autor:

Cely Snijec

» » Conserve si muraturi

Salata de toamna cu ciuperci de padure

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 august 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Speli, cureti legumele. Ceapa si ciupercile le tai juliene. Ciupercile le fierbi 20 minute.Celelalte legume le tai fasii. Faci un bait din: o parte otet, 4 parti apa. La un litru de lichid adaugi o lingura de sare mare, 2 linguri miere sau zahar, condimente. Cand baitzul colocoteste, treci legumele prin el pana isi schimba culoarea(cateva secunde).La final oparesti si ciupercile in baitz. Amesteci salata, adaugi mierea si uleiul ramas in baitzul in care au clocotit legumele. Asezi salata in borcane, umplii cu baitzul clocotit. Capsezi , sterilizezi 15-20 minute. Lasi sa se raceasca treptat. Pastrezi in beci sau la camara.

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Estera Flori (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

    interesanta reteta am sa o pregatesc si eu la toamna.

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 15 august 2009

    Felicitari,cred ca sunt un deliciu.

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 14 august 2009

    Interesanta salata ta !

Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

12 voturi

Ingrediente

  • 2 kg gogosari
  • un kg ardei kapia
  • un kg ardei gras
  • 2 kg ceapa
  • 2 kg ciuperci de padure (ghebe)
  • 1/2 l otet
  • sare mare
  • piper
  • ienibahar,boabe de mustar.foi de dafin
  • frunze de visin
  • 50 ml ulei
  • 100 g miere de albine sau zahar

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Cely Snijec

FRIPTURA CU DULCEATA DE ARDEI IUTE

Condimentez carnea cu amestecul de piper, sare, enibahar, ncsoara macinate, las la frigider pentru

3 voturi    1 comentariu
2h
Fripturi

Somon la tigaie cu sos de susan

Cartofii intregi se dau la fiert cu sare. Somonul file, stropit cu zeama de lamaie, se asaza pe

1 vot    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu peste

Scrumbie marinata

Pestele curatat se spala,se sterge cu un servet si se lasa sa se zvante.Intre timp taiem ceapa-pestisori,

7 voturi    2 comentarii
15 min
Aperitive cu peste

Estera Flori (Chef de cuisine)

interesanta reteta am sa o pregatesc si eu la toamna.

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Conserve si muraturi
Compot de visine

Compot de visine

Se pun in fiecare borcan cate 10 visine, se adauga zaharul si apa pana la buza borcanului. Se inchide ermetic cu un capac si se agita

0 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Conserve si muraturi
Oua de prepelita murate

Oua de prepelita murate

Se fierb ouale tari dupa care se curata de coaja. Se fierbe apa cu mirodenii, iar cand incepe sa clocoteasca se adauga otetul. Sfecla

1 vot    2 comentarii
1h 15 min
Conserve si muraturi