festivalul blogurilor gustoase

autor:

Fara foto

» » Prajituri

Salam de biscuiti (de post)

Autor: Flavia Ungurean (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 martie 2007
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Biscuitii se rup marunt si se toarna ceaiul pt a se inmuia.


Separat se pune la topit margarina, cu zaharul, cacaoa pana se topesc si se omogenizeaza.


Se toarna peste biscuiti si se amesteca bine.


Se presara miezul de nuca, stafidele, zaharul vanilat si esenta de rom. Pe un celofan se pune miezul de nuca de cocos si se fac batoane care se rostogolesc.


Se dau la rece pana a doua zi.


Pofta buna!

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

80 voturi

Ingrediente

  • 1 kg de biscuiti ( de post)
  • 1 praf de cacao
  • 2 cuburi de margarina (Unirea)
  • zahar dupa gust
  • zahar vanilat
  • ceai (indiferent de aroma)
  • miez de nuca
  • stafide
  • nuca de cocos
  • esenta de rom

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Flavia Ungurean

Budinca de paste

Se fierb pastele si se scurg bine de apa. se face o crema din branza de vaci, galbenusurile, stafidele,

0 voturi    1 comentariu
30 min
Dulciuri diverse

Snitel de pui auriu

Se taie pieptul de pui pentru snitele, se bat bine si se condimenteaza cu knorr-barbeque de pui.

2 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Salata de ton cu legume

Se scurge pestele de ulei si se amesteca cu toate ingredientele. Pofta buna!

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive cu peste
Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Placinta cu mere si dulceata de gutui

Placinta cu mere si dulceata de gutui

Pentru aluat, mixam zaharul cu uleiul pana se dilueaza zaharul, apoi adaugam apa minerala, garantul pentru aluaturi dospite si incepem

6 voturi    4 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura insiropata cu gris

Prajitura insiropata cu gris

Mai intai vom pregati siropul; punem apa, zaharul si coaja rasa de la lamaie, intr-un ibric si punem pe foc. Cand incepe sa fiarba,adaugam

11 voturi    10 comentarii
1h 25 min
Prajituri