autor:

Doina  Varga
Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 decembrie 2009

Ingrediente
1 pulpa superioara curcan fiarta in supa, 1 morcov, 1 patrunjel, 1 ceapa, 100 g telina fierte in supa, 4 cartofi roz potriviti, 4 castraveti murati, cateva bucati de gogosar murat, 3 linguri de faina, 1-2 oua, 3 linguri de mustar, cateva fire de patrunjel, 50 ml ulei, 5-6 masline negre, sare, piper

Dificultate: Medie Timp: 1h

48 voturi

Mod de preparare

Spalati cartofii si puneti-i la fiert in coaja in 1,5 l apa rece, 20-25 minute la foc mic. Intre timp dati castravetii pe razatoarea mare (pastrati jumatate de castravete pentru decor) si stoarceti zeama.


Dezosati si tocati marunt carnea de curcan. Tocati toate celelalte zarzavaturi si puneti-le intr-un castron, impreuna cu carnea si castravetii. Tocati cateva bucati de gogosar (pastrati 1-2 bucati pentru decor) si verdeata si adaugati-le peste salata.


Puneti intr-o craticioara 2 linguri de ulei, faina, amestecati cu telul, turnati deasupra 50-60 ml apa clocotita si amestecati energic cu telul tinand craticioara pe aragaz cateva minute pana obtineti o pasta mai groasa. Lasati-o sa se racoreasca si puneti-o intr-un castron cu galbenusurile, 1 lingura de mustar, 1/2 lingurita de sare, apoi frecati cu telul adaugand treptat uleiul si zeama de la 1/2 lamaie. Este o maioneza delicioasa, economica si sanatoasa.


Dupa ce au fiert cartofii, lasati-i sa se racoreasca, curatati coaja si tocati-i marunt, apoi adaugati-i peste salata. Prajiti putin albusurile, tocati-le si puneti-le in castron. Adaugati mustarul ramas, 3/4 din maioneza, amestecati usor cu o lingura, dregeti gustul de sare, piper si zeama de lamaie.


Asezati pe un platou salata, presand-o usor cu mainile ude si aranjati-o frumos cu o spatula. Distribuiti uniform maioneza ramasa, garnisiti cu fasiute de gogosar murat, feliute de castravete, morcov fiert, frunze de patrunjel, masline, dupa dorinta.


Pofta buna.

  • 21 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Silvia Vitelariu , 13 august 2014

    Arata minunat si gustul cred ca la fel...multumesc am sa încerc.

  • Fara foto

    Gina Alexandrescu , 17 iulie 2014

    Arata FANTASTIC ,cred ca o sa incerc si eu !

  • Fara foto

    Rita Galperin , 21 iunie 2014

    E gustoasă și arată fantastic ,bravo Dna Doina Varga.

    • COSTEO

      COSTEO (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2014

      Interesanta reteta! Cu curcan nu am mancat, dar cu piept de cucos da!Frumoasa prezentare!

    • Fara foto

      Clemente Eugen , 23 decembrie 2013

      POFTA MARE ! :D

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 10 februarie 2013

      salata de curcan dupa metoda de boeuf ?, nu ? , nu ai carne de vita !

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 02 iunie 2010

      O bunatate !

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 24 mai 2010

      Cred ca este o bunatate !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2010

      Foarte buna!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 31 martie 2010

      Salata boeuf,mereu vedeta mesei...

    • Fara foto

      Delia , 19 martie 2010

      Asta nu e maioneza. Este un sos fiert cu albus prajit.

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 19 ianuarie 2010

      super delicioasa,ai nota 10 pt ornament,bravo,bravo

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 29 decembrie 2009

      Multumesc, draga Carmen.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 29 decembrie 2009

      Foarte frumos ornata,mmm,o bunatate.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 13 decembrie 2009

      Multumumesc mult. Va pup.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 10 decembrie 2009

      Frumos decorata si aranjata!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 07 decembrie 2009

      Felicitari pentru prezentare si ornament. E foarte buna. Interesanta maioneza. E fac maioneza de post din faina fiarta si ulei, dar fara ou. Voi incerca reteta asta.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 07 decembrie 2009

      Multumesc de aprecieri. Reteta de maioneza o stiu de la mama.

    • IONELA

      IONELA (Chef de cuisine) , 04 decembrie 2009

      arata super bine si eu fac adesea salata boeuf cu carne de pasare si am facut de vreo cateva ori cu piept de curca este buna imi place in special la salata dvs ornamentul eu nu ma pricep la ornamente le fac mai simple

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 04 decembrie 2009

      e interesanta reteta de maioneza!

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 04 decembrie 2009

      O delicatesa.....

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

48 voturi

Ingrediente

  • 1 pulpa superioara curcan fiarta in supa
  • 1 morcov
  • 1 patrunjel
  • 1 ceapa
  • 100 g telina fierte in supa
  • 4 cartofi roz potriviti
  • 4 castraveti murati
  • cateva bucati de gogosar murat
  • 3 linguri de faina
  • 1-2 oua
  • 3 linguri de mustar
  • cateva fire de patrunjel
  • 50 ml ulei
  • 5-6 masline negre
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Doina Varga

Papanasi fierti cu smantana si dulceata

Sunt mai sanatosi fierti si constituie un desert delicios, aromat si foarte apreciat. Puneti branza

68 voturi    19 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Friptura inabusita din carne de porc si vitel

Fripturile inabusite nu pierd nimic din savoarea celor prajite sau la cuptor, sunt foarte moi, gustoase

17 voturi    2 comentarii
1h 45 min
Fripturi

Ciuperci umplute cu praz si sunca (crenvursti)

Se spala ciupercile cu apa rece, se scurg, se rup piciorusele, apoi se aseaza palariutele intr-o

7 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive cu carne

COSTEO (Chef de cuisine)

Interesanta reteta! Cu curcan nu am mancat, dar cu piept de cucos da!Frumoasa prezentare!



Adauga reteta
Retete
din Salate din oua
Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde

Într-o crăticioară, pe aragaz la foc mic, am pus ouăle și untul. Le-am amestecat continuu luând periodic cratița de

3 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive cu oua
Salata de ridiche cu oua

Salata de ridiche cu oua

Intr-un bol mai adinc se amesteca ridichile taiate rondele si ceapa verde taiata marunt. Intre timp se fieb ouale, se racesc in apa

0 voturi    0 comentarii
20 min
Salate din oua