autor:

dicarmencitta1957

» » Prajituri

Rulada cu nuca

Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 11 decembrie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Mod de preparare:


Se framanta un aluat din aceste ingrediente:rama maestro,oua,faina,coaja rasa de la o lamaie si zeama stoarsa de la o lamaie,o lingura esenta de rom,1 cubulet de drojdie(25 gr),150 ml lapte caldut,ptr a dizolva drojdia,6 linguri de zahar. Aluatul trebuie sa fie potrivit.. Amestecam, pana se va face o coca elastica, dar nu prea tare. Mare atentie ca acest aluat prinde multa faina. Aceasta coca, o vom lasa circa 20-30 minute sa se odihneasca. Intre timp vom curata miezul de nuca si apoi il vom strivi cu sucitorul, apoi vom adauga si zahar dupa preferinte (cine vrea ca nuca sa fie mai dulce, pune mai mult zahar). Dupa cel putin 30 de minute vom imparti coca in 2 parti si vom face 2 suluri. Pe prima foaie vom pune jumatate din nuca strivita cu sucitorul, vom face prima rulada o vom pune in tava la cuptor pentru cel putin 45 de minute. La inceput vom lasa focul incet, iar dupa 30 de minute vom mari un pic flacara la cuptor. Pentru ca sa nu se incruzeasca le lasam sa se raceasca in cuptor. Aceasta rulada o putem servi, cu un pahar de suc proaspat din fructe. Pofta buna!

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • lucica mihaila

    lucica mihaila (Chef de cuisine):

    Am pregatit reteta si sunt incantata de ce mi-a iesit. Este o reteta destul de usor de facut, am respectat-o intocmai si a iesit foarte gustoasa. Am asezat rulourile in tavi de cozonac tapetate cu hartie. A fost singura modificare adusa retetei.

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 02 mai 2010

    Multumesc draga Lenuta, pentru comentariu.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 02 mai 2010

    Foarte buna, am trecut pe aici si mi s-a facut mare pofta!

  • maria mihalache

    maria mihalache (Chef de cuisine) , 07 aprilie 2010

    Felicitari Carmen.................arata foarte bine .....................ai votul meu.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2010

      Am salvat reteta Carmen, cred ca e foarte buna rulada aceasta.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2010

      Am salvat reteta Carmen, cred ca e foarte buna rulada aceasta.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010

      Un deliciu...

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2010

      Draga Lucica,asa este ai dreptate,reteta mi-a dat-o Diana,dupa cateva zile tot se pastreaza bine si sunt comestibile.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2010

      Foarte buna.

    • Fara foto

      estera , 21 decembrie 2009

      foarte delicioasa

    • vio panciu

      vio panciu (Chef de cuisine) , 11 decembrie 2009

      pare interesanta o sa o incerc si eu. bafta

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

19 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 600 gr faina alba.
  • 200 gr rama maestro.
  • 2 oua.
  • coaja rasa de la o lamaie.
  • zeama stoarsa de la o lamaie.
  • 1 lingura esenta de rom.
  • 1 cubulet de drojdie proaspata (25 gr).
  • 150 ml lapte.
  • 6 linguri zahar.
  • 250 gr nuca strivita cu sucitorul (pentru umplututura).
  • 4 sau 5 linguri cu zahar
  • pentru amestecul de nuca.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de dicarmencitta1957

Negresa cu glazura de ciocolata.

Pentrut blat: Untul se freaca bine cu 3 galbenusuri, 200 g de zahar si 3 linguri de cacao. Se adauga

62 voturi    19 comentarii
45 min
Prajituri

Tort de mere cu frisca si blat

In cratita in care se face tortul, se caramelizeaza 2 linguri de zahar si se intinde pe peretii cratitei.

174 voturi    20 comentarii
2h
Torturi

Ardei copti umpluti

Se coc ardeii in mod foarte rapid (doar atat incat sa-i putem decoji dar pulpa nu trebuie sa fie

11 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)

Multumesc draga Lenuta, pentru comentariu.

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura cu afine

Prajitura cu afine

Pasul 1: Incalzim cuptorul. Pregatim un bol in care punem ouale. Adaugam zaharul si mixam la viteza mare timp de 5 minute, pana

1 vot    1 comentariu
1h 15 min
Prajituri
Cheesecake cu ciocolata

Cheesecake cu ciocolata

Pesmetul de biscuiti se amesteca impreuna cu zaharul,cacaoa si nuca macinata.Se adauga untul topit si racit si se omogenizeaza. Compozitia

18 voturi    3 comentarii
3h
Prajituri