Salata de legume fara carne (tip boeuf)

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa
Salata de legume fara carne (tip boeuf)

Ingrediente

  • 3-4 cartofi
  • 1-2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 4-5 castraveti acri
  • 2 oua
  • 50 ml ulei
  • 2 linguri mustar
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • 50 g mazare congelata sau la borcan
  • 1 ceapa mai micuta
  • 1 legatura de patrunjel
  • sare, piper dupa gust

Mod de preparare

Din legumele fierte intregi ramase de la Supa de rosii cu verdeturi si zdrente de ou am preparat un aperitiv nemaipomenit de gustos. Arata ca si salata boeuf, contine aceleasi ingrediente, dar nu are niciun pic de carne.

Daca ati facut supica, aveti deja legumele fierte. Daca nu, puneti la fiert in 2 litri de apa cu putina sare morcovii, cartofii si pastarnacul. Lasati-le sa fiarba 20 minute la foc mic. Se va lungi timpul de preparare, dar nu trebuie sa va deranjeze asta. Salata va fi la fel de buna. :)

Tocati foarte marunt sau dati pe razatoarea mare (daca va grabiti) legumele fierte si puneti-le intr-un castron. Dati castravetii pe razatoare, stoarceti zeama si puneti-i peste legume. Adaugati mazarea din borcan (daca folositi mazare congelata sau proaspata, trebuie sa o fierbeti separat 15 minute in 250 ml apa cu putina sare, in timp ce se fierb legumele).

Din cele doua galbenusuri, mustar, zeama de lamaie, sare, piper si ulei preparati maioneza.

Prajiti albusurile intr-o lingura de ulei doar 1-2 minute, pana se incheaga, tocati-le si adaugati-le in compozitie impreuna cu verdeata tocata si maioneza. Pastrati putina maioneza pentru ornat. Omogenizati compozitia, condimentati si puneti salata pe un platou. Ornati cu maioneza, patrunjel, feliute de castraveti acri, ridichi, masline, etc.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise