Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă

Complexitate
redusa
Salam de biscuiţi reţetă

Ingrediente

  • 300 gr biscuiti simpli
  • 300 gr rahat
  • 200 gr miez nuca
  • 200 ml lapte
  • 100 gr margarina
  • esenta rom
  • cacao

Mod de preparare

Salam de biscuiţi reţetă

Maruntim biscuitii cu mana in asa fel incat sa ramana bucatele , sa nu se sfarame de tot. Rahatul il taiem cubulete (pentru efectul vizual folosim mai multe culori) iar nuca o macinam dar nu foarte fin. Incalzim laptele impreuna cu margarina cateva minute la microunde . Amestecam biscuitii cu nuca si rahatul, adaugam cacao si esenta de rom si turnam putin cate putin laptele si margarina caldute amestecand pana compozitia devine omogena si nu foarte tare. Daca credeti ca este prea tare mai puneti putin lapte, daca este prea moale mai adaugati biscuiti. Rasturnam compozitia pe un ceolofan , rulam strans dandu-i forma unui salam (de aici provenind si denumirea de salam de biscuiti ) si dam la frigider circa o ora.Dupa ce s-a intarit indepartam folia si taiem salamul de biscuiti felii. Inainte de fiecare felie curatam bine cutitul. Pofta buna!

Gasiti mai multe retete cu deserturi pe blogul Caietul cu Retete.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise