autor:

Lia Maria

» » Aperitive

Rulada de pui cu spanac

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 mai 2010
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Print

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 mai 2010

Ingrediente
2 bucati piept de pui, 500g spanac, 50 g unt, 5 catei de usturoi, 4 oua, 1 lingurita, baza pt mancaruri, 300g cascaval, Sare piper, Putin ulei(pt uns folia de aluminiu), Frunze de patrunjel pt decor

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

14 voturi

Mod de preparare

Batem pieptul de pui si-l asezam pe o folie de aluminiu, stropita cu ulei. Asezonam cu sare si piper. Spalam bine spanacul din mai multe ape si-l taiem, nu foarte marunt. Curatam si taiem feliute, usturoiul. Intr-o tigaie mai adanca, punem untul, adaugam usturoiul, il calim cam 5’ si adaugam spanacul. Amestecam si lasam la calit pana se evapora tot sucul, cam 15’. Intre timp, spargem oule, adaugam baza de mancaruri si le batem bine cu o furculita. Turnam ouale peste spanac, amestecam de cateva ori pana se leaga compozitia si o dam la o parte sa se raceasca putin.


Carnea o acoperim cu felii subtiri de cascaval. Eu folosesc cascaval la calup, asa ca l-am feliat cu dispozitivul special, dar puteti folosi din cel gata feliat . Peste cascaval, adaugam spanacul si cu ajutorul foliei rulam.


Punem hartie de copt in tava, asezam rulada si o dam la cuptor,la foc moderat pentru 1h40’. Scoatem tava, descoperim rulada, asezam felii de cascaval pe toata suprafata, mai dam la cuptor 10’ pana se topeste cascavalul, presaram frunze de patrunjel maruntite si lasam rulada sa se raceasca.


Se poate servi si calda alaturi de cartofi sau legume, dar este foarte gustoasa rece , ca aperitiv.


Pofta buna !

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2013

    Foarte frumoasa. Eu am o rulada de spanac cu branza si sunca. Imi plac astfel de aperitive.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

    Foarte aspectuoasa, si eu am gatit rulada de piept de pui cu branza, a fost un deliciu.

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

    Minunata rulada ta!arata super!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

      Aromata si aspectuoasa.

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

      Gustoasa si sanatoasa!

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

      Am salvat reteta,....pai e minunata :)

    • Bogdan

      Bogdan (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

      O reteta foarte ingenioasa! Am sa o fac si eu!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

      Hmm,ce bine arata...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

14 voturi

Ingrediente

  • 2 bucati piept de pui
  • 500g spanac
  • 50 g unt
  • 5 catei de usturoi
  • 4 oua
  • 1 lingurita
  • baza pt mancaruri
  • 300g cascaval
  • Sare piper
  • Putin ulei(pt uns folia de aluminiu)
  • Frunze de patrunjel pt decor

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Lia Maria

Pateuri cu crenvursti

Crenvurstii se curata de pielita si se maruntesc cu o furculita, intrun bol. Frunzele de patrunjel

48 voturi    35 comentarii
50 min
Aperitive

Paste integrale cu ciuperci si sos de bacon cu smantana si salvie

Fierbem pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, scurgem apa de pe ele si le lasam in sita,

1 vot    0 comentarii
30 min
Paste si pizza

Pandispan cu caise

Spalam caisele, le indepartam semintele si le feliem. Ungem tava cu unt. Separam galbenusurile

6 voturi    2 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte frumoasa. Eu am o rulada de spanac cu branza si sunca. Imi plac astfel de aperitive.



Adauga reteta
Retete
din Aperitive cu carne
Placintele cu ficatei

Placintele cu ficatei

Umputura: Ceapa tocata marunt o calim in ulei, apoi adaugam ficateii spalati si tocati in bucati mici. Îi lasam sa fiarba pana scade

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Snitele de porc

Snitele de porc

Muschiul de porc se taie in felii potrivite ,apoi se bate usor fiecare felie cu ciocanul de snitele. Se condimenteaza cu sare (vegeta)

1 vot    1 comentariu
40 min
Aperitive