Rulouri de clatite umplute cu cascaval si bacon

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie
Rulouri de clatite umplute cu cascaval si bacon

Ingrediente

  • pentru clatite
  • - 2 oua de gaina
  • - 1 praf sare roz
  • - 4 linguri iaurt gras
  • - 600 ml lapte dulce
  • - 1 canita faina de grau
  • pentru umplutura:
  • - 200 g mozzarella
  • - 200 g bacon
  • pentru crusta:
  • - pesmet de paine
  • - oregano, cimbru, sare, chilli, turmeric pudra
  • - 1 ou de gaina
  • - 2-3 linguri ulei de masline

Mod de preparare

Conectam aparatul Panini Maker Breville la o sursa de curent.

Intr-un castron, amestecam ouale, sarea. Adaugam iaurtul, laptele si amestecam. La sfarsit adaugam faina, amestecand cu un tel para, pana se omogenizeaza compozitia.

Deschidem cu atentie capacul aparatului, si cu ajutorul unui polonic, turnam un disc de aluat, lasam cateva secunde, apoi inchidem usor capacul aparatului Panini Maker Breville si lasam aproximativ 20 secunde sa se coaca. Scoatem clatita usor rumenita pe un platou. Procedam la fel cu restul de compozitie. Vom obtine aproximativ 8-10 clatite pe care le dam deoparte.

Pregatim o tava cu hartie de copt si pornim cuptorul.

Taiem baconul cubulete, si cascavalul in batoane groase cam cat un deget. Spargem si batem un ou intr-un bol.

Pesmetul il amestecam cu cate putin din fiecare condiment.

Luam cate o clatita, asezam in mijloc un baton de cascaval, putin bacon si rulam, indoind si marginile laterale, ca un rulou inchis. Procedam la fel cu restul clatitelor.

Fiecare clatita o trecem prin ou batut, apoi prin pesmet, si o asezam in tava. Presaram 2-3 linguri cu ulei de masline peste rulouri si le dam la copt, la foc iute, pentru aproximativ 7-8 minute.

Cand devin rumene, le scoatem pe un platou. Le servim calde.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise