Inainte de a fi preparat, nopales-ul (o specie de cactus comestibil) trebuie trecut printr-un jet de apa rece pentru a inlatura excesul de suc in care a stat la marinat, apoi se taie felii de aproximativ 1,5 cm (sau poate fi tocat cubulete, dupa preferinta).
Ceapa se toaca marunt, dar indeajuns de mare incat sa se distinga culoarea rosie a cepei; la fel se procedeaza si cu rosiile.
Spre final se adauga si boabele de porumb dulce, fiert.
La sfarsit se asezoneaza cu sare, piper, un strop de ulei de masline sau de porumb si cu 1/2 legatura de coriandru proaspat(un ingredient nelipsit din bucataria mexicana!).
Reteta face parte din programul de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis si Restaurantul El Torito.
Reteta mexicana a fost oferita si preparata de Restaurantul El Torito si poate fi degustata zilnic, in cadrul restaurantului din Str. Iancu Capitanu nr.30, sector 2, Bucuresti.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii