Rulada Diplomat

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Rulada Diplomat

Ingrediente

  • Pentru blat avem nevoie de :
  • 4 oua
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri zahar
  • esenta de vanilie
  • coaja rasa de portocala
  • un praf de sare
  • 1 lingurita bicarbinat de sodiu stins cu zeama de lamaie
  • 1 lingura ulei
  • Pentru crema:
  • 1 conserva fructe tropicale
  • melcii din porticale confiate
  • 250 ml frisca lichida
  • 3 linguri amidon alimentar
  • 
  • + frisca lichida pentru decorat
  • + coji de portocale confiate

Mod de preparare

Pentru blat am folosit tava de la aragaz.

Separam ouale,galbenusurile le frecam spuma cu zaharul.

Adaugam esenta de vanilie dupa gust,un praf de sare,coaja de portocala si bicarbonatul stins si le amestecam.

Acum adaugam albusurile batute spuma si faina cernuta si amestecam cu dosul unei linguri,de jos in sus pentru a nu se lasa.

Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptor pentru cca 30-35 de minute,pana se rumeneste frumos.

Cand s-a copt blatul,il punem pe un prosop curat si umed bine si il rulam,dupa care il lasam asa cca 10 minute,sau pana este gata crema.

100 ml de sirop (din 150,atata a ramas dupa ce am strecurat fructele) se pun pe foc,cand da in clocot se adauga un amestec format din 50 ml sirop si 3 linguri amidon.

Amestecam incontinuu pana se ingroasa dupa care lasam la racit.

Intre timp,taiem fructele tropicale bucati mici,la fel putem proceda si cu melcii confiati daca sunt prea mari.

Mixam frisca bine bine,adaugam crema de mai sus si mixam pana se incorporeaza totul.

Adaugam fructele si melcii din portocale si amestecam usor cu o spatula.

Punem crema pe blat,pe lungime si strangem blatul bine(precum in imaginea de mai jos).

Punem rulada pe un platou,cu partea "deschisa" a blatului in jos pentru a nu se dasface :) si dam la rece pentru 1-2 ore.

Dupa 1-2 ore,se decoreaza rulada cu frisca si fructe,melci din portocale etc.

Se tine la frigider pana se serveste!

Pofta Buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise