Salau de Dunare cu pasta de avocado si sos Tabasco

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Salau de Dunare cu pasta de avocado si sos Tabasco

Ingrediente

  • pentru 3 persoane:
  • 800-900 g de fileu de şalău (~300g/porţie)
  • 2 lamâi de mărime medie (sucul şi coaja rasă)
  • 2 buc de avocado
  • 3 roşii coapte, pe care le tăiem în rondele subţiri.
  • 2-3 linguri de sos Tabasco (în funcţie de cât de iute doriţi preparatul)
  • 5-6 frunze de pătrunjel pentru pasta si ornare
  • 6-7 linguri de ulei de măsline (jumătate folosit la prăjire, jumătate la pastă)
  • Sare si Piper proaspăt măcinat după gust

Mod de preparare

Şalăul era deja curăţat de solzi, intestine şi spălat bine, încă de pe vremea când am sosit cu el de la Dunăre. Aşa că, am trecut la felierea fileurilor, respălarea lor şi ştergerea cu prosoape de hârtie, pentru ca să avem carnea uscată.

Nu scoatem pielea de pe fileuri. Păstram pielea pentru a prăji fileurile fără să se strângă. Tăiem fileurile în bucăţi cât de mari doriţi.

Trecem la marinarea peştelui. Asezonăm cu sare şi piper fără zgărcenie.

Presărăm coaja de lămâie, uleiul de măsline şi stoarcem zeama de la o lămâie. Le lăsăm la marinat minim 30 de minute, dar ar fi mai bine dacă lăsăm la marinat cel puţin o ora, la frigider.

Spre sfârşitul timpului de marinare pe care-l stabiliţi, începeţi sa pregătiţi pasta de avocado. Tăiaţi avocado în două şi scoateţi miezul fructului. Preferabil ar fi ca fructul sa fie mai copt decât atunci când îl cumpăraţi din magazin. Pentru asta, ţineţi-l la cald în bucatarie 2-3 zile. Ca să vă daţi seama dacă avocado este copt, el ar trebui sa fie moale la pipait.

Scoateţi cu o lingură miezul fructului şi puneţi-l întrun blender. Adaugaţi peste fruct, sare şi piper, zeama de la cealaltă lămâie, sosul de Tabasco (sosul Tabasco este foarte iute, fiind preperat din ardeii iuti Capiscum frutescens, asa ca sa fiti atenti la cantitatea care o puneti. Noi suntem adeptii mancarurilor iuti, asa ca am pus cantitatea maxima, cu toate ca, as mai fi pus cateva picaturi in plus) şi uleiul de masline (din prima etapa, nu folosiţi toata cantitatea, ci progresiv, în funcţie de cum se comportă pasta în blender, ca să aibă o consistenţa necesară). Presaraţi şi câteva frunze de pătrunjel.

Trecem prin blender toate aceste ingrediente, până când obţinem o pastă cu o consistenţă bună.

Pasta fiind făcută, trecem la pregătirea şalăului. Încingem o tigaie cu uleiul de măsline care a fost rezervat pentru prăjirea peştelui. Fileurile de peşte le introducem în tigaie cu pielea în jos, pentru ca să nu se strângă carnea peştelui. Focul îl dăm la mediu, ca să nu ardem această carne delicată a şalăului ci trebuie doar să se pătrundă bine, să rămână zemosă şi gustoasă.

Îl întoarcem pe partea cealaltă după 2-3 minute, când pielea şalăului s-a rumenit bine. Lăsăm să se pătrundă bine şi pe partea cu carnea albă şi suculentă.

În timpul acesta, luăm roşiile tăiate, le montăm pe farfurie, presărăm sare şi piper pentru a le da un gust mai bun, stropim cu puţin ulei de măsline şi punem 2-3 linguri de pastă de avocado gata pregătit peste roşiile astfel puse.

Acum nu ne mai rămâne decât sa adaugăm şalăul prăjit peste pasta de avocado.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise