autor:

Mihaela11

» » , Retete de Craciun, Salate de legume

Salata de vinete cu pasta de susan- Mutabal betinjean –specific tarilor arabe

Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 30 mai 2010
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se pun vinete la copt pe o plita pe aragaz.


Se lasa sa se raceasca si se curata de coaja.


Se pun la scurs cca A de ora , apoi se toaca marunt.


Se pun vinetele tocate intr-un bol si se adauga pasta de susan, sucul de lamaie, iaurtul si usturoiul.


Se amesteca bine si se potrivesc de sare. decoreaza dupa gust cu frunze de menta verde, masline, rosii, castraveti .


Se toarna putin ulei de masline pe salata.


Se servesc cu lipie araba si optional mujdei de usturoi cu lamaie si ardei iute tocat.


Lipia araba se rupe in bucatele si se foloseste ca o lingura pentru a lua salata de vinete de pe platou.


Acesta este stilul arab de a manca salata de vinete, de fasole, de laptuci,Baba Ghanouj , hummus,etc.


Pofta buna!

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • samira2

    samira2 (Chef de cuisine):

    Este preferata mea,si imi place mult sa o ornez cu bucatele de rosii tocate marunt,are un gust deosebit.

  • 19 comentarii
  • Fara foto

  • Manolovici Eugen

    Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 10 februarie 2013

    nota 10 !

  • Fara foto

    Floare de colt (Chef de cuisine) , 26 decembrie 2012

    Ce combinatie placuta !!! Multumesc mult !

  • Lucia

    Lucia (Chef de cuisine) , 20 iulie 2012

    O bunatate... mmmmmm Si o prezentare foarte frumoasa!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 25 iunie 2011

      Cred ca este o bunatate.Din pacate nu am gasit pasta de susan sa o pot face conform retetei !

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 24 iunie 2010

      Mmmmm ,ce buna trebuie sa fie!!!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 23 iunie 2010

      Multumesc pentru comentarii; sper sa va familiarizez cu cat mai multe retete din bucataria araba.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 01 iunie 2010

      O bunãtate!i-mi lasã deja gura apã.......am sã caut aceastã pastã de susan in hipermarket.Felicitãri!*****

    • Fara foto

      mira (Chef de cuisine) , 31 mai 2010

      N-am gasit pasta de susan :(

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 31 mai 2010

      Foarte frumos ornata. Felicitari.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 31 mai 2010

      Multumesc dragi prietene si prieteni pentru aprecieri si Cami pentru fotografie; arata super salata ta.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 30 mai 2010

      Foarte frumos ornata, cred ca e foarte gustoasa, felicitari Mihaela!

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 30 mai 2010

      Salata asta e f.buna Si eu o fac asa. Da,Sidy,e f.buna;un aperitiv,mai deosebit. Te pup,Mihaela,bine ai venit de la Taba !

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 30 mai 2010

      O reteta deosebita! Cu siguranta ca o voi incerca!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 30 mai 2010

      Inca o reteta minunata...Felicitari...

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 30 mai 2010

      Multumesc frumos pentru reteta !, stim impreuna de ce !?., bineinteles, am salvat-o. Multumesc frumos si pentru mesaj.

    • juliya

      juliya (Chef de cuisine) , 30 mai 2010

      Foarte interesanta reteta si cred ca are gust bun.Desi nu cunosc specificul arab,observ ca modul de combinare al alimentelor imi satisface preferintele culinare.Si cum ador sa pregatesc mereu ceva nou,nu-mi ramane dacat sa multumesc tuturor celor de pe acest site pentru contributia lor!Felicitari!

    • Fara foto

      maria mihalache , 30 mai 2010

      O reteta tare interesanta.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 30 mai 2010

      Ei uite inca o reteta minunata pe carea am sa o testez ca mai am pasta tahina si nu mai stiam ce sa fac cu ea..... Minunata cred ca este !

    • Fara foto

      mira (Chef de cuisine) , 30 mai 2010

      Eu curat vinetele pana sunt fierbinti, apoi le las la scurs. Astfel nu devin amare. De maine caut pasta de susan si prima salata de vinete o fac dupa aceasta reteta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

16 voturi

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • -2 vinete mari
  • -2 linguri pasta de susan
  • -2 linguri suc de lamaie
  • -2 linguri de iaurt natural
  • -3 catei de usturoi trecuti prin presa de usturoi
  • -2 linguri ulei de masline
  • -sare dupa gust

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Mihaela11

Papanasi fierti

Preparare Se amesteca intr-un bol ingredientele pentru papanasi pana se omogenizeaza compozitia. Se

2 voturi    1 comentariu
25 min
Dulciuri diverse

Prajitura Izaura

Blatul Se bat albusurile spuma cu un praf de sare; se adauga treptat zaharul si se bate bine cu

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Prajituri

Tort cu crema de cacao si cafea

Se mixeaza albusurile cu un praf de sare pana devin pufoase. Se adauga treptat zaharul si se mixeaza

65 voturi    17 comentarii
4h
Retete de Pasti

Manolovici Eugen (Chef de cuisine)

nota 10 !

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Salate de legume
Salata de post cu fasole rosie

Salata de post cu fasole rosie

Dupa ce ati spalat si ati scurs nautul, fasolea si porumbul, le amestecati intr-un bol mare de salata. Taiati rosiile cubulete dupa

1 vot    0 comentarii
20 min
Salate de legume
Salata orientala de post

Salata orientala de post

Spalam cartofii si ii punem sa se fiarba in coaja in apa cu sare. Ceapa verde si usturoiul le taiem marunt rondele. Mararul il tocam

1 vot    0 comentarii
40 min
Aperitive cu legume