autor:

silviana maftei

» » Prajituri

rulada de capsuni cu frisca

Autor: silviana maftei (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 iunie 2008
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Foile de rulada


Albusul se bate cu zaharul, se adauga galbenusele, se amesteca usor, se adauga faina, se amesteca.


Pe hirtie de copt se intinde compozitia, se coace la 200 grade celsius aprox 8-10 min.


Atentie la copt, foile trebuie sa fie coapte, dar sa ramina flexibile, altfel nu se pot rula (se rup la rulat daca sunt arse).


Umplutura


Gelatina se pune la hidratat in apa.


Intr-o craticioara se pun ouale, zaharul, laptele, se bat cu telul para, apoi se pun pe foc si se tin pina se topeste zaharul.


Se adauga gelatina, se mai tine pe foc aprox 2 minute, se lasa la racit, sa aiba temperatura 36-37 grade celsius, se amesteca cu frisca batuta.


Compozitia va fi ca o smintina mai groasa.


Se repartizeaza pe foi compozitia, se pun fructele taiate marunt si se ruleaza.


Se tin la rece 2 ore.


Decorat


Se pune in posul cu sprit frisca batuta si se decoreaza in functie de fantezia fiecaruia, se pun si fructe intregi sau taiate in jumatati.

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • Foile de rulada
  • 5 oua
  • 0,100 g zahar tos
  • 0,100 g faina
  • Umplutura
  • 0,300 frisca
  • 0,300 capsuni (se pot folosi orice fructe de sezon)
  • 0,100 ml apa
  • 1 lingura de gelatina
  • 5 linguri zahar
  • 2 oua
  • 0,100 ml lapte
  • razatura de lamaie si vanilie
  • Pt decor
  • 0,200 g frisca batuta
  • 0,200 g capsuni

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de silviana maftei

chiftelute ca la mama

Intr-o tigaie se pune ceapa tocata marunt, 4 linguri de apa 4 linguri de ulei si se inabuse pina

5 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne

Chec cu rahat, nuca, cacao si stafide

-se separa albusurile de galbenuri si se pun in doua vase de aprox 1,5 litri -albusurile cu zaharul

62 voturi    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Ciorbita de porc a la grec

SE spumeaza oasele,se fierb In 2 linguri de ulei si 2 de apa se inabuse legumele In oala cu oasele

15 voturi    8 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura cu piscoturi si crema de vanilie

Prajitura cu piscoturi si crema de vanilie

Blatul: Mixam albusurile spuma cu zaharul pana se intaresc. Adaugam uleiul, laptele si praful de copt. La final incorporam faina,

2 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Prajitura cu crema de ciocolata alba

Prajitura cu crema de ciocolata alba

Pentru blat separam albusurile de galbenusuri; galbenusurile se freaca cu ulei pana devin ca o maioneza subtire, albusurile se bat spuma

139 voturi    35 comentarii
1h 30 min
Prajituri