autor:

Fara foto

» » Aperitive cu legume

SALATA POIANA CU CIUPERCI

Autor: anghel nicoleta (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 12 ianuarie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Ciupercile trebuie sa fie marinate. Daca nu gasiti in comert, se pot face si acasa cu:


500 g ciuperci proaspete (champignon)


1/3 pahar (circa 80 g) otet de mere


1/2 pahar (circa 120 g) ulei


2-3 catei usturoi


10 boabe de piper negru


1 lingurita sare


2 lingurite zahar


4 foi de dafin


Se spala ciupercile. Daca sint mari, se taie in 2 sau 4 bucati. Usturoiul se trece prin presa.


Intr-o cratita se pun toate componentele retetei si se acopera cu capacul.


Se pune cratita pe foc moderat. Dupa ce da in clocot, se da focul mic si se mai tine 5 minute.


Dupa ce s-au racit, se muta ciupercile intr-un borcan si se pun la frigider.


Sa fiti atente: daca otetul este mai acru se pine o cantitate mai mica de otet.


Preparare reteta:


se fierb cartofii, morcovii si ouale. Dupa ce s-au racit, se rad prin razatoarea cu ochiuri mari, in vase separate.


Se rade si cascavalul separat. Pieptul de pui se taie bucatele mici. Verdeata si ceapa se taie marunt.


Se tapeteaza un vas cu folie alimentara.


Se pun ciupercile cu palariile in jos, acoperind tot fundul vasului.


Se pune verdeata tocata deasupra ciupercilor.


Apoi se aseaza stratul de cartofi, indesind cu mina.


Se unge cu maioneza.


Se aseaza morcovul ras, apoi cascavalul.


Se unge din nou cu maioneza. Ouale rase impreuna cu carnea se amesteca cu maioneza si se aseaza ca ultim strat.


Se acopera cu folie si se da la rece pentru vreo ora. Apoi se rastoarna pe platou.


Sfatul meu doamnelor: ciupercile sa fie mai mici.


Pofta mare!

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 16 ianuarie 2009

    Si eu fac poienita cu ciuperci si are si un strat de morcovi , care ii dau o culoare minunata !

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

7 voturi

Ingrediente

  • 1 cutie ciuperci intregi marinate
  • 2-3 cartofi
  • 2-3 morcovi
  • 2 oua
  • 100 g cascaval
  • o jumatate de piept de pui fiert sau copt
  • 1 legatura de patrunjel si 1 de marar
  • 2-3 fire ceapa verde
  • maioneza

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Sidy

Sidy (Chef de cuisine)

Si eu fac poienita cu ciuperci si are si un strat de morcovi , care ii dau o culoare minunata !

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Aperitive cu legume
Pasta de ardei copti

Pasta de ardei copti

Taiem ardeii in doua si ii punem pe o tava cu pergament la cuptor incalzit la 200 de grade ptr 30 de minute pana coaja se desprinde. Scoatem

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu legume
Pasta de masline

Pasta de masline

Punem rosiile intr-o craticioara cu apa fierbinte. Le lasam pana apa se raceste si le strecuram. Maslinele le gaurim de samburi. In

3 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive cu legume