autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Retete de Craciun

Salam de biscuiti cu nuca si rahat

Autor: Ghinnni (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 martie 2010
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ghinnni (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 martie 2010

Ingrediente
400 gr - biscuiti clasici (economici), 250 ml - apa, 400 gr - rahat, 250 gr - nuci, 150 gr - margarina "unirea", 3 linguri - cacao, 2 sticlute - esenta rom

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

52 voturi

Mod de preparare

Pregatim biscuitii si nuca: pe biscuiti ii pisam cu sucitorul, iar nuca o taiem in bucati mici. Din totalul biscuitilor pisati luam 30 de grame si ii sitam.


Se pune la foc o cana de apa in care se adauga rahatul taiat bucatele.


Se amesteca continuu timp de 10 minute, iar cu o furculita pisam rahatul pana cand se topeste.


Se ia de pe foc, se lasa putin la racit, apoi se adauga cele trei linguri de cacao si margarina topita.


La final se adauga esenta de rom si nucile.


Compozitiei obtinute i se da forma unui salam si se ruleaza prin biscuitii sitati la inceputul "operatiunii".


Se serveste rece!

  • 20 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    ionceanu (Chef de cuisine) , 20 martie 2015

    Este o reteta reusita si foarte gustoasa, felicitari

  • Fara foto

    Robert Patrascu , 08 ianuarie 2015

    delicios

  • Fara foto

    Balasea Liliana , 28 decembrie 2014

    super buna!

    • Fara foto

      Dana Fresia , 18 octombrie 2014

      bunnnnnn

    • Fara foto

      Lidia Mitu , 08 februarie 2014

      sper sa-mi iasa ,.........va anunt cind sunt gata.

    • Fara foto

      Sebastian Dragomirescu , 04 ianuarie 2014

      MIAMI

    • Mary_Ghelase

      Mary_Ghelase (Bucatar) , 28 noiembrie 2013

      DOMANI

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 08 februarie 2013

      Imi place tare mult!

    • Fara foto

      violeta , 18 iunie 2010

      E foarte buna si in acelasi timp economa!!!

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 16 martie 2010

      Eu la salam de biscuiti pun si stafide si smochine taiate cubulete si bineinteles cand nu este post lapte si unt.

    • Fara foto

      Gabriela (Chef de cuisine) , 16 martie 2010

      Delicioasa !

    • Adina

      Adina (Chef de cuisine) , 16 martie 2010

      Nu am mai mancat demult timp, un deliciu, arata super!

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 16 martie 2010

      O reteta foarte buna.Arata foarte bine.

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 16 martie 2010

      Foarte bun!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 15 martie 2010

      Foarte buna reteta! Asa ii fac si eu de post.

    • Fara foto

      Ghinnni (Chef de cuisine) , 15 martie 2010

      Draga Silvia, este o idee buna! Eu mereu l-am facut asa, dar cred ca e timpul sa schimb! Multumesc!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 15 martie 2010

      Imi place reteta ta,am salvat-o,dar eu sa pun lapte de soia in loc de apa.

    • elenita

      elenita (Chef de cuisine) , 15 martie 2010

      delicios

    • jsabrina

      jsabrina (Chef de cuisine) , 15 martie 2010

      Imi place la nebunie salamul de biscuiti. Nu e nici foarte dulce, numai bun ! Felicitari !

    • ana catalina focsa

      ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 15 martie 2010

      Interesanta reteta pentru ca nu stiam ca se poate face si cu nuca,si ca se da salamul tot prin biscuiti pisati.Cu cat calatoresc mai mult pe site cu atat se pot gasi mai multe idei.Felicitari...eu o sa atasez o poza cu salamul meu .

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

52 voturi

Ingrediente

  • 400 gr - biscuiti clasici (economici)
  • 250 ml - apa
  • 400 gr - rahat
  • 250 gr - nuci
  • 150 gr - margarina "unirea"
  • 3 linguri - cacao
  • 2 sticlute - esenta rom

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

ionceanu (Chef de cuisine)

Este o reteta reusita si foarte gustoasa, felicitari



Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Negresa

Negresa

Intr-o craticioara punem la fiert laptele,untul, uleiul si zaharul cu cacao. Amestecam continuu pana compozitia se omogenizeaza. Dam

1 vot    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Dulceata de prune

Dulceata de prune

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor, se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele

0 voturi    0 comentarii
3h
Conserve si muraturi