autor:

valentina ionita

» » , , Retete de post, Salate de legume, Salate reci

Salata de fasole uscata

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 08 aprilie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Fasolea se alege,se spala si se tine la inmuiat o noapte sau macar cateva ore.


Fasolea se opareste in 2-3 ape pentru a iesi toate toxinele,apoi in apa in care va fierbe se adauga putina sare, boabele trebuie sa ramana intregi. Dupa fierbere fasolea se limpezeste cu apa calda si se lasa sa se scurga bine.


Eu am ales varianta de a fierbe fasolea de aceasta data la aparatul de fiert cu aburi si astfel prin fierbere s-au eliminat automat toate toxinele.


Separat telina si morcovul se curata,se spala si se vor da pe razatoarea cu gauri mari.Castraveciorii murati , gogosarii acri se taie cubulete,ceapa curata si spalata se taie pestisori(puteti sa o frecati cu sare,spalata si stoarsa),usturoiul se piseaza sau se toaca marunt .


Se potriveste de sare, piper, de lamaie si se amesteca cu boabele de fasole.La sfarsit adaugati dupa gust maioneza sau ulei.


Se serveste rece ca atare sau ca si garnitura la preparate din carne.

  • 15 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Sebastian Leaha , 06 decembrie 2013

    DE CAND LUMEA

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 octombrie 2013

    Majoritatea soiurilor de fasole, dar in special cea rosie (red kidney beans), contin o toxina numita fitohemaglutinina care produce intoxicatii alimentare , atunci cand nu sunt gatite cum trebuie. Toxina poate fi dezactivata, dor prin fierbere la 100 de grade Celsius, timp de de cel putin 10 minute. Intoxicatia se manifesta in genul unei indigestii si trece in 4-5 ore. (sursa: wikipedia). Asadar, iata motivul pentru care ni se poate face rau de la fasole. Toxina se gaseste si in fasolea proaspata, nu doar in cea uscata. Eu am ales varianta de a fierbe fasolea de aceasta data la aparatul de fiert cu aburi si astfel prin fierbere s-au eliminat automat toate toxinele.

  • Fara foto

    Nicolae Aftim , 22 octombrie 2013

    De cand fasolea are toxine...?

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 februarie 2013

      Multumesc mult pt aprecieri...

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 10 februarie 2013

      valentina toti iti spun, ca esti un bucatar f. bun !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 noiembrie 2011

      Multumesc mult ...

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 21 noiembrie 2011

      O salata usoara si foarte gustoasa-trebuie de incercat.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

      Ma bucur ca ti-am putut fi de folos Tatiana si sper din suflet sa va placa...

    • tatiana

      tatiana (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

      Sper sa nu te " superi", am dat , deja, retata ta, unei pritetene care posteste si am si salvat-o intre retelele mele favorite.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 iulie 2011

      Rapida, hranitoare, gustoasa!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 02 iulie 2010

      Cred ca este o bunatate !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 decembrie 2009

      Va multumesc mult pentru aprecierile si sfaturile voastre...

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 08 decembrie 2009

      imi place si mie O prepar si eu dar fara maioneza

    • lucica mihaila

      lucica mihaila (Chef de cuisine) , 07 decembrie 2009

      Nu am facut pana acum aceasta salata dar, o voi incerca. Cred ca este fff buna.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 02 mai 2009

      Si eu o fac des ...cind este post si pun si niste masline...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

47 voturi

Ingrediente

  • Am folosit doi pumni de fasole,2 morcovi,o bucata de telina,3 castraveciori murati
  • un gogosar acru ,o ceapa uscata(se poate folosi si ceapa rosie sau ceapa verde)
  • 5 catei de usturoi, de la o lamaie
  • sare
  • piper
  • cimbru dupa gust.
  • Salata se poate amesteca cu maioneza (cu ou sau de post) sau doar cu ulei dupa gust.
  • De aceasta data eu am ales sa o asezonez cu ulei de porumb.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de valentina ionita

Vinete pane in aluat de clatite de post

Vinetele se taie rondele, se stropesc cu zeama de lamaie , se trec prin aluatul de clatite si se

6 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive cu legume

Macrou afumat

Pestele se tine putin la decongelat,se decapiteaza,se scot intestinele si se curata bine in interior

37 voturi    46 comentarii
2h
Aperitive cu peste

ŞALĂU CU MAIONEZĂ ŞI OUĂ DE PREPELIŢĂ

Şalăul se fierbe, se dezosează, se taie mărunt, se amestecă cu maioneza, se adaugă firele de

2 voturi    2 comentarii
30 min
Aperitive cu peste

Sebastian Leaha

DE CAND LUMEA

Ti-a placut? Da-o mai departe!
coca cola

Adauga cate un ingredient* pe rand si vei gasi retetele dorite pentru cei dragi.
* adauga pe rand si apasa butonul "adauga" dupa fiecare ingredient



Adauga reteta
Retete
din Salate reci
Salată de baby spinach cu piept de pui și rodie

Salată de baby spinach cu piept de pui și rodie

Condimentăm pieptul de pui pe ambele părți cu sare, piper, boia și restul condimentelor, apoi îl punem la prăjit într-o

0 voturi    0 comentarii
45 min
Salate reci
Salata de boeuf

Salata de boeuf

Zarzavatul deja fiert se da pe razatoarea cu gauri mari apoi se pune intrun bol, dam pe razatoare si castravetii pe care ii adaugam

21 voturi    20 comentarii
30 min
Retete de Craciun