autor:

Mihaela11

» » Salate

Salata de sfecla rosie cu usturoi

Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 februarie 2010
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 februarie 2010

Ingrediente
Avem nevoie de:, -1 kg sfecla rosie, -5-6 catei de usturoi, -4 linguri ulei de masline, -4 linguri otet balsamic, -2 lingurite chimin macinat, -1/2 lingurita sare( sau dupa gust), -cateva masline negre pentru decor

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

10 voturi

Mod de preparare

Sfecla rosie se spala si se pune la fiert in coaja 45 de minute( dupa ce apa a inceput sa fiarba).


Se curata de coaja si se lasa sa se raceasca, apoi se da pe razatoarea mare.


Se pune intr-un bol si se adauga sarea, chiminul, uleiul de masline, otetul balsamic si usturoiul trecut prin presa de usturoi. amesteca bine si se decoreaza cu masline negre.


Se serveste ca salata la fripturi, sosuri.


Pofta buna!

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine):

    Si eu pregatesc asa salata de sfecla si este foarte apreciata de familia mea, doar ca eu prefer sa pun chimenul intreg, nu macinat. Pregatesc salata cu o zi inainte de a o servi si astfel aromele au timp sa se amestece,iar semintele de chimen se umfla putin si gustul salatei este grozav...

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • costy1969

    costy1969 (Chef de cuisine) , 04 martie 2010

    reteta este foarte buna,merita incercata, totusi consider ca sfecla trebuie coapta ,prin fierbere mai pierde din nutrienti.in ceea ce priveste chimenul ,pentru eliberarea uleiurilor volatile si implicit aromatizarea preparatului el trebuie intradevar pisat,intr-un mojar si adaugat .felicitari.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 februarie 2010

    Foarte buna.

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 24 februarie 2010

    Buna si cu usturoi.

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 23 februarie 2010

      Buna si sanatoasa.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

10 voturi

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • -1 kg sfecla rosie
  • -5-6 catei de usturoi
  • -4 linguri ulei de masline
  • -4 linguri otet balsamic
  • -2 lingurite chimin macinat
  • -1/2 lingurita sare( sau dupa gust)
  • -cateva masline negre pentru decor

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Mihaela11

Bomboane Raffaello 1

Alunele nesarate se prajesc intr-o tigaie antiaderenta . Se amesteca untul, zaharul, laptele praf

3 voturi    1 comentariu
30 min
Dulciuri diverse

Bomboane Raffaello 2

Alunele de padure nesarate se prajesc intr-o tigaie antiaderenta. Amestecam nuca de cocos cu laptele

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse

Somon la cuptor cu garnitura de sos de lamaie cu capere

Fileul de somon se aseaza intr-un vas termorezistent pentru cuptor tapetat cu hartie de pergament

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

costy1969 (Chef de cuisine)

reteta este foarte buna,merita incercata, totusi consider ca sfecla trebuie coapta ,prin fierbere mai pierde din nutrienti.in ceea ce priveste chimenul ,pentru eliberarea uleiurilor volatile si implicit aromatizarea preparatului el trebuie intradevar pisat,intr-un mojar si adaugat .felicitari.



Adauga reteta
Retete
din Salate de legume
Ardei c opti umpluti cu vinete

Ardei c opti umpluti cu vinete

Spalam legumele. Coacem vinetele prin metoda clasica - de obicei eu folosesc o cratita mare de otel cu fund dublu. Cand sunt coapte

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Salata de ardei copti

Salata de ardei copti

Spălaţi ardeii, ii puneţi la copt pe gratar, plită, în cuptor; alegeţi dumneavoastră variant care vă place mai mult. Îi

0 voturi    0 comentarii
1h
Salate