autor:

autor

» » Prajituri

Salam de biscuiti

    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se inmoaie biscuitii sfaramati in apa putin calduta cu o lingura de zahar.


Se amesteca margarina frecata cu zahar pudra si cacao cu rahatul si biscuitii.


Se adauga esenta de rom, coaja de portcala, si se amesteca se se omogenizeze compozitia.


Se rastoarna pe planseta si se modeleaza un rulou de grosimea dorita.


Se pastreaza la rece timp de 2 ore.


Se serveste taiat rondele.

  • 27 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Androne Julieta , 12 decembrie 2013

    Rody Blondyna da vreau sa stiu mai pe intelesu meu pe rand tot cum trebuie sa fac

  • Fara foto

    Rody Blondyna , 12 decembrie 2013

    iti spun eu daca vrei iubita

  • Fara foto

    Androne Julieta , 12 decembrie 2013

    buna seara doamna maria ,,as vrea sa stiu si eu cantitatile de la ingrediente va rog ,, nu vad masurile ,, biscuiti ,,zahar ,margarina ect ,, cat trebuie masurate toate ,,?

    • Fara foto

      mira (Chef de cuisine) , 29 noiembrie 2013

      puse cand se adauga coaja de portocale.

    • Fara foto

      Floarea Colceriu , 28 noiembrie 2013

      si nucile uscate la cuptor?

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 11 noiembrie 2013

      Este foarte bun, cand erau copii mai mici, faceam mai des, acum nu prea are cine sa-l manace.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 noiembrie 2013

      hmm,ce bunatate...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 06 noiembrie 2013

      Imi place,eu dau batonul prin cocos.

    • Fara foto

      Nicoleta Ilicea , 17 octombrie 2013

      SI EU AM FOLOSIT TOT LAPTE IESE MAI GUSTOS.

    • Fara foto

      Nicoleta Ilicea , 17 octombrie 2013

      FOARTE BUN

    • Fara foto

      Nuti Andronache , 24 septembrie 2013

      salamul de biscuiti este specialitatea casei,dar imi place sa incerc retete noi

    • Fara foto

      Nuti Andronache , 24 septembrie 2013

      la modul de preparare aveti putina apa .cantitatea? iar la ingrediente nu aveti nici apa,nici lapte

    • Fara foto

      Marry Marryna , 24 septembrie 2013

      mai bine folosesti lapte in loc de apa iese mult mai gustos:*XX

    • Fara foto

      Nuti Andronache , 23 septembrie 2013

      cata apa se foloseste?

    • Fara foto

      Calafateanu Elis , 29 august 2013

      si ca desert o prajiturica ce ziceti.

    • Gustos_Ro

      Gustos_Ro (Chef de cuisine) , 28 august 2013

      @Cristina: la noi se vad ingredientele listate in stanga. Ne poti da, te rugam, mai multe detalii? Poti trimite un e-mail si la suport@gustos.ro (eventual si cu o captura de ecran a paginii retetei asa cum se vede la tine). Mersi.

    • Fara foto

      cristina , 23 august 2013

      de unde stiu gramajul

    • Fara foto

      Alev Caienar , 30 mai 2013

      :))

    • Fara foto

      C.a.L.i.N (Bucatar) , 16 martie 2012

      Delicios !!! i-am zis la mama sami faca si mie si e delicioss !!!!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010

      Super !

    • Fara foto

      adelyn@ , 18 ianuarie 2010

      Prima data l-am gustat la o pritena si a fost foarte, foarte bun; iar azi am decis sa iau reteta de pe internet ca sa o pot prepara si eu. ;))

    • Fara foto

      anonim , 07 decembrie 2009

      e cea mai simpla reteta!am gasit pe net ca salamul de biscuiti se pune la cuptor,dar aici e mult mai bn k trb sa-l fac la scoala si nu amvem cuptor in clasa ce mama dracului!!

    • Fara foto

      miry , 20 iulie 2009

      Super!

    • Fara foto

      ge , 27 februarie 2009

      Se pune pe un celofan cacao si apoi compozitia si se ruleaza se da la frigider. Este mai bun cu cacao. Pofta buma!

    • Fara foto

      florentina , 20 decembrie 2008

      Cand eram mai tanara tot faceam salam de biscuti, dar acum k m-am csatorit nu am mai facut demult, dar vreau sa ma apuc sa fac iarasi, k imi place foarte mult.

    • Fara foto

      ana 26 , 10 decembrie 2008

      Am facut aceasta reteta chiar astazi, dar nu stiu din ce cauza, compozitia mi-a iesit prea moale si nu am idee cum o pot rula. Asa ca am lasat-o deoparte si mai tarziu vad ce fac cu ea.

    • Fara foto

      MIHAELA BADEA (Chef de cuisine) , 18 iulie 2008

      Imi place salamul de biscuiti. Am mancat, dar cumparat. Nu am facut niciodata, dar o sa incerc dupa reteta asta, sa vad daca reusesc.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

396 voturi

Ingrediente

  • 500 g biscuiti populari
  • 250 g rahat
  • 350 g margarina
  • 250 g nuci uscate la cuptor si faramitate
  • 6 linguri cacao
  • 1 ceasca zahar pudra
  • 1 lingura de coaja de lamaie/portocala
  • 1 lingura de rom.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Tort cu blat crocant, cremă de vanilie şi mandarine

Pentru blat: Gălbenuşurile se mixează bine împreună cu zahărul şi margarina topită.

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Pandispan cu visine

Scoatem samburii visinelor si le lasam la scurs (pot fi folosite si din compot sau congelate). Batem

4 voturi    5 comentarii
nespecificat
Dulciuri diverse

Tiramisu

Praful de cappuccino se amestecă cu 400 ml apă clocotită şi esenţa de rom şi se lasă la răcit.

4 voturi    3 comentarii
nespecificat
Prajituri

Androne Julieta

Rody Blondyna da vreau sa stiu mai pe intelesu meu pe rand tot cum trebuie sa fac

Ti-a placut? Da-o mai departe!
coca cola

Adauga cate un ingredient* pe rand si vei gasi retetele dorite pentru cei dragi.
* adauga pe rand si apasa butonul "adauga" dupa fiecare ingredient



Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura cu piscoturi si crema de vanilie

Prajitura cu piscoturi si crema de vanilie

Blatul: Mixam albusurile spuma cu zaharul pana se intaresc. Adaugam uleiul, laptele si praful de copt. La final incorporam faina,

0 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Prajitura cu crema de ciocolata alba

Prajitura cu crema de ciocolata alba

Pentru blat separam albusurile de galbenusuri; galbenusurile se freaca cu ulei pana devin ca o maioneza subtire, albusurile se bat spuma

138 voturi    35 comentarii
1h 30 min
Prajituri