autor:

Mihaela11

» » Salate

Salata de sfecla rosie cu usturoi

Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 februarie 2010

Ingrediente
Avem nevoie de:, -1 kg sfecla rosie, -5-6 catei de usturoi, -4 linguri ulei de masline, -4 linguri otet balsamic, -2 lingurite chimin macinat, -1/2 lingurita sare( sau dupa gust), -cateva masline negre pentru decor

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

10 voturi

Mod de preparare

Sfecla rosie se spala si se pune la fiert in coaja 45 de minute( dupa ce apa a inceput sa fiarba).


Se curata de coaja si se lasa sa se raceasca, apoi se da pe razatoarea mare.


Se pune intr-un bol si se adauga sarea, chiminul, uleiul de masline, otetul balsamic si usturoiul trecut prin presa de usturoi. amesteca bine si se decoreaza cu masline negre.


Se serveste ca salata la fripturi, sosuri.


Pofta buna!
Retete
Alte retete din Salate

Salata de mei cu legume coapte

Legumele se spala, se curata si se taie bucati potrivite. Se pun intr-o tava tapetata cu hartie

0 voturi    0 comentarii
1h
Salate

Salata cu dovlecei pane si sos tartar

Curatati dovleceii de coaja si taiati-i batoane; Puneti-i intr-o sita la scurs si puneti sare pe

2 voturi    0 comentarii
10 min
Salate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine):

    Si eu pregatesc asa salata de sfecla si este foarte apreciata de familia mea, doar ca eu prefer sa pun chimenul intreg, nu macinat. Pregatesc salata cu o zi inainte de a o servi si astfel aromele au timp sa se amestece,iar semintele de chimen se umfla putin si gustul salatei este grozav...

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • costy1969

    costy1969 (Chef de cuisine) , 04 martie 2010

    reteta este foarte buna,merita incercata, totusi consider ca sfecla trebuie coapta ,prin fierbere mai pierde din nutrienti.in ceea ce priveste chimenul ,pentru eliberarea uleiurilor volatile si implicit aromatizarea preparatului el trebuie intradevar pisat,intr-un mojar si adaugat .felicitari.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 februarie 2010

    Foarte buna.

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 24 februarie 2010

    Buna si cu usturoi.

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 23 februarie 2010

      Buna si sanatoasa.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

10 voturi

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • -1 kg sfecla rosie
  • -5-6 catei de usturoi
  • -4 linguri ulei de masline
  • -4 linguri otet balsamic
  • -2 lingurite chimin macinat
  • -1/2 lingurita sare( sau dupa gust)
  • -cateva masline negre pentru decor

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela11

Bruschete cu rosii, ardei si za'atar

Se amesteca intr-un bol untul moale scos din timp din frigider cu 1/3lingurita de sare si se adauga

4 voturi    1 comentariu
25 min
Aperitive

Bomboane Raffaello 1

Alunele nesarate se prajesc intr-o tigaie antiaderenta . Se amesteca untul, zaharul, laptele praf

4 voturi    1 comentariu
30 min
Dulciuri diverse

Bomboane Raffaello 2

Alunele de padure nesarate se prajesc intr-o tigaie antiaderenta. Amestecam nuca de cocos cu laptele

1 vot    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse

costy1969 (Chef de cuisine)

reteta este foarte buna,merita incercata, totusi consider ca sfecla trebuie coapta ,prin fierbere mai pierde din nutrienti.in ceea ce priveste chimenul ,pentru eliberarea uleiurilor volatile si implicit aromatizarea preparatului el trebuie intradevar pisat,intr-un mojar si adaugat .felicitari.



Adauga reteta
Retete
din Salate de legume
Salata cu tofu

Salata cu tofu

Verdeturile le spalam bine . Salata romana o rupem cu mana , iar de la varza kalettes rupem frunzele ofilite. Apio il taiem in bucati

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete vegetariene
Salata de boeuf

Salata de boeuf

Se fierb carnea si legumele si se lasa la racit. Taiem cubulete mici cartofii, carnea, morcovii si muraturile si le punem intr-un

6 voturi    0 comentarii
2h 40 min
Aperitive