autor:

silviana maftei

» » Prajituri

rulada de capsuni cu frisca

Autor: silviana maftei (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: silviana maftei (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 iunie 2008

Ingrediente
Foile de rulada, 5 oua, 0,100 g zahar tos, 0,100 g faina, , Umplutura, 0,300 frisca, 0,300 capsuni (se pot folosi orice fructe de sezon), 0,100 ml apa, 1 lingura de gelatina, 5 linguri zahar, 2 oua, 0,100 ml lapte, razatura de lamaie si vanilie, , Pt decor, 0,200 g frisca batuta, 0,200 g capsuni

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Foile de rulada


Albusul se bate cu zaharul, se adauga galbenusele, se amesteca usor, se adauga faina, se amesteca.


Pe hirtie de copt se intinde compozitia, se coace la 200 grade celsius aprox 8-10 min.


Atentie la copt, foile trebuie sa fie coapte, dar sa ramina flexibile, altfel nu se pot rula (se rup la rulat daca sunt arse).


Umplutura


Gelatina se pune la hidratat in apa.


Intr-o craticioara se pun ouale, zaharul, laptele, se bat cu telul para, apoi se pun pe foc si se tin pina se topeste zaharul.


Se adauga gelatina, se mai tine pe foc aprox 2 minute, se lasa la racit, sa aiba temperatura 36-37 grade celsius, se amesteca cu frisca batuta.


Compozitia va fi ca o smintina mai groasa.


Se repartizeaza pe foi compozitia, se pun fructele taiate marunt si se ruleaza.


Se tin la rece 2 ore.


Decorat


Se pune in posul cu sprit frisca batuta si se decoreaza in functie de fantezia fiecaruia, se pun si fructe intregi sau taiate in jumatati.
Retete
Alte retete din Prajituri

Rulada cu frisca si gem de capsuni

Separi galbenusurile de albusuri, albusurile de bati spuma cu praful de sare apoi pui zaharul lingura

12 voturi    10 comentarii
50 min
Prajituri

Rulada cu frisca si capsuni

Blat: Se separa albusurile de galbenusuri, se bat spuma tare albusurile cu putina sare si cu zaharul

1 vot    3 comentarii
1h 15 min
Prajituri

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Estera Flori , 19 decembrie 2014

    delicioasa

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • Foile de rulada
  • 5 oua
  • 0,100 g zahar tos
  • 0,100 g faina
  • Umplutura
  • 0,300 frisca
  • 0,300 capsuni (se pot folosi orice fructe de sezon)
  • 0,100 ml apa
  • 1 lingura de gelatina
  • 5 linguri zahar
  • 2 oua
  • 0,100 ml lapte
  • razatura de lamaie si vanilie
  • Pt decor
  • 0,200 g frisca batuta
  • 0,200 g capsuni

Raporteaza reteta

Retete
de silviana maftei

chiftelute ca la mama

Intr-o tigaie se pune ceapa tocata marunt, 4 linguri de apa 4 linguri de ulei si se inabuse pina

5 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Aperitive

Chec cu rahat, nuca, cacao si stafide

-se separa albusurile de galbenuri si se pun in doua vase de aprox 1,5 litri -albusurile cu zaharul

67 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Ciorbita de porc a la grec

SE spumeaza oasele,se fierb In 2 linguri de ulei si 2 de apa se inabuse legumele In oala cu oasele

15 voturi    8 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe


Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Briose cu cirese si fulgi de migdale

Briose cu cirese si fulgi de migdale

Intr-un vas inalt spargem ouale. Cu mixerul le batem cu un praf de sare si zaharul pana cand isi schimba culoarea si se topeste zaharul

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Prajitura acrisoara cu fructe se sezon

Prajitura acrisoara cu fructe se sezon

Separam ouale, albusurile le batem spuma impreuna cu zaharul vanilat si sarea, untul foarte moale il mixam cu zaharul, adaugam galbenusurile

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse