autor:

valentina ionita

» » , , Aperitive, Mancaruri cu peste, Salate

SALATA DE ICRE

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 24 martie 2009
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 24 martie 2009

Ingrediente
Icrele de stiuca si de crap se prepara la fel.Doar la prepararea icrelor de stiuca trebuie sa pastrati 2-3 lingurite de icre si le adaugati in salata de icre de stiuca la sfarsit .Bobitele adaugate la sfarsit dau un aspect mult mai placut produsului final si sunt si sanatoase.De regula la o parte de icre se folosesc doua-trei parti de ulei., Mare atentie la cantitatea de ulei folosita.Nu se pune mult ulei deoarece icrele ies gretoase si uleiul ramane deasupra,da un aspect foarte urat si prinde gust de ranced., Ceapa trebuie taiata foarte marunt si se adauga dupa gust., Puteti folosi ulei presat la rece daca aveti,este mult mai sanatos(ulei de masline,samburi de struguri, porumb).

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

80 voturi

Mod de preparare

Icrelele se spala,se curata de eventualele pielite,se sareaza daca sunt proaspete sau se mai desareaza daca sunt prea sarate .


Se lasa la scurs pentru a se pierde surplusul de apa obtinut in urma sararii sau desararii.


Icrele daca sunt pastrate la frigider se scot cel putin cu o ora inainte de preparare.


Icrele se pun intr-un castron cu o lingurita sau doua de gris si se freaca bine pana se omogenizeaza,apoi se adauga treptat cate putin ulei,amestecand continuu si in acelasi sens pentru a evita taierea(exact ca la maioneza).


Se adauga uleiul si zeama de lamaie pana se obtine consistenta dorita(ca o maioneza).Pentru o culoare frumoasa ,albicioasa si sa devina mult mai tari se toarna un pic de apa minerala.


Se potriveste de sare si zeama de lamaie dupa gust.La sfarsit adaugati ceapa(taiata foarte marunt) dupa gust sau o puteti adauga in momentul servirii . Salata de icre odata finalizata,se aseaza intr-o salatiera ornandu-se cu bucatele de masline si se pastreaza la rece.


Se pot servi pe paine prajita,biscuiti crocanti putin sarati,ardei gras,rosii.

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    lucian m (Maestru bucatar):

    Grisul il folosesc fiert in apa si racit. Alteori pun miez de paine inmuiat in apa si stors. Ceapa o pun separat, in functie de preferintele mesenilor.

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 16 ianuarie 2013

    Foarte buna salata ta de icre si eu o fac la blender iar uleiul torn incet si foarte putin si mai curand putin suc de lamaie -foarte buna.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 30 iulie 2012

    Si noua ne plac tare mult Elena... Pup...

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 iulie 2012

    Fac icre des, pt ca ne plac la dejun sau cina.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 05 iulie 2010

      O bunatate !

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 15 august 2009

      Azi am avut o petrecere si am facut si icre,tot simple.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 05 iulie 2009

      Eu le fac simple. Nu pun nici paine nici gris si ies mai fine.

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 18 iunie 2009

      Eu le fac cu paine inmuiata,iar ceapa o dau pe razatoare.Nu stiam ca se pot face si cu icre proaspete,eu le fac dor din cele puse de mine cu sare la frigider.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 24 martie 2009

      Icrele proaspete, curatate de pielita le tin cateva minute pe baie de abur, frecand cu lingura de lemn pana isi schimba culoarea. Nu adaug nimic pana nu am desfacut bine bobitele de icre.Odata adaugat uleiul nu se mai zdrobesc toate. In loc de gris se poate folosii felie de paine alba muita in apa sau in lapte daca se servesc imediat Se pot drege cu albus crud (se mai intampla)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

15 min

80 voturi

Ingrediente

  • Icrele de stiuca si de crap se prepara la fel.Doar la prepararea icrelor de stiuca trebuie sa pastrati 2-3 lingurite de icre si le adaugati in salata de icre de stiuca la sfarsit .Bobitele adaugate la sfarsit dau un aspect mult mai placut produsului final si sunt si sanatoase.De regula la o parte de icre se folosesc doua-trei parti de ulei.
  • Mare atentie la cantitatea de ulei folosita.Nu se pune mult ulei deoarece icrele ies gretoase si uleiul ramane deasupra,da un aspect foarte urat si prinde gust de ranced.
  • Ceapa trebuie taiata foarte marunt si se adauga dupa gust.
  • Puteti folosi ulei presat la rece daca aveti,este mult mai sanatos(ulei de masline,samburi de struguri
  • porumb).

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de valentina ionita

Salata de sfecla rosie si branza

Este un aperitiv gustos, usor, de efect si care poate fi servit la orice ora ... Taiem branza si

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive

Flori de salcâm în aluat de clătite de post şi fără gluten

Spălăm florile de salcâm şi le lăsăm să se scurgă de apă şi să se usuce. Preparăm un

1 vot    0 comentarii
20 min
Dulciuri diverse

Dulceata din flori de salcam

Se spala in apa rece florile de salcam, se indeparteaza coditele alegand numai florile si se lasa

1 vot    0 comentarii
1h
Conserve si muraturi

kok miori (Chef de cuisine)

Foarte buna salata ta de icre si eu o fac la blender iar uleiul torn incet si foarte putin si mai curand putin suc de lamaie -foarte buna.



Adauga reteta
Retete
din Salate reci
Crema de mazare cu avocado

Crema de mazare cu avocado

Scoatem conţinutul conservei şi turnăm mazărea boabe într-o strecurătoare, apoi o clătim cu un jet de apă rece, după care

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Salata de sfecla rosie si branza

Salata de sfecla rosie si branza

Este un aperitiv gustos, usor, de efect si care poate fi servit la orice ora ... Taiem branza si sfecla cuburi de marimea dorita. Amestecam

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive