autor:

Mihaela11

» » Salate de legume

Salata de sfecla rosie cu usturoi

Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 februarie 2010
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Sfecla rosie se spala si se pune la fiert in coaja 45 de minute( dupa ce apa a inceput sa fiarba).


Se curata de coaja si se lasa sa se raceasca, apoi se da pe razatoarea mare.


Se pune intr-un bol si se adauga sarea, chiminul, uleiul de masline, otetul balsamic si usturoiul trecut prin presa de usturoi. amesteca bine si se decoreaza cu masline negre.


Se serveste ca salata la fripturi, sosuri.


Pofta buna!

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine):

    Si eu pregatesc asa salata de sfecla si este foarte apreciata de familia mea, doar ca eu prefer sa pun chimenul intreg, nu macinat. Pregatesc salata cu o zi inainte de a o servi si astfel aromele au timp sa se amestece,iar semintele de chimen se umfla putin si gustul salatei este grozav...

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • costy1969

    costy1969 (Chef de cuisine) , 04 martie 2010

    reteta este foarte buna,merita incercata, totusi consider ca sfecla trebuie coapta ,prin fierbere mai pierde din nutrienti.in ceea ce priveste chimenul ,pentru eliberarea uleiurilor volatile si implicit aromatizarea preparatului el trebuie intradevar pisat,intr-un mojar si adaugat .felicitari.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 februarie 2010

    Foarte buna.

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 24 februarie 2010

    Buna si cu usturoi.

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 23 februarie 2010

      Buna si sanatoasa.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

10 voturi

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • -1 kg sfecla rosie
  • -5-6 catei de usturoi
  • -4 linguri ulei de masline
  • -4 linguri otet balsamic
  • -2 lingurite chimin macinat
  • -1/2 lingurita sare( sau dupa gust)
  • -cateva masline negre pentru decor

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Mihaela11

"Melanzane alla Parmigiana"

Vinetele se taie pe lung in felii de cca 1,5 cm, se sareaza si se aseaza intr-o strecuratoare , punand

1 vot    0 comentarii
3h 30 min
Retete vegetariene

Curcan la cuptor

Friptura de curcan Curcanul daca este congelat trebuie dezghetat lent in frigider si nu la temperatura

5 voturi    4 comentarii
4h 30 min
Retete de Pasti

"Um Ali" 2

Painea se rupe in bucati de cca 3-4 cm si se aseaza in vasul termorezistent. Se presara cu stafidele,fulgii

5 voturi    7 comentarii
40 min
Budinci

costy1969 (Chef de cuisine)

reteta este foarte buna,merita incercata, totusi consider ca sfecla trebuie coapta ,prin fierbere mai pierde din nutrienti.in ceea ce priveste chimenul ,pentru eliberarea uleiurilor volatile si implicit aromatizarea preparatului el trebuie intradevar pisat,intr-un mojar si adaugat .felicitari.

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Salate de legume
Salata de legume cu sos de usturoi si iaurt

Salata de legume cu sos de usturoi si iaurt

Tocam varza fideluta, ca pentru salata, o frecam cu putina sare si o stropim cu zeama de lamaie. Rosiile le taiem in feliute subtiri,

1 vot    0 comentarii
15 min
Salate de legume
Salata de vinete cu maioneza de telina

Salata de vinete cu maioneza de telina

Coacem vinetele, presaram sare peste ele si le lasam cateva minute sa se mai raceasca apoi le curatam sub jet de apa rece. Le punem

1 vot    0 comentarii
30 min
Salate de legume