autor:

Cely Snijec

» » Conserve si muraturi

Salata de toamna cu ciuperci de padure

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 august 2009

Ingrediente
2 kg gogosari, un kg ardei kapia, un kg ardei gras, 2 kg ceapa, 2 kg ciuperci de padure (ghebe), 1/2 l otet, sare mare, piper, ienibahar,boabe de mustar.foi de dafin, frunze de visin, 50 ml ulei, 100 g miere de albine sau zahar

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

12 voturi

Mod de preparare

Speli, cureti legumele. Ceapa si ciupercile le tai juliene. Ciupercile le fierbi 20 minute.Celelalte legume le tai fasii. Faci un bait din: o parte Otet, 4 parti apa. La un litru de lichid adaugi o lingura de sare mare, 2 linguri miere sau zahar, condimente. Cand baitzul colocoteste, treci legumele prin el pana isi schimba culoarea(cateva secunde).La final oparesti si ciupercile in baitz. Amesteci salata, adaugi mierea si uleiul ramas in baitzul in care au clocotit legumele. Asezi salata in borcane, umplii cu baitzul clocotit. Capsezi , sterilizezi 15-20 minute. Lasi sa se raceasca treptat. Pastrezi in beci sau la camara.
Retete
Alte retete din Conserve si muraturi

Dulceata de capsuni

Se pregateste un sirop de apa si zahar care se pune la fiert, cand zaharul s-a topit destul de bine

18 voturi    10 comentarii
25 min
Conserve si muraturi

Gogosari a la dicarmencitta

Spalam gososarii, ii taiem si ii curatam de seminte. Punem 2 l de apa, 1 kg de zahar intr-o cratita

30 voturi    12 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Estera Flori (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

    interesanta reteta am sa o pregatesc si eu la toamna.

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 15 august 2009

    Felicitari,cred ca sunt un deliciu.

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 14 august 2009

    Interesanta salata ta !

Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

12 voturi

Ingrediente

  • 2 kg gogosari
  • un kg ardei kapia
  • un kg ardei gras
  • 2 kg ceapa
  • 2 kg ciuperci de padure (ghebe)
  • 1/2 l otet
  • sare mare
  • piper
  • ienibahar,boabe de mustar.foi de dafin
  • frunze de visin
  • 50 ml ulei
  • 100 g miere de albine sau zahar

Raporteaza reteta

Retete
de Cely Snijec

Pastrav la cuptor

Pestele spalat, il condimentam cu sare si piper,stropim cu zeama de lamaie, lasam 15 minute la frigider,dupa

11 voturi    11 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste

Salata cu ciuperci si carne de pui

Incorporam carnea de pui maruntita cu ciupercutele taiate juliene, cascavalul dat pe razatoare,cuburi

49 voturi    9 comentarii
20 min
Aperitive

Salata de toamna cu gogonele

Speli legumele, le cureti. Tai fasii de ardei si gogosari,felii de morcov, ceapa,gogonele. Faci un

19 voturi    2 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi

Estera Flori (Chef de cuisine)

interesanta reteta am sa o pregatesc si eu la toamna.

Adauga reteta
Retete
din Conserve si muraturi
Dulceata de afine

Dulceata de afine

Afinele curatate,spalate,scurse,se pun intr-un vas cu zahar,apa,si se lasa pe foc 45min pana se leaga siropul;la sfarsit se stoarce

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Conserve si muraturi
Kapia copti la borcan

Kapia copti la borcan

Ardeiii spalati,uscati,se pun la copt pe gratar sau in cuptor;dupa ce s-au curatat de coaja,se rup fasii,se pun in borcane,deasupra

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi