Retete de Craciun si Revelion Descarca cartea

autor:

ana catalina focsa

» » , Prajituri, Retete de Craciun

Salam de biscuiti cu stafide

Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 19 aprilie 2010
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se sfarama biscuitii uscati cu mana,nu conteaza daca raman bucatele mai mari,cu lichidul pe care-l vom adauga,se vor inmuia si se formeaza o pasta.


Se pune la incalzit laptele, nu lasam sa fiarba,adaugam stafidele ,coaja de portocala rasa,cacaoa,zaharul si amestecam bine.


Se toarna aceasta compozitie peste biscuiti.


Se amesteca bine si continuam cu paharul de visinata,apoi cu untul topit.


Se amesteca din nou totul foarte bine si se pregateste o folie transparenta,de aluminiu,sau pt cuptor si adaugam aceasta pasta peste hartie.


Se da forma unui salama si se baga la rece cateva ore.Cand s-a intarit se da prin nuca de cocos,se taie felii si se serveste.Pofta buna!

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Claudia Voicu , 09 decembrie 2013

    bunnnnnnn sh gustosss miamiiiiiii

  • Topala Loredana

    Topala Loredana (Chef de cuisine) , 08 februarie 2011

    A s dori sa incerc reteta dvs.,un desert e binevenit oricand.multumesc pt ca ati apreciat reteta mea cartofi natur ca fiind delicioasa,sa stiti ca v-am votat cateva retete.

  • ana catalina focsa

    ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2010

    De la raionul de fructe biologice!Se gasesc lamai,portocale,ceapa etc!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010

      Ce bun!!!pacat ca nu am visinata.....

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

      Imi place mult de tot salamul de biscuiti.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

14 voturi

Ingrediente

  • 500 gr biscuiti uscati
  • 100 gr stafide
  • 50 gr zahar
  • 1 pahar cu lapte
  • 1 pahar cu visinata
  • 50 gr nuca de cocos
  • coaja de la o portocala netratata
  • 50 gr unt
  • 30 gr cacao

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de ana catalina focsa

GAZPACHO

Intr-un castron se adauga rosiile si ceapa taiate in bucati potrivite, usturoiul, otetul, sarea si

13 voturi    12 comentarii
15 min
Aperitive cu legume

Drob de carne cu oua fierte

Carnea tocata se pune intr-un castron mai mare si o condimentam cu sare,adaugam 2 oua,painea inmuiata

5 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti

Tarta de caise cu caramel

Amestecam cele 5 oua cu zaharul si le batem bine pana devin spumoase. Adaugam treptat uleiul si coaja

11 voturi    5 comentarii
1h
Prajituri
Retete de Craciun si Revelion
Bucatarul stie tot
Sfaturi
Craciun pentru toti
10 deserturi delicioase pentru masa de Sarbatori

10 deserturi delicioase pentru masa de Sarbatori

Deserturile sunt unul dintre cele mai importante aspecte ale mesei de Sarbatori. Si pentru ca oferta este variata, ne-am gandit

1 voturi   3 comentarii
Craciun pentru toti
Interviu cu Andrei Aradits - Despre Singur Cook, Craciun si dorintele pentru 2015

Interviu cu Andrei Aradits - Despre Singur Cook, Craciun si dorintele pentru 2015

Pe Andrei Aradits il stim din spectacolele de teatru, dar si din juriul emisiunii "Te cunosc de undeva". De cateva luni,

4 voturi   2 comentarii
Craciun pentru toti
Invata sa pregatesti cele mai haioase briose de Craciun: Reni dulci

Invata sa pregatesti cele mai haioase briose de Craciun: Reni dulci

  Craciunul se apropie cu repeziciune, iar cei dragi merita sa gaseasca cele mai frumoase cadouri sub brad si cele mai bune

3 voturi   1 comentarii
Craciun pentru toti
Vezi toate articolele