autor:

Mihaela11

» » Salate de legume

Salata de sfecla rosie cu usturoi

Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 februarie 2010
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Sfecla rosie se spala si se pune la fiert in coaja 45 de minute( dupa ce apa a inceput sa fiarba).


Se curata de coaja si se lasa sa se raceasca, apoi se da pe razatoarea mare.


Se pune intr-un bol si se adauga sarea, chiminul, uleiul de masline, otetul balsamic si usturoiul trecut prin presa de usturoi. amesteca bine si se decoreaza cu masline negre.


Se serveste ca salata la fripturi, sosuri.


Pofta buna!

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine):

    Si eu pregatesc asa salata de sfecla si este foarte apreciata de familia mea, doar ca eu prefer sa pun chimenul intreg, nu macinat. Pregatesc salata cu o zi inainte de a o servi si astfel aromele au timp sa se amestece,iar semintele de chimen se umfla putin si gustul salatei este grozav...

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • costy1969

    costy1969 (Chef de cuisine) , 04 martie 2010

    reteta este foarte buna,merita incercata, totusi consider ca sfecla trebuie coapta ,prin fierbere mai pierde din nutrienti.in ceea ce priveste chimenul ,pentru eliberarea uleiurilor volatile si implicit aromatizarea preparatului el trebuie intradevar pisat,intr-un mojar si adaugat .felicitari.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 februarie 2010

    Foarte buna.

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 24 februarie 2010

    Buna si cu usturoi.

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 23 februarie 2010

      Buna si sanatoasa.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

10 voturi

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • -1 kg sfecla rosie
  • -5-6 catei de usturoi
  • -4 linguri ulei de masline
  • -4 linguri otet balsamic
  • -2 lingurite chimin macinat
  • -1/2 lingurita sare( sau dupa gust)
  • -cateva masline negre pentru decor

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Mihaela11

Briose cu migdale si smochine

Se amesteca ingredientele cu mixerul pana se omogenizeaza. Se incalzeste cuptorul la 180ᵒC. In

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Prajituri

Fasole batuta

Preparare Fasolea se lasa la inmuiat in apa rece 3-4 ore. Se spala si se pune la fiert; dupa ce

12 voturi    10 comentarii
2h
Retete de post

Prajitura amandina

Blatul Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se mixeaza pana se intaresc . Galbenusurile

40 voturi    18 comentarii
3h
Prajituri

costy1969 (Chef de cuisine)

reteta este foarte buna,merita incercata, totusi consider ca sfecla trebuie coapta ,prin fierbere mai pierde din nutrienti.in ceea ce priveste chimenul ,pentru eliberarea uleiurilor volatile si implicit aromatizarea preparatului el trebuie intradevar pisat,intr-un mojar si adaugat .felicitari.

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Descarca gratuit cartea 50 de dulciuri fara zahar
Retete
din Salate de legume
Salata vegana cu hrisca si legume

Salata vegana cu hrisca si legume

Hrisca se spala in mai multe ape, se pune intr-un bol, se acopera cu apa si se lasa sa se hidrateze aproximativ o ora. Legumele se

1 vot    0 comentarii
1h
Salate de legume
Salata de linte cu halloumi

Salata de linte cu halloumi

Lintea se pune in apa fierbinte si se fierbe in jur de 30 de minute apoi se scurge. Branza se pune pe gratar cu putin ulei de masline,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Salate de legume