autor:

valentina ionita

» » , , Retete de post, Salate, Salate

Salata de fasole uscata

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 08 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 08 aprilie 2009

Ingrediente
Am folosit doi pumni de fasole,2 morcovi,o bucata de telina,3 castraveciori murati, un gogosar acru ,o ceapa uscata(se poate folosi si ceapa rosie sau ceapa verde), 5 catei de usturoi, de la o lamaie, sare, piper, cimbru dupa gust., Salata se poate amesteca cu maioneza (cu ou sau de post) sau doar cu ulei dupa gust., De aceasta data eu am ales sa o asezonez cu ulei de porumb.

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

47 voturi

Mod de preparare

Fasolea se alege,se spala si se tine la inmuiat o noapte sau macar cateva ore.


Fasolea se opareste in 2-3 ape pentru a iesi toate toxinele,apoi in apa in care va fierbe se adauga putina sare, boabele trebuie sa ramana intregi. Dupa fierbere fasolea se limpezeste cu apa calda si se lasa sa se scurga bine.


Eu am ales varianta de a fierbe fasolea de aceasta data la aparatul de fiert cu aburi si astfel prin fierbere s-au eliminat automat toate toxinele.


Separat telina si morcovul se curata,se spala si se vor da pe razatoarea cu gauri mari.Castraveciorii murati , gogosarii acri se taie cubulete,ceapa curata si spalata se taie pestisori(puteti sa o frecati cu sare,spalata si stoarsa),usturoiul se piseaza sau se toaca marunt .


Se potriveste de sare, piper, de lamaie si se amesteca cu boabele de fasole.La sfarsit adaugati dupa gust maioneza sau ulei.


Se serveste rece ca atare sau ca si garnitura la preparate din carne.
Fasolea se alege,se spala si se tine la inmuiat o noapte sau macar cateva ore.


Fasolea se opareste in 2-3 ape pentru a iesi toate toxin
Retete
Alte retete din Retete de post

Salata cu fasole uscata

Pt aceasta salata, eu folosesc fasole de la conserva. Asadar, pun fasolea in strecuratoare, o spal

2 voturi    3 comentarii
30 min
Retete de post

Clatite de post

Amestecam toate ingredientele in afara de ulei. Daca vi se pare gros aluatul mai adaugati putina

1 vot    0 comentarii
15 min
Retete de post

  • 15 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Sebastian Leaha , 06 decembrie 2013

    DE CAND LUMEA

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 octombrie 2013

    Majoritatea soiurilor de fasole, dar in special cea rosie (red kidney beans), contin o toxina numita fitohemaglutinina care produce intoxicatii alimentare , atunci cand nu sunt gatite cum trebuie. Toxina poate fi dezactivata, dor prin fierbere la 100 de grade Celsius, timp de de cel putin 10 minute. Intoxicatia se manifesta in genul unei indigestii si trece in 4-5 ore. (sursa: wikipedia). Asadar, iata motivul pentru care ni se poate face rau de la fasole. Toxina se gaseste si in fasolea proaspata, nu doar in cea uscata. Eu am ales varianta de a fierbe fasolea de aceasta data la aparatul de fiert cu aburi si astfel prin fierbere s-au eliminat automat toate toxinele.

  • Fara foto

    Nicolae Aftim , 22 octombrie 2013

    De cand fasolea are toxine...?

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 februarie 2013

      Multumesc mult pt aprecieri...

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 10 februarie 2013

      valentina toti iti spun, ca esti un bucatar f. bun !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 noiembrie 2011

      Multumesc mult ...

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 21 noiembrie 2011

      O salata usoara si foarte gustoasa-trebuie de incercat.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

      Ma bucur ca ti-am putut fi de folos Tatiana si sper din suflet sa va placa...

    • tatiana

      tatiana (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

      Sper sa nu te " superi", am dat , deja, retata ta, unei pritetene care posteste si am si salvat-o intre retelele mele favorite.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 iulie 2011

      Rapida, hranitoare, gustoasa!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 02 iulie 2010

      Cred ca este o bunatate !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 decembrie 2009

      Va multumesc mult pentru aprecierile si sfaturile voastre...

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 08 decembrie 2009

      imi place si mie O prepar si eu dar fara maioneza

    • lucica mihaila

      lucica mihaila (Chef de cuisine) , 07 decembrie 2009

      Nu am facut pana acum aceasta salata dar, o voi incerca. Cred ca este fff buna.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 02 mai 2009

      Si eu o fac des ...cind este post si pun si niste masline...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

47 voturi

Ingrediente

  • Am folosit doi pumni de fasole,2 morcovi,o bucata de telina,3 castraveciori murati
  • un gogosar acru ,o ceapa uscata(se poate folosi si ceapa rosie sau ceapa verde)
  • 5 catei de usturoi, de la o lamaie
  • sare
  • piper
  • cimbru dupa gust.
  • Salata se poate amesteca cu maioneza (cu ou sau de post) sau doar cu ulei dupa gust.
  • De aceasta data eu am ales sa o asezonez cu ulei de porumb.

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita

File de Păstrăv la cuptor cu legume şi caşcaval

Se spala bine pastravii si se sterg prin tamponare cu prosoape de hartie. Se ung cu ulei de masline

5 voturi    12 comentarii
20 min
Mancaruri cu peste

Salata de sfecla rosie si branza

Este un aperitiv gustos, usor, de efect si care poate fi servit la orice ora ... Taiem branza si

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive

Flori de salcâm în aluat de clătite de post şi fără gluten

Spălăm florile de salcâm şi le lăsăm să se scurgă de apă şi să se usuce. Preparăm un

1 vot    0 comentarii
20 min
Dulciuri diverse

valentina ionita (Chef de cuisine)

Majoritatea soiurilor de fasole, dar in special cea rosie (red kidney beans), contin o toxina numita fitohemaglutinina care produce intoxicatii alimentare , atunci cand nu sunt gatite cum trebuie. Toxina poate fi dezactivata, dor prin fierbere la 100 de grade Celsius, timp de de cel putin 10 minute. Intoxicatia se manifesta in genul unei indigestii si trece in 4-5 ore. (sursa: wikipedia). Asadar, iata motivul pentru care ni se poate face rau de la fasole. Toxina se gaseste si in fasolea proaspata, nu doar in cea uscata. Eu am ales varianta de a fierbe fasolea de aceasta data la aparatul de fiert cu aburi si astfel prin fierbere s-au eliminat automat toate toxinele.

Adauga reteta
Retete
din Salate reci
Salata de vinete si ardei copt

Salata de vinete si ardei copt

Pentru inceput, vinetele si ardeiul rosu le stergem bine cu un prosop si le coacem in cuptor, plita sau gratar, dupa cum va este mai

4 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Salata cu paste, piept de pui si porumb

Salata cu paste, piept de pui si porumb

-Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj, după care se trec prin jet de apă rece și se pun la scurs într-o

2 voturi    0 comentarii
30 min
Salate