autor:

Lia Maria

» » Aperitive cu carne

Rulada de pui cu spanac

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 mai 2010
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Batem pieptul de pui si-l asezam pe o folie de aluminiu, stropita cu ulei. Asezonam cu sare si piper. Spalam bine spanacul din mai multe ape si-l taiem, nu foarte marunt. Curatam si taiem feliute, usturoiul. Intr-o tigaie mai adanca, punem untul, adaugam usturoiul, il calim cam 5’ si adaugam spanacul. Amestecam si lasam la calit pana se evapora tot sucul, cam 15’. Intre timp, spargem oule, adaugam baza de mancaruri si le batem bine cu o furculita. Turnam ouale peste spanac, amestecam de cateva ori pana se leaga compozitia si o dam la o parte sa se raceasca putin.


Carnea o acoperim cu felii subtiri de cascaval. Eu folosesc cascaval la calup, asa ca l-am feliat cu dispozitivul special, dar puteti folosi din cel gata feliat . Peste cascaval, adaugam spanacul si cu ajutorul foliei rulam.


Punem hartie de copt in tava, asezam rulada si o dam la cuptor,la foc moderat pentru 1h40’. Scoatem tava, descoperim rulada, asezam felii de cascaval pe toata suprafata, mai dam la cuptor 10’ pana se topeste cascavalul, presaram frunze de patrunjel maruntite si lasam rulada sa se raceasca.


Se poate servi si calda alaturi de cartofi sau legume, dar este foarte gustoasa rece , ca aperitiv.


Pofta buna !

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2013

    Foarte frumoasa. Eu am o rulada de spanac cu branza si sunca. Imi plac astfel de aperitive.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

    Foarte aspectuoasa, si eu am gatit rulada de piept de pui cu branza, a fost un deliciu.

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

    Minunata rulada ta!arata super!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

      Aromata si aspectuoasa.

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

      Gustoasa si sanatoasa!

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

      Am salvat reteta,....pai e minunata :)

    • Bogdan

      Bogdan (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

      O reteta foarte ingenioasa! Am sa o fac si eu!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

      Hmm,ce bine arata...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

14 voturi

Ingrediente

  • 2 bucati piept de pui
  • 500g spanac
  • 50 g unt
  • 5 catei de usturoi
  • 4 oua
  • 1 lingurita
  • baza pt mancaruri
  • 300g cascaval
  • Sare piper
  • Putin ulei(pt uns folia de aluminiu)
  • Frunze de patrunjel pt decor

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Lia Maria

Nectar de corcoduse

Corcodusele curatate de codite si frunze, le spalam bine cu apa rece si le punem intr-o oala mare

4 voturi    5 comentarii
1h 20 min
Conserve si muraturi

Lichior de nuci verzi

Spalam bine nucile, le crestam in patru dar cu atentie fara sa le desprindem (vezi foto). Le punem

1 vot    3 comentarii
24h
Cocteiluri si lichioruri

Pene cu pasta de leurda si ou fiert

Punem oul la fiert pentru 8’ (daca-l vreti tare, asa cum am procedat eu), apoi il transferam intr-un

0 voturi    0 comentarii
25 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte frumoasa. Eu am o rulada de spanac cu branza si sunca. Imi plac astfel de aperitive.

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Aperitive cu carne
Aripioare in crusta crocanta cu sos dulce picant

Aripioare in crusta crocanta cu sos dulce picant

Aripile spalate si scurse se portioneaza si se condimenteaza usor (pentru ca sosul este destul de condimentat). Intr-o farfurie punem

6 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu carne
Chiftele de pui

Chiftele de pui

Am tocat cu robotul carnea de pui si am amestecat-o cu usturoiul zdrobit, 2 oua, sare, piper, oregano si putina boia. Am omogenizat

1 vot    2 comentarii
1h
Aperitive cu carne