8
retete

Alte sectiuni
  • Salata de vinete cu tahini(mtabal)

    Salata de vinete cu tahini, numita la noi "mtabal", este una dintre cele mai populare preparate ale intregului an. Pentru faptul ca aici gasim vinete in orice sezon al anului, salata de vinete este un aperitiv care nu lipseste din meniul restaurantelor.Este

    4 comentarii

  • Crema de mazare cu avocado

    Scoatem conţinutul conservei şi turnăm mazărea boabe într-o strecurătoare, apoi o clătim cu un jet de apă rece, după care o punem într-o cratiţă cu atâta apă cât să o acopere şi o dăm în fiert vreo 2-3 clocote.

    0 comentarii

  • Icre de fasole

    Fasolea se alege (sa nu fie boabe stricate), se spala in doua-trei ape, apoi se pune la fiert intr-o cratita cu apa. Dupa ce da in cateva clocote, se ia de foc, se acopera cratita cu un capac si se lasa fasolea sa se umfle cel putin o ora. Dupa aceea,

    0 comentarii

  • Baqdunsye-Pasta de patrunjel cu sos de susan(tahini)

    Este o pasta foarte frecvent gasita in majoritatea restaurantelor arabe, se serveste alaturi de kebab, frigarui de pui, gratar si mai ales cu peste fie prajit fie la cuptor.La noi se foloseste foarte mult patrunjelul in fel si fel de salate si mai ales

    0 comentarii

  • Salata din icre de crap

    Se mixeaza icrele,la inceput crude,apoi se toarna cate putin ulei,ca la maioneza, pana se leaga.Cand incep sa-si mareasca volumul,si sa capete consistenta se picura cate putin suc de lamaie,alternand cu picuratul uleiului,iar cand incep sa se intareasca

    0 comentarii

  • Salata de legume cu naut

    Eu am folosit naut fiert acasa ,dar se poate folosi naut din conserva . Daca doriti sa fierbeti nautul atunci acesta trebuie pus in apa pentru 12 ore apoi spalat usor si pus la fiert in apa cu sare si frunze de dafin. Dovlecelul l-am taiat cu curatatorul

    0 comentarii

  • Salata de cruditati cu sfecla rosie si oua

    O salata perfecta pentru un inceput racoros de primavera . Este o salata gustoasa si satioasa . Salata verde si valeriana le spalam foarte bine in apa rece ca sa nu ramana urme de nisip . Eu de obicei le spal sub jet de apa , apoi le las sa stea intr-un

    0 comentarii

  • Salata de vinete

    Vinetele se spala si se inteapa din loc in loc cu o scobitoare si se dau la cuptor pt o ora, intorandu-le pe toate partile. Se poate coace si pe aragaz in eu am aragaz cu plita si nu pot. Dupa ce s-au copt(trebuie sa fie moi) le decojim de coaja(taiem

    0 comentarii



Adauga reteta
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail: