autor:

valentina ionita

» » , , , , , Aperitive, Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete de post, Retete vegetariene, Salate, Salate

Salata orientala

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 martie 2009
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 25 martie 2009

Ingrediente
Pentru reteta clasica se folosesc cartofi,ceapa,masline,ulei,otet sau zeama de lamaie si felii de oua daca nu este perioada postului., In plus se mai pot adauga la salata orientala cubulete de rosii,felii de ardei gras,capia sau gogosar., , 6 cartofi, o ceapa uscata,ceapa rosie sau ceapa verde, masline dupa gust sau cca 200 g, 1-2 rosii, ulei (eu am folosit ulei de porumb presat la rece ), otet de mere sau zeama de lamaie, sare, piper dupa gust, 2 linguri suc de portocala si o lingura suc de grapefruit, Daca va place puteti adauga si patrunjel verde.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

117 voturi

Mod de preparare

Cartofii se spala si se fierb intregi sau taiati cubulete in apa cu putina sare. fierti in coaja se lasa la racit,dupa care se curata si se taie cubulete.


Cei fierti taiati deja cubulete se scurg si se lasa la racit.


In ambele cazuri peste cartofi se adauga maslinele intregi sau taiate si in functie de varianta folosita se adauga felii de ou,de ardei si cubuletele de rosii,se toarna sosul vinegreta preparat din ulei,otet sau zeama de lamaie, de portocala,sucul de grapefruit, sare,piper dupa gust si ceapa taiata solzisori.


Se poate opta pentru folosirea patrunjelului tocat marunt direct in salata sau doar pentru ornat.

  • 20 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 iulie 2014

    multumesc mult...

  • Fara foto

    Alina Nica , 29 iulie 2014

    imi place mult'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''

  • Fara foto

    Alitarbus Luca Lucianus , 06 iunie 2014

    ceapa fa la diferenza

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 mai 2014

      Ma bucur ca ti-a placut. Multumesc...

    • Fara foto

      Salma Nizar , 04 mai 2014

      ini place lam facut la prima data si mia esit

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 07 aprilie 2014

      Va multumesc tuturor... Se poate servi si fara ceapa daca iti face rau Andreea.

    • Fara foto

      Felicia Cucos , 06 aprilie 2014

      buna

    • Fara foto

      David Andreea , 01 aprilie 2014

      Imi place dar ceapa imi face rau :-(

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 martie 2014

      multumesc mult...

    • Fara foto

      Minodora Ilicea , 10 martie 2014

      Foarte bun....

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 10 februarie 2013

      excelenta prezentare !

    • tatiana

      tatiana (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

      Celebra salata, dar ce buna ?!.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 decembrie 2010

      Multumesc mult...

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 14 decembrie 2010

      ce buna e....yami yami!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 august 2010

      Multumesc...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 14 august 2010

      Super !

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 14 august 2010

      Super !

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 04 iulie 2010

      O bunatate !

    • Andreea Constantina Manciu

      Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine) , 18 aprilie 2009

      Eu adaug ardei gras si ceapa rosie.Paste fericit!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 01 aprilie 2009

      Eu folosesc ceapa oparita in baitz de otet,apa,condimente.Cu maioneza parca e mai gustoasa si mai spectuoasa

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

25 min

117 voturi

Ingrediente

  • Pentru reteta clasica se folosesc cartofi,ceapa,masline,ulei,otet sau zeama de lamaie si felii de oua daca nu este perioada postului.
  • In plus se mai pot adauga la salata orientala cubulete de rosii,felii de ardei gras,capia sau gogosar.
  • 6 cartofi
  • o ceapa uscata,ceapa rosie sau ceapa verde
  • masline dupa gust sau cca 200 g
  • 1-2 rosii
  • ulei (eu am folosit ulei de porumb presat la rece )
  • otet de mere sau zeama de lamaie
  • sare
  • piper dupa gust
  • 2 linguri suc de portocala si o lingura suc de grapefruit
  • Daca va place puteti adauga si patrunjel verde.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de valentina ionita

Salata de sfecla rosie si branza

Este un aperitiv gustos, usor, de efect si care poate fi servit la orice ora ... Taiem branza si

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive

Flori de salcâm în aluat de clătite de post şi fără gluten

Spălăm florile de salcâm şi le lăsăm să se scurgă de apă şi să se usuce. Preparăm un

1 vot    0 comentarii
20 min
Dulciuri diverse

Dulceata din flori de salcam

Se spala in apa rece florile de salcam, se indeparteaza coditele alegand numai florile si se lasa

1 vot    0 comentarii
1h
Conserve si muraturi

valentina ionita (Chef de cuisine)

multumesc mult...



Adauga reteta
Retete
din Salate reci
Crema de mazare cu avocado

Crema de mazare cu avocado

Scoatem conţinutul conservei şi turnăm mazărea boabe într-o strecurătoare, apoi o clătim cu un jet de apă rece, după care

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Salata de sfecla rosie si branza

Salata de sfecla rosie si branza

Este un aperitiv gustos, usor, de efect si care poate fi servit la orice ora ... Taiem branza si sfecla cuburi de marimea dorita. Amestecam

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive