Sangria de vin spumant

Timp pregatire
5 minute
Complexitate
redusa
Sangria de vin spumant

Ingrediente

  • *gheatã
  • *baton de scortisoarã
  • *sprite sau 7up
  • *vin spumant alb sau rosé
  • *brandy
  • *vodka neagrã
  • *martini
  • *lichior de groselhas
  • *menta proaspãtã
  • *fructe de pãdure (afine, groselhas,mure, zmeurã...)

Mod de preparare

Este o bãuturã care o fac atunci când sunt cu prietenele, sã ne rãsfãtãm :)

*Intr-un ulcior de pãmânt sau sticlã se pune batonul de scortisoarã si fructe de pãdure.

*Se umple ulciorul cu gheatã.

*Toarnã vin si 7up dupã plac,ca sã fie mai slabã eu pun jumate-jumate.

*putin top de brandy, vodka, martini.

*câteva frunze de menta si amestecã bine.

Am pus si putin lichior de groselha pt. aromã.

Groselha

Nume stiintific:Phyllantus acidus sp. este originar din India si Madagascar.

Este utilizat in fabricarea siropurilor (previne cariile) foarte apreciate de portughezi si brazilieni.

Se folosesc si la prepararea torturilor, sosurilor, spume dulci, mix de bãuturi.

Pot fi rosii sau negre, sunt foarte bogate in vitamina C, fibre si fier.

Groselha neagrã contine (pielita) antocianinas, pigmenti care inhibã actiunea bacteriilor ca Escherchia Coli.

In Scandinavia este folositã la prepararea bomboanelor medicale contra durerilor de gât.

In românã se numeste "Agris"

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise