Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Chec cu nuci si rahat

Chec cu nuci si rahat

Am gasit aceasta reteta in caietul bunicii si imi pare bine ca m-am hotarat sa o incerc. A iesit un chec pufos si aromat. Intr-un vas

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Ouale impreuna cu zaharul le mixam pana cand zaharul se topeste . Adaugam uleiul, praful de copt si faina . Amestecam pana cand se

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse