Salată de legume crude şi sardine marinate

Timp pregatire
140 minute
Complexitate
redusa
Salată de legume crude şi sardine marinate

Ingrediente

  • pentru salata
  • 200 g morcovi dulci
  • 400 g telina
  • 80 g pastarnac
  • 50 g masline fara samburi
  • 1 buc ceapa mare alba
  • 400 g sardine marunte
  • pentru maioneza
  • 1 gălbenuş de ou crud
  • 1 galbenuş de ou fiert
  • 1 cartof mic fiert
  • 150 ml ulei floarea soarelui
  • zeama de la o lămâie
  • sare si piper negru macinat
  • pentru ornarea salatei
  • 100 g morcov dulce
  • 2 linguri maioneza
  • masline
  • 2 sardine intregi

Mod de preparare

Prima etapa a acestui fel de salata este marinarea sardinelor.

Marinatul il prepar din: 1 parte otet, 3 parti apa, 2 lingurite zahar, 8 boabe de piper negru, 1 foaie dafin, cateva cuisoare, sare, 1 varf lingutita boabe de mustar, cateva boabe de coriandru. Le fierb un trei- patru clocote. Pun capac peste craticioara si dau la racit.

Eu imi fac cumparaturile de la Billa, pentru ca stau la 5 min de acest magazin. Acolo gasesc pungi cu sardine crude de 400 grame sau 1 Kg si toate ingredientele pentru salata.

Curat sardinele de mate, cap si codite, le spal bine in mai multe ape, apoi le asez intr-o craticioara cu ceapa taiata pestisor si torn peste ele amestecul din otet caldut, chiar spre rece si las la macerat 2 ore.

Nu trebuie oparit pestele!!!

Aceasta operatie se poate face cu o zi inainte, sau cu 2 ore inainte de a ne apuca de salata.

Rad legumele crude in acelasi castron, alternativ. Legumele eu le rad marunt. Se adauga 1 lingura de masline negre fara samburi si sardinele marinate taiate in doua si ceapa marinata taiata pestisori.

Maioneza, eu o prepar dintr-un cartof mic fiert, pasat fierbinte, un galbenus de ou fiert, pasat fierbinte si un galbenus crud, sare si zeama de la o lamaie. Frec cu mixerul sau manual cu o lingura de lemn, impreuna cu uleiul de floarea soarelui.

Pun maioneza in salata de cruditati atat cat sa se lege ingredientele. O asez intr-un castron cu gura evazata special cumparat pentru salate, o acopar cu maioneza si morcov crud, ras, pe margine. Am ornat-o cu masline si sardine marinate sub forma de ceas.

Am optat pentru acest fel de a orna salata pentru ca se petrece un "ceas" bun, minunat la cina, si cu aceasta salata pe masa. Este un fel de a spune "Pofta buna"!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise