autor:

Sidy

» » , , Aperitive cu carne, Aperitive cu legume, Aperitive cu oua

Salata boeuf cu piept de pui

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 27 septembrie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se pune in oala de supa pieptul de pui impreuna cu o lingura rasa cu sare si se lasa sa fiarba. Cand toata spuma s-a strans sus se aduna cu ajutorul unei strecuratoare.


Se curata zarzavatul si se taie in bucati.Adaugam cateii de usturoi si boabele de piper si lasam sa fiarba incet.


Supa se poate servi cu taitei sau cu galuste de gris.


Ceapa fiarta se arunca.


Zarzavatul fiert se taie cubulete, la fel cartofii, pieptul de pui fiert si castravetii.


Patru oua se fierb si apoi racite se taie cubulete( sau se dau pe razatoare. Un galbenus fiert si unul crud se amesteca cu o lingurita de mustar si se adauga treptat uleiul ca sa se faca maioneza.


Cand sunt toate gata se amesteca legumele cu maioneza, se potriveste de sare si se adauga zeama de lamaie. pune salata intr-un bol si se orneaza dupa preferinta.


Dureaza 3 ore prepararea salatei luind in considerare si fierberea supei.

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Inge Dani , 27 noiembrie 2014

    se face cu ce carne vrei

  • Fara foto

    Daniel , 20 noiembrie 2014

    Cu pui e cea mai buna!

  • Fara foto

    micul bucatar (Bucatar) , 14 iulie 2011

    Buna mi se pare si mie dar de cand e carnea de pui boeuf? Cred ca ar trebui s-o numim salata de pui, nu?

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 29 decembrie 2009

      Bun,bun,felicitari.

    • Fara foto

      Sidy , 01 octombrie 2009

      Fetelor...mai spun o data: usturoiul si ceapa le pun in supa in care fierbe carnea si zarzavatul si apoi le ARUNC !!! Nu le folosesc la salata ...

    • IONELA

      IONELA (Chef de cuisine) , 30 septembrie 2009

      buna salata insa nu am pus niciodata usturoi sau ceapa iar mazarea nu imi place in aceasta salata

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 29 septembrie 2009

      Imi place tare mult aceasta salata.............mmmmmmmmmmmmm un deliciu.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2009

      Nici eu nu am pus gulie niciodata,iar mazare de cele mai multe ori nu o mai pun.In schimb eu pun si o telina fiarta.Salata are un gust mai aparte.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2009

      Usturoiul si boabele de piper le folosesc la supa in care fierb zarzavatul...nu la salata de boeuf. Ii da supei un gust aparte. Incercati si nu veti regreta...

    • zana b.

      zana b. (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2009

      Salata mea de boeuf contine aproximativ aceleasi ingrediente,fara gulie,usturoi si piper.Mai adaug in plus gogosari in otet si mustar.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2009

      Foarte buna!

    • Alina

      Alina (Chef de cuisine) , 27 septembrie 2009

      Waw, preferata mea! Doar ca eu nu pun mazare.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 27 septembrie 2009

      Eu asa fac salata de boeuf, doar ca nu am pusniciodata usturoi. O sa incerc, dar poate zice iar Alex ca fac experiente culinare pe pielea lui. Salata e una din putinele mancaruri care ii place mult.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h

27 voturi

Ingrediente

  • 1 piept de pui mare
  • 5 morcovi
  • 2 patrunjei
  • 1 gulie
  • 4-5 catei usturoi
  • 1 ceapa
  • 2 cartofi fierti
  • 200 g mazare fiarta
  • zeama de lamaie
  • 5 oua
  • 2 castraveti murati
  • ulei pentru maioneza
  • piper boabe
  • sare

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Sidy

Chec aperitiv cu cascaval, cabanos si oua

Cascavalul il dam pe razatoarea cu gauri mari, sunca si ardeiul le taiem cubulete mici, apoi le adaugam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive cu brinza

Salata de telina cu maioneza din iaurt

Punem la fiert telina in apa cu sare. Cand este fiarta, furculita intra usor in ea. Dupa ce a fiert

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive cu legume

Prajitura in trei culori cu branza

Preparam blatul prima data.Intr-un bol frecam bine margarina, adaugam galbenusurile si amestecam

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse

Inge Dani

se face cu ce carne vrei

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Bucatarul stie tot
Adauga reteta
Retete
din Aperitive cu oua
Chec aperitiv cu cascaval, cabanos si oua

Chec aperitiv cu cascaval, cabanos si oua

Cascavalul il dam pe razatoarea cu gauri mari, sunca si ardeiul le taiem cubulete mici, apoi le adaugam peste cascavalul ras, impreuna

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive cu brinza
Salata de telina cu maioneza din iaurt

Salata de telina cu maioneza din iaurt

Punem la fiert telina in apa cu sare. Cand este fiarta, furculita intra usor in ea. Dupa ce a fiert o lasam sa se raceasca , apoi o

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive cu legume