Salata de vinete ( fierte)

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 - 5 buc.vinete
  • un varf lingurita sare
  • ulei de fl.soarelui (cu ulei de masline sunt cam amare)

Mod de preparare

Intr-o cratita de 4-5 l se pun cca.2 l de apa si o jumatate de lingurita cu sare

Se curata vinetele de coaja (mai usor ar fi cu curatator de legume )se inlatura codita ,se taie vinetele in patru si apoi inca in patru .

Se introduc in apa clocotita si se urmaresc pana dau in fiert (ca sa nu dea pe afara)si se lasa sa fiarba cam 10 min. Se incerca cu o furculita sa fie mole.

Se lasa la scurs (isi lasa multe seminte in apa) intr-o strecuratoare de paste sau intr-n tifon cam 1 ora.

Dupa ce s-au scurs , racit , se toaca cu un tocator de lemn ca si salata de vinete obisnuita.

Se mixseaza (sau se amesteca cu telul) cu putin ulei si cine vrea adauga ceapa tocata.

La fel se pregatesc si pentru a fi pastrate pt.iarna.

Daca cineva simte lipsa ,,fumului de gratar''poate adauga o vanata coapta pe flacara sau gratar la cateva vinete fierte.

Sunt mai bine suportate de organism si nu este diferenta de gust. Daca vreti puteti sa incercati mai intai cu o vanata doar , ca sa vedeti daca va place.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise