autor:

Cely Snijec

» » Conserve si muraturi

Salata de toamna cu ciuperci de padure

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 august 2009

Ingrediente
2 kg gogosari, un kg ardei kapia, un kg ardei gras, 2 kg ceapa, 2 kg ciuperci de padure (ghebe), 1/2 l otet, sare mare, piper, ienibahar,boabe de mustar.foi de dafin, frunze de visin, 50 ml ulei, 100 g miere de albine sau zahar

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

12 voturi

Mod de preparare

Speli, cureti legumele. Ceapa si ciupercile le tai juliene. Ciupercile le fierbi 20 minute.Celelalte legume le tai fasii. Faci un bait din: o parte Otet, 4 parti apa. La un litru de lichid adaugi o lingura de sare mare, 2 linguri miere sau zahar, condimente. Cand baitzul colocoteste, treci legumele prin el pana isi schimba culoarea(cateva secunde).La final oparesti si ciupercile in baitz. Amesteci salata, adaugi mierea si uleiul ramas in baitzul in care au clocotit legumele. Asezi salata in borcane, umplii cu baitzul clocotit. Capsezi , sterilizezi 15-20 minute. Lasi sa se raceasca treptat. Pastrezi in beci sau la camara.
Retete
Alte retete din Conserve si muraturi

Dulceata de rabarbura cu nuci si menta

Stiu ca nu este momentul potrivit pt aceasta retata, dar, gospodinele interesate o pot salva si folosi

5 voturi    2 comentarii
1h
Conserve si muraturi

Castraveti murati

Se pune apa la fiert cu foi de dafin, piper, sare in proportie de 50 g de sare la 1 litru de apa.

48 voturi    7 comentarii
1h
Conserve si muraturi

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Estera Flori (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

    interesanta reteta am sa o pregatesc si eu la toamna.

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 15 august 2009

    Felicitari,cred ca sunt un deliciu.

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 14 august 2009

    Interesanta salata ta !

Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

12 voturi

Ingrediente

  • 2 kg gogosari
  • un kg ardei kapia
  • un kg ardei gras
  • 2 kg ceapa
  • 2 kg ciuperci de padure (ghebe)
  • 1/2 l otet
  • sare mare
  • piper
  • ienibahar,boabe de mustar.foi de dafin
  • frunze de visin
  • 50 ml ulei
  • 100 g miere de albine sau zahar

Raporteaza reteta

Retete
de Cely Snijec

Salata cu ciuperci si carne de pui

Incorporam carnea de pui maruntita cu ciupercutele taiate juliene, cascavalul dat pe razatoare,cuburi

49 voturi    9 comentarii
20 min
Aperitive

Salata de toamna cu gogonele

Speli legumele, le cureti. Tai fasii de ardei si gogosari,felii de morcov, ceapa,gogonele. Faci un

18 voturi    2 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi

FRIPTURA CU DULCEATA DE ARDEI IUTE

Condimentez carnea cu amestecul de piper, sare, enibahar, ncsoara macinate, las la frigider pentru

4 voturi    6 comentarii
2h
Fripturi

Estera Flori (Chef de cuisine)

interesanta reteta am sa o pregatesc si eu la toamna.



Adauga reteta
Retete
din Conserve si muraturi
Kapia copti la borcan

Kapia copti la borcan

Ardeiii spalati,uscati,se pun la copt pe gratar sau in cuptor;dupa ce s-au curatat de coaja,se rup fasii,se pun in borcane,deasupra

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Ardei gras la borcan pentru iarna

Ardei gras la borcan pentru iarna

Ardeiii curatati de cotoare si seminte,spalati,se oparesc 4min in apa clocotita cu sare(1lingura la 1l de apa),se scot intr-un vas cu

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi