autor:

murigneau

» » Salate de legume

Salata de ridichi de negre

Autor: murigneau (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 noiembrie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Ridichile de iarna, morcovii si telina se curata, se spala se dau pe razatoare.


O parte din ridichi se taie in felii subtiri si se aseaza separat in salatiera. Peste acestea se toarna otetul, uleiul si mierea pentru a le lua din tarie.


Se pune apoi in salatiera si continutul dat prin razatoare.


Se condimenteaza dupa gust.


Ridichea este colecistochinetica, antirahitica, curata rinichii si ficatul de substante nocive. La utilizare, ridichea trebuie cit mai putin prelucrata, de aceea se consuma ca atare sau in salate combinata cu alte legume.


Pentru cei care nu suporta gustul ei se recomanda sa stoarca ridichea inainte de a o amesteca cu morcovii sau telina, pentru a indeparta zeama ce li se pare amara.


Pofta Buna!

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • Manolovici Eugen

    Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 10 februarie 2013

    de retinut.

  • Manolovici Eugen

    Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 30 iunie 2010

    Ai trimis reteta pe 17 noiembrie 2009, uite azi 30 iunie, am avut nevoie de ea !!!, mersi !. Si acum s-a vazut utilitatea postarii ei ?, nu ?.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010

    O bunatate !

    • Fara foto

      mira (Chef de cuisine) , 30 mai 2010

      E bine sa ne amintim cat mai des sa folosim ridichi negre.

    • Fara foto

      Estera Flori (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

      Sanatoasa si gustoasa,felicitari

    • Fara foto

      marta gabriela , 02 mai 2010

      interesanta ,nu am facut niciodata si cu morcov.Si eu o fac tot cu ridiche rasa dar, nu o storc. Pentru cei care au astm ,se taie o ridiche in doua ,se scobeste putin,se pune putin zahar si se lasa peste noapte iar dimineata se bea sucul format

    • titza

      titza (Chef de cuisine) , 18 martie 2010

      Eu nu as inlatura zeama ridichilor pentru ca tocmai aici se afla principiile curative. Interesanta si varianta lui Eugen, care ne propune sa mestecam salata inainte de a o servi la masa. Bineinteles ca va iesi o salata... gata digerata!

    • panseluta

      panseluta (Chef de cuisine) , 09 februarie 2010

      imi place .salvata !

    • Fara foto

      eugen , 04 februarie 2010

      este mai buna daca tai ridichea felii subtiri, pui ulei, otet si piper pisat se mesteca si se lasa la tempersatura camerei 30 min timp in care se mesteca.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 27 decembrie 2009

      O bunatate,felicitari.

    • Fara foto

      loredana , 13 decembrie 2009

      ...e foarte buna... dar si cu un mar ras e delicioasa..

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 22 noiembrie 2009

      Foarte gustoasa. Eu adaug si putina branza de vaci

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

57 voturi

Ingrediente

  • 2-3 ridichi de iarna
  • 2 morcovi,
  • ½ telina
  • 2 lingurite de miere
  • 2 linguri otet
  • 3 linguri de ulei
  • ½ lamaie
  • piper

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de murigneau

Salata verde cu ridichi

Se curata si se spala bine legumele. Ridichile, usturoiul si ceapa se taie marunt. Un catel de usturoi

10 voturi    15 comentarii
30 min
Salate reci

Rasolul de porc cu varza calita

Rasolul se impaneaza cu usturoi. Se condimenteaza cu sare, vegeta si piper dupa gust si se aseaza

1 vot    5 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Mititei gustosi

Gustul al mititeilor este dat de seul si carnea de oaie in amestec cu cea de porc sau vita. Dupa

23 voturi    19 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Manolovici Eugen (Chef de cuisine)

de retinut.

Ti-a placut? Da-o mai departe!
coca cola

Adauga ingredientele pe care le ai la dispozitie si vei gasi retetele dorite pentru cei dragi.



Adauga reteta
Retete
din Salate de legume
Salata de legume cu sos de usturoi si iaurt

Salata de legume cu sos de usturoi si iaurt

Tocam varza fideluta, ca pentru salata, o frecam cu putina sare si o stropim cu zeama de lamaie. Rosiile le taiem in feliute subtiri,

1 vot    0 comentarii
15 min
Salate de legume
Salata de vinete cu maioneza de telina

Salata de vinete cu maioneza de telina

Coacem vinetele, presaram sare peste ele si le lasam cateva minute sa se mai raceasca apoi le curatam sub jet de apa rece. Le punem

1 vot    1 comentariu
30 min
Salate de legume