autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Retete de Craciun

Salam de biscuiti cu nuca si rahat

Autor: Ghinnni (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 martie 2010
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Pregatim biscuitii si nuca: pe biscuiti ii pisam cu sucitorul, iar nuca o taiem in bucati mici. Din totalul biscuitilor pisati luam 30 de grame si ii sitam.


Se pune la foc o cana de apa in care se adauga rahatul taiat bucatele.


Se amesteca continuu timp de 10 minute, iar cu o furculita pisam rahatul pana cand se topeste.


Se ia de pe foc, se lasa putin la racit, apoi se adauga cele trei linguri de cacao si margarina topita.


La final se adauga esenta de rom si nucile.


Compozitiei obtinute i se da forma unui salam si se ruleaza prin biscuitii sitati la inceputul "operatiunii".


Se serveste rece!

  • 17 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Dana Fresia , 18 octombrie 2014

    bunnnnnn

  • Fara foto

    Lidia Mitu , 08 februarie 2014

    sper sa-mi iasa ,.........va anunt cind sunt gata.

  • Fara foto

    Sebastian Dragomirescu , 04 ianuarie 2014

    MIAMI

    • Mary_Ghelase

      Mary_Ghelase (Bucatar) , 28 noiembrie 2013

      DOMANI

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 08 februarie 2013

      Imi place tare mult!

    • Fara foto

      violeta , 18 iunie 2010

      E foarte buna si in acelasi timp economa!!!

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 16 martie 2010

      Eu la salam de biscuiti pun si stafide si smochine taiate cubulete si bineinteles cand nu este post lapte si unt.

    • Fara foto

      Gabriela (Chef de cuisine) , 16 martie 2010

      Delicioasa !

    • Adina

      Adina (Chef de cuisine) , 16 martie 2010

      Nu am mai mancat demult timp, un deliciu, arata super!

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 16 martie 2010

      O reteta foarte buna.Arata foarte bine.

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 16 martie 2010

      Foarte bun!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 15 martie 2010

      Foarte buna reteta! Asa ii fac si eu de post.

    • Fara foto

      Ghinnni (Chef de cuisine) , 15 martie 2010

      Draga Silvia, este o idee buna! Eu mereu l-am facut asa, dar cred ca e timpul sa schimb! Multumesc!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 15 martie 2010

      Imi place reteta ta,am salvat-o,dar eu sa pun lapte de soia in loc de apa.

    • elenita

      elenita (Chef de cuisine) , 15 martie 2010

      delicios

    • jsabrina

      jsabrina (Chef de cuisine) , 15 martie 2010

      Imi place la nebunie salamul de biscuiti. Nu e nici foarte dulce, numai bun ! Felicitari !

    • ana catalina focsa

      ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 15 martie 2010

      Interesanta reteta pentru ca nu stiam ca se poate face si cu nuca,si ca se da salamul tot prin biscuiti pisati.Cu cat calatoresc mai mult pe site cu atat se pot gasi mai multe idei.Felicitari...eu o sa atasez o poza cu salamul meu .

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

39 voturi

Ingrediente

  • 400 gr - biscuiti clasici (economici)
  • 250 ml - apa
  • 400 gr - rahat
  • 250 gr - nuci
  • 150 gr - margarina "unirea"
  • 3 linguri - cacao
  • 2 sticlute - esenta rom

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Dana Fresia

bunnnnnn

Ti-a placut? Da-o mai departe!
coca cola

Adauga cate un ingredient* pe rand si vei gasi retetele dorite pentru cei dragi.
* adauga pe rand si apasa butonul "adauga" dupa fiecare ingredient



Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Lapte de pasare

Lapte de pasare

Laptele se fierbe, separat se pun galbenusurile cu 250 gr zahar si se bat bine cu mixerul pana se fac spuma, peste care adaugam si praful

18 voturi    15 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Chec cu struguri

Chec cu struguri

Punem 3 linguri cu faina (din cele 5) peste boabele de struguri si amestecam, astfel incat sa le acoperim cu un strat fin. Incalzim

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse