autor:

autor

» » Salate de legume

Salata frantuzeasca

   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 13 aprilie 2005
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 13 aprilie 2005

Ingrediente
500 gr. cartofi, 1 buc. ceapa mica, 1 buc. morcov fiert, 1/2 catel de usturoi, 1 pahar de vin bun, 2 linguri ulei, zeama de la 1/2 lamiie, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

77 voturi

Mod de preparare

Se fierb cartofii in coaja.


Separat se fierbe morcovul curatat.


Se taie felii subtiri. Cit sint calzi, se adauga sarea si piperul, apoi ceapa tocata marunt si putin usturoi pisat.


Se toarna deasupra paharul de vin si se lasa o ora pina se suge tot vinul. Dupa aceea, se toarna sosul preparat din zeama de lamiie si ulei.


  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

15 min

77 voturi

Ingrediente

  • 500 gr. cartofi
  • 1 buc. ceapa mica
  • 1 buc. morcov fiert
  • 1/2 catel de usturoi
  • 1 pahar de vin bun
  • 2 linguri ulei
  • zeama de la 1/2 lamiie
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Salata de grapefruit, sfecla si avocado

Sfecla cruda o spalam bine, o taiem in jumatate, o punem la copt intr-o tava pe care am acoperit-o

0 voturi    0 comentarii
20 min
Retete vegetariene

Salata de baby spinach cu ficat

Taiem ficatul de porc in fasii pe care le prajim in 2 linguri ulei de masline, intr-un vas antiaderent.

0 voturi    0 comentarii
30 min
Salate cu carne

Salata de cartofi dulci si alge

Totul a pornit de la ingredientul denumit impropriu alga si care este doar o planta ce combina 

2 voturi    0 comentarii
30 min
Retete vegetariene


Adauga reteta
Retete
din Salate de legume
Salata de post cu fasole rosie

Salata de post cu fasole rosie

Dupa ce ati spalat si ati scurs nautul, fasolea si porumbul, le amestecati intr-un bol mare de salata. Taiati rosiile cubulete dupa

1 vot    0 comentarii
20 min
Salate de legume
Salata orientala de post

Salata orientala de post

Spalam cartofii si ii punem sa se fiarba in coaja in apa cu sare. Ceapa verde si usturoiul le taiem marunt rondele. Mararul il tocam

1 vot    0 comentarii
40 min
Aperitive cu legume