autor:

Fara foto

» » , Salate, Salate

Salata cu cartofi si rucola

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2009
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Ingrediente
500 g cartofi noi, curatati de coaja, sare marina, piper negru proaspat macinat, 3 mâini de legume cu frunze verzi., precum cicoare. rucola. salata verde, 1 bulb de fenic, taiat in doua si apoi in felii subtiri, optional ½ lamaie Cedro, taiata foarte subtire, Pentru sos din portocale rosii de Sicilia:, zeama de la o portocala, 3 linguri otet de vin alb sau otet cu ierburi aromate, ulei de masline extra virgin, 1 praf de oregano uscat, 2 linguri de capere, spalate, daca sunt sarate, tocate, daca sunt mari, sare marina, piper negru proaspat macinat

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Cartofii se fierb foarte lent, la foc mic, cu multa sare. Este o metoda fantastica


de a obtine cartofi moi si fainosi, dar in cazul cartofilor noi ar fi o adevarata


crima. Adaugati-i in apa clocotita si sarata, la foc iute, ca sa-si pastreze aroma, si


fierbeti-i pana cand se inmoaie. Cel mai bine este sa se inmoaie, dar sa-si pastreze


forma. In timp ce fierb cartofii, spalati toate frunzele de salata si puneti-le Intr-un


castron mare, impreuna cu menta si feniculul. Daca folositi lamaie Cedro, adaugati


acum feliile in salata.


Pentru sos, amestecati zeama de portocale si otetul intr-un borcan de sticla sau un


bol, impreuna cu 6 linguri de ulei de masline extravirgin. Adaugati oregano si


caperele, apoi condimentati dupa gust, cu sare si piper. Amestecati bine si gustati.


Nu uitati ca doriti ca aroma sa fie putin mai deosebita, asa ca pana adaugati sosul


la salata si pana se combina cu celelalte arome va fi perfect, fiindca va deveni mai


subtila. Scurgeti cartofii si lasati-i sa stea in strecuratoare 5 minute. Adaugati-i la


salata cat sunt calzi si amestecati bine. Salata e absolut fantastica poate fi servita


cu peste la gratar sau ca atare.

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 500 g cartofi noi
  • curatati de coaja
  • sare marina
  • piper negru proaspat macinat
  • 3 mâini de legume cu frunze verzi.
  • precum cicoare. rucola. salata verde
  • 1 bulb de fenic
  • taiat in doua si apoi in felii subtiri
  • optional ½ lamaie Cedro
  • taiata foarte subtire
  • Pentru sos din portocale rosii de Sicilia:
  • zeama de la o portocala
  • 3 linguri otet de vin alb sau otet cu ierburi aromate
  • ulei de masline extra virgin
  • 1 praf de oregano uscat
  • 2 linguri de capere
  • spalate
  • daca sunt sarate
  • tocate
  • daca sunt mari
  • sare marina
  • piper negru proaspat macinat

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de nedelcu cristina

Salata Boeuf

Se fierb toate ingredientele impreuna ( legumele ) avand grija sa fie facuti cartofii care se fac

3 voturi    1 comentariu
15 min
Salate

Salata gurmand

Toate componentele de mai sus se taie in forma de pai se adauga maioneza, se amesteca (de preferinta)

0 voturi    0 comentarii
30 min
Salate

Salata forte

Limba se fierbe in apa cu sare, frunze de dafin, piper negru boabe. Vinata se taie cuburi si se

0 voturi    0 comentarii
30 min
Salate


Adauga reteta
Retete
din Salate diverse
Salata de sfecla rosie

Salata de sfecla rosie

Se fierbe sfecla rosie (in coaja) in apa cu sare. Dupa ce fierbe, se lasa la racit, se curata si se taie cuburi. Ceapa se taie julien

0 voturi    1 comentariu
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Salata de vinete

Salata de vinete

Vinetele le-am scos de seara din congelator si le-am lasat la dezghetat intr-o strecuratoare. Cand s-au scurs bine, le-am pus intr-un

1 vot    0 comentarii
20 min
Salate