Rulouri cu salata de ciuperci si ton

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa
Rulouri cu salata de ciuperci si ton

Ingrediente

  • Pentru rulouri:
  • 300 gr faina
  • 15 gr drojdie
  • 150 ml apa minerala
  • un praf de sare
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita zahar
  • Pentru umplutura:
  • 200 gr ciuperci taiate
  • 150 ton bucati
  • 4 linguri boabe de porumb
  • 1/2 ardei rosu
  • 1 castravete murat
  • sare
  • piper
  • 1 lingura cu varf maioneza de post
  • frunze de salata verde

Mod de preparare

Aluatul:

Intr-un bol punem faina cernuta cu sarea. Drojdia o amestecam cu zaharul pana la dizolvare, o punem peste faina.

Incepem sa framantam, turnam apa minerala calduta, putin cate putin, pana obtinem un aluat elastic, usor de modelat.

La final incorporam uleiul.

Acoperim aluatul, il lasam la dospit circa 30 de minute.

Luam 5 forme de rulou, ale mele fiind mai subtirele, le-am mai atasat un stat de carton, apoi le-am invelit in staniol.

Aluatul dospit il impartim in 5 parti egale.

Fiecare bucata o rasucim pana obrinem suluri subtirele.

Fiecare sul il rasucim pe cate un rulou si le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana se rumenesc frumos.

Cand sunt gata, le scoatem si le ungem putin cu un amestec de apa cu ulei, pentru a prinde putin luciu.

Le acoperim si le lasam sa se racoreasca.

Daca nu aveti timp sa pregatiti aluatul, puteti folosi foietaj din comert.

Umplutura:

Spalam ciupercile, le punem la fiert cu un praf de sare pentru 20 de minute.

Le scurgem, le lasam sa se racoreasca si le taiem bucati potrivite.

Ardeiul rosu il curatam de seminte, il taiem cuburi, castravetele murat il tocam marunt.

Desfacem tonul, scurgem uleiul.

Intr-un bol amestecam ciupercile, ardeiul rosu, boabele de porumb, castravetele murat, tonul.

Condimentam cu sare, piper, iar la final incorporam maioneza.

In fiecare rulou punem cate o bucata de frunza de salata, apoi cu ajutorul unei lingurite punem umplutura.

Le asezam pe un platou, apoi servim.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise