autor:

autor

» » Salate

Salata de cartofi cu maioneza

    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
500 gr. cartofi sapunari, sare, masline, ceapa, salata verde pentru maioneza: 100 gr. ulei, 1 galbenus crud, 1/2 lamiie (2 linguri otet), 1 lingurita smintina

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

36 voturi

Mod de preparare

Se fierb cartofii in coaja, in apa clocotita, se curata si se lasa sa se raceasca.


Se taie felii nu prea subtiri, se sareaza si se pun in salatiera.


Se prepara maioneza: se freaca galbenusul crud intii singur, apoi cu ulei turnat picatura cu picatura, amestecind mereu intr-un singur sens (daca s-a taiat maioneza, se toarna 2-3 picaturi de apa rece, se amesteca bine si se continua cu uleiul). Cind maioneza devine tare, se toarna zeama de lamiie tot cu picatura (in loc de lamiie, 2 linguri otet); se adauga smintina.


Se amesteca maioneza cu feliile de cartofi. Pentru ca salata sa fie mai picanta, se adauga o ceapa mica rasa pe razatoare.


Se garniseste cu masline. Daca nu se pun masline, se trece un ou tare prin sita si se presara deasupra.


Primavara, salata de cartofi se garniseste cu foi de salata verde, asezate de jur imprejur

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

36 voturi

Ingrediente

  • 500 gr. cartofi sapunari
  • sare
  • masline
  • ceapa
  • salata verde pentru maioneza: 100 gr. ulei
  • 1 galbenus crud
  • 1/2 lamiie (2 linguri otet)
  • 1 lingurita smintina

Raporteaza reteta

Printeaza reteta


Adauga reteta
Retete
din Salate de legume
Salata de ardei copti

Salata de ardei copti

Spălaţi ardeii, ii puneţi la copt pe gratar, plită, în cuptor; alegeţi dumneavoastră variant care vă place mai mult. Îi

0 voturi    0 comentarii
1h
Salate
Salata din ridiche neagra cu praz

Salata din ridiche neagra cu praz

Curăţaţi şi spălaţi legumele. Răzuiţi ridichea neagră, tocaţi fideluţă feliile de ardei roşu şi prazul; tocaţi mărunt

0 voturi    0 comentarii
20 min
Salate