autor:

In bucataria vesela

» » , Dulciuri diverse, Retete de post

Salam de biscuiti cu rahat

Autor: In bucataria vesela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 07 septembrie 2012
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: In bucataria vesela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 07 septembrie 2012

Ingrediente
1 lingurita scortisoara, 250 gr unt sau margarina, 250 gr zahar, 500 ml apa, 3 linguri cacao, 1 lingura esenta de vanilie, 1 kg biscuiti, 24 gr zahar vanilat (2 pliculete), 1 lingura esenta de rom, 500 gr rahat

Dificultate: Redusa Timp: 2h

39 voturi

Mod de preparare

Mai intai rupem biscuitii bucatele. Rahatul il taiem cubulete mici pe care il tavalim prin zahar pudra sau nuca macinata ca sa nu se lipeasca intre ele. Intr-un castron mare amestecam bucatile de biscuiti cu rahatul


Din apa, zahar, margarina si cacao facem un sirop pe care il fierbem pe aragaz pina se topeste zaharul si margarina. Adaugam scortisoara si esentele de rom si vanilie.


Varsam siropul obtinut peste biscuiti si rahat, amestecam bine si lasam 15 minute la odihnit. Dupa 15 minute intindem folie alimentara sau hartie de copt si turnam compozitia din castron. Modelam sub forma de sul, legam la capete si dam la rece pana a doua zi. Feliem si servim.


Pofta buna!

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Dragos Georgeta , 01 aprilie 2015

    super

  • Fara foto

    Vali Valy , 05 februarie 2015

    foarte bun

  • Fara foto

    Beatrice Grigore , 15 ianuarie 2015

    foarte bunnnn

    • Fara foto

      Stefuriac Mihaela , 09 ianuarie 2015

      fff bun

    • Fara foto

      Vlad Nicoleta , 25 noiembrie 2014

      foarte bun....bun de tot....

    • Fara foto

      Mita Mita , 18 noiembrie 2014

      foarte buna

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

39 voturi

Ingrediente

  • 1 lingurita scortisoara
  • 250 gr unt sau margarina
  • 250 gr zahar
  • 500 ml apa
  • 3 linguri cacao
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • 1 kg biscuiti
  • 24 gr zahar vanilat (2 pliculete)
  • 1 lingura esenta de rom
  • 500 gr rahat

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de In bucataria vesela

Spaghete bologneze

In uleiul de masline calim legumele datele pe razatoare cea fina. Cind s-au inmuiat putin adaugam

4 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza

Zacusca de vinete cu ciuperci de padure

Se coc vinetele si ardeii. Se curata si se dau prin masina de tocat. Se curata ceapa, se spala si

4 voturi    2 comentarii
5h
Conserve si muraturi

Canneloni cu ricota si spanac

Spanacul il curatam, spalam si taiem in fasai mai mici pe latime. Intr-o cratita punem untul, lasam

14 voturi    7 comentarii
2h
Paste si pizza


Adauga reteta
Retete
din Retete de post
Dovlecei umpluti cu ciuperci la cuptor

Dovlecei umpluti cu ciuperci la cuptor

Ardeiul kapia, cel galben, ii curatam de seminte, cotor si ii taiem bucati mai mari. Ceapa o curatam, o tocam marunt, iar pe cea verde

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Retete de post
Frigarui cu peste (salau/somon) file

Frigarui cu peste (salau/somon) file

In loc de salau puteti folosi si somon file, eu am ales sa pregatesc frigaruile cu salau. Bucatile mai groase de peste (de pe spate)

1 vot    0 comentarii
45 min
Aperitive