festivalul blogurilor gustoase

autor:

Fara foto

» » , , , Aperitive cu carne, Mancaruri cu carne, Retete la gratar, Sandviciuri

Saorma de casa

Autor: angela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 noiembrie 2013
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Pentru lipii (tortillas) punem intr-un castron faina amestecata cu drojdia,uleiul si apa in care am dizolvat sarea. Framantam bine pana devine un aluat elastic, nu foarte tare. Acoperim aluatul cu folie de plastic ca sa nu se faca pojghita deasupra, acoperim castronul cu un prosop si lasam la dospit min 1 ora. Dupa ce a trecut timpul de dospit si vedem ca aluatul este frumos crescut, luam aluatul din castron il impartim in 8 bile pe care le trecem prin faina si le intindem in forma rotunda de 2 mm grosime. Luam o tigaie antiaderenta si o punem la incins, fara ulei, apoi punem o lipie si o lasam pana face bule la suprafata iar pe fund niste puncte negre, o intoarcem, o lasam 4-5 secunde sau pana face puncte negre si luam lipia din tigaie, o punem pe o farfurie pe care o acoperim imediat cu alta farfurie. Procedam in acelasi fel cu toate lipiile. Este foarte important sa lasam lipiile acoperite in timp ce le facem si pana in momentul servirii ca sa nu se intareasca.


Acum pregatim carnea: o taiem felii subtiri, o condimentam bine si o punem la facut pe gratarul incins sau o tigaie antiaderenta. Cand e gata toata o taiem fideluta apoi o mai trecem in tigaia in care am facut-o ca sa se amestece un pic gusturile.


Amestecam maioneza cu iaurt, taiem ceapa, salata, castavetii, le punem in castroane separate si montam lipiile: ungem o lipie cu sos de iaurt punem salata, ceapa, castraveti, rosii, carne, o rulam si gata... masa e servita!

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Alina_Chiticaru

    Alina_Chiticaru (Chef de cuisine) , 22 decembrie 2013

    yummy!!!!!

Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

5 voturi

Ingrediente

  • Pentru lipii:
  • 120ml apa calduta
  • 250gr faina
  • 1/2 plic de drojdie deshidratata
  • 3 linguri ulei de masline
  • un praf de sare
  • Pentru umpluturi:
  • 250gr pulpa curcan
  • 250gr piept de curcan
  • 250gr pulpa de miel(optional,daca va place carnea de miel,daca nu puneti numai curcan)
  • 1 ceapa rosie
  • 1 salata verde
  • 2 castraveti murati
  • 2 rosii
  • 2 linguri maioneza
  • 4 linguri iaurt
  • sare,piper,curry,
  • ghimbir,chimion

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de angela

Sarmalute de post

Pentru ca azi e zi de post si vineri la fel, m-am gandit sa fac repede niste sarmalute de post. Am

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tort Delicios

Blatul: Se separa ouale si se bat spuma tare albusurile dupa care se bat si galbenusurile cu zaharul

4 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse

Rustic cu ardei si praz

Curatati ardeii si prazul.Intr-o tigaie incapatoare, puneti putin ulei de masline si puneti la calit

5 voturi    2 comentarii
45 min
Aperitive cu legume
Alina_Chiticaru

Alina_Chiticaru (Chef de cuisine)

yummy!!!!!

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Sandviciuri
Omleta de tofu cu ciuperci (reteta vegana)

Omleta de tofu cu ciuperci (reteta vegana)

Se toaca ceapa marunt si se caleste cu uleiul, jumatate de ceasca de apa si condimentele. Se adauga ciupercile taiate bucati potrivite,

1 vot    0 comentarii
10 min
Retete de post
Quesadilla picanta cu pui si sunca

Quesadilla picanta cu pui si sunca

Incingem ulei intr-o tigaie si ungem bine tigaia cu acesta. Punem o tortilla in tigaie. O acoperim cu pui, sunca, ardei, ceapa verde,

4 voturi    1 comentariu
nespecificat
Aperitive cu carne